Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Toustový chléb se zeleninovým pyré z remosky

Toustový chléb se zeleninovým pyré z remosky

Potřebné ingredience

* PYRÉ: 100 g mrkve nebo dýně, voda; * KVÁSEK: 130 g pyré, ½ lžičky Sladěnky, 1 rovná lžíce hladké mouky, 10 g čerstvého droždí; * DÁLE DO TĚSTA: 150 g hladké pšeničné mouky, 50 g špaldové mouky, 4 g soli, (koření podle chuti - česnek, kmín, rozmarýn, fenykl...); * NA POVRCH: rozšlehané vejce, semínka (dýňová, lněná...)

Postup přípravy

Rozpis je pro formu na cca 400-500 g těsta (tady konkrétně je forma Silikomart Sandwich bread), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejprve připravit…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníčky

Perníčky

Potřebné ingredience

150g hladké mouky, 50g celozrnné špaldové mouky, 50g žitné mouky, 80g cukru, 60 - 80g másla, 30 - 40g medu, 1 lžička sody, 1 vejce, 2 lžičky perníkového koření, skořice

Postup přípravy

Z ingrediencí vypracujeme těsto, necháme chvíli v lednici odpočinout. Rozválíme, vykrájíme, upečeme na 170°C 8 min.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jogurtovo-tvarohové knedlíky

Jogurtovo-tvarohové knedlíky

Potřebné ingredience

1 rohlík na kostičky, 200g jogurtu, 2 vejce, 20g másla, 150g krupičky, 130g tvarohu, sůl

Postup přípravy

Kousky rohlíku zalijeme jogurtem. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky vyšleháme s máslem a tvarohem. Do žloutkové směsi přidáme rohlík s jogurtem, krupičku a sníh, zamícháme. Pomocí…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citrónová zmrzlina s minimem cukru

Citrónová zmrzlina s minimem cukru

Potřebné ingredience

300g 10% jogurtu, 15g cukru, 100g ušlehané šlehačky, 75g citrónové šťávy, citrónová kůra, 1 - 2 lžíce rýžového sirupu

Postup přípravy

Cukr, šťávu a kůru svaříme, necháme do druhého dne. Poté smícháme s jogurtem v mixéru a zlehka vmícháme šlehačku. Zmrzlinu děláme buď ve zmrzlinovači nebo dáme do mrazáku a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Domácí bounty

Domácí bounty

Potřebné ingredience

160g kokosu, 50g oleje, 60g mléka, 50g rýžového sirupu, 40g sušeného mléka. Poleva

Postup přípravy

Část kokosu rozmixujeme najemno a smícháme všechny ingredience dohromady. Uhladíme na asi 1,5 cm silnou placku (nejlépe rozválet válečkem mezi dvěma archy pečícího papíru), dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutá bábovka a kakaem z remosky

Kynutá bábovka a kakaem z remosky

Potřebné ingredience

* KVÁSEK: 10 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 1 lžíce polohrubé mouky, 50 ml vlažného mléka; * TĚSTO: 50 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 50 g hladké mouky, 90 ml vlažného mléka, špetička soli, 1 žloutek, 30 g rozpuštěného másla; * NÁPLŇ: 3 lžíce holandského kakaa, moučkový cukr podle chuti, 20 g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,6 l (tady konkrétně je forma Silikomart Intreccio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Smíchat všechny suroviny na kvásek a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduché pralinky

Jednoduché pralinky

Potřebné ingredience

* ZÁKLAD: čokoláda na vaření, máslo (tuk);; * NA OCHUCENÍ: skořice, kardamon, rum, likér...; * NÁPLŇ: marcipán, různé ořechy...; * NA DOZDOBENÍ: bílá čokoláda, želé, kandované ovoce...

Postup přípravy

Čokoládu na vaření rozpustit spolu s máslem v poměru 2:1.
Čokoládu podle chuti okořenit (není nutné).

Vlažnou čokoládu nalít do formy zhruba do ⅓ až ½ (podle druhu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Moje "koprovka" Koprová omáčka s vejci

Moje "koprovka" Koprová omáčka s vejci

Potřebné ingredience

Na 4 porce: 1litr vývaru (nebo dvě kostky hovězího bujonu) 50g másla 60g hladké mouky 200ml smetany ke šlehání 1 sklenička kopru s nálevem 1 hrst čerstvého kopru 5 zarovnaných lžiček cukru sůl, pepř vejce uvařená natvrdo (pokud máme jen čerstvý kopr, přidáme ještě dvě lžíce octa)

Postup přípravy

Rozpustíme máslo a vsypeme mouku. Cca 2min. vymícháváme jíšku. Poté postupně metličkou zašleháváme vývar, přidáme sůl a pepř. Necháme cca 20-30 minut povařit. Poté vlijeme smetanu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Muffiny s rebarborou

Muffiny s rebarborou

Potřebné ingredience

35g cukru, 120g špaldové celozrnné mouky, 1 lžička PP, 1/4 lžičky sody, skořice, sůl, 110 - 120g zakysané smetany, 60g rozpuštěného másla, 1 vejce, rebarbora nebo jiné ovoce. Žmolenka (máslo, cukr, mouka, vločky), ev. 2 - 3 lžíce mléka na doředění

Postup přípravy

Smícháme sypké ingredience, které vmícháme ke smíchaným mokrým, pokud je těsto moc husté přidáme trochu mléka. Nakonec vmícháme na ovoce, posypeme žmolenkou a pečeme na 170 °C asi…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pšeničné placky

Pšeničné placky

Potřebné ingredience

350g hladké mouky, 25g másla,200 - 230g vody, sůl

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme těsto, necháme chvíli odpočinout. Uděláme kuličky, přikryjeme a necháme asi 5 min. odležet. Vyválíme na slabou placku a pečeme na suché pánvi nebo na…

Zobrazit více...

Kategorie