Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Ražniči v kastrůlku -dekuji KOUDY

Ražniči v kastrůlku -dekuji KOUDY

Potřebné ingredience

Ingredience •Vepřová krkovice •anglická slanina. •párek nebo klobása •cibule. •rajčatový protlak. •sůl •pepř Doporučená příloha •Chleba a pivo,americké brambory

Postup přípravy

Vezmeme kastrůlek podle počtu strávníků, na dno se dá lžíce másla ( do římského hrnce není třeba ). Dno se pokryje malými plátky naklepané krkovičky, vrstva se osolí a opepří. Na…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Kuřecí maso s fazolkami -DEKUJI BLESK.CZ

Kuřecí maso s fazolkami -DEKUJI BLESK.CZ

Potřebné ingredience

30 dkg kuřecích prsou -1 lžíce solamylu -2 lžíce oleje -1 cibule -2 až 3 stroužky česneku -bílé fazole v rajské omáčce bonduel obsah 20 dkg -sůl, kečup a chili podle chuti -50 ml vody

Postup přípravy

Omytá kuřecí prsa, nakrájíme na nudličky, osolíme, obalíme v solamylu dáme na rozehřátý olej a necháme zatáhnout. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli a maso ještě trochu…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku-děkuji Andrejce

Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku-děkuji Andrejce

Potřebné ingredience

Suroviny: 3 kuřecí prsa 150g slaniny 2 cibule 1 červená paprika + feferonka ( pokud máme rádi pikantní) kousek cukety ( nemusí být) 200ml černého piva ( použila jsem Kozla) 2 -3PL octa balsamiko 150ml vývaru nebo vody 1PL sladké papriky ( nebo v kombinaci s pálivou, dle chuti) pepř hladká

Postup přípravy

Postup
Maso, slaninu a zeleninu nakrájíme na nudličky. Maso osolíme, okořeníme pepřem a parikou a zaprášíme moukou. Promícháme a orestujeme na oleji. Pak přidáme slaninu a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Rychlý vajíčkový salát-děkuji Alence

Rychlý vajíčkový salát-děkuji Alence

Potřebné ingredience

Vařená vejce hrubě pokrájená,nebo na kostičky 6 ks Cibule větší,drobně pokrájená 1 ks Majolka 250 ml Lák z okurek na zředění,dle potřeby Okurky - sterilované 4-5 ks,na kostičky,nebo hrubě nastrouhaná Sůl dle chuti(nebo podravku,vegetu...) Pepř dle chuti

Postup přípravy

Pokrájená vejce,cibuli,okurky,majolkou a pár lžíc láku z okurek dáme do misky. Osolíme, opepříme a zamícháme. Necháme vychladit. Podáváme s čerstvým pečivem. Opatrně se solí,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách se šlehačkou-děkuji vareni.cz

Vepřové na houbách se šlehačkou-děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

hladká mouka 4 hrstě sušené houby 4 dl smetana ke šlehání  sůl 60 dkg vepřová kýta 4 lžíce polohrubá mouka 6 lžic olej 1 lžička mletý černý pepř 2 lžičky drcený kmín

Postup přípravy

Houby spaříme a ve troše vody je chvilku podusíme.

Kýtu podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Maso nařežeme přes vlákno na plátky. Plátky vložíme do čistého sáčku a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Fazolový salát se zakysanou smetanou-děkuji Janě Remkové

Fazolový salát se zakysanou smetanou-děkuji Janě…

Potřebné ingredience

Suroviny: Konzerva bílých fazolí ve slaném nálevu (nebo uvařené bílé fazole) 1 cibule, 2-3 kyselé okurky, 1/2 červené a 1/2 žluté kapie, 1 lžička olivového oleje, sůl, pepř, lžíce worcesteru, pár kapek citrónu, snítka čerstvého kopru, kelímek zakysané smetany.

Postup přípravy

Postup
Kapii nakrájíme na malé kostičky, okurky také nakrájíme, přidáme nasekanou cibuli, nasekaný kopr a ostatní ingredience. Promícháme, dochutíme podle své chuti a dáme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Britské kuře-děkuji Radušce

Britské kuře-děkuji Radušce

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kuře 1 1/2 pol. lž. citronové šťávy 1/2 pol. lž. sušeného tymiánu 2 pol. lž. kari 1 plechovka drcených rajčat 400 gr. 1/3 pórku -tu bílou část 1 cibule 2 str. česneku 1 kávová lžíce celého pepře 4 pol. lž. olivového oleje

Postup přípravy

Postup
Kuře vykostíme, sundáme kůži. Necháme stehna a prsa, ty nakrájíme na 8 kusů. V pekáčku na sporáku osmahneme nakrájenou najemno cibulku, pórek, pepř, česnek. Přidáme kari…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pivovarská bašta

Pivovarská bašta

Potřebné ingredience

Rozpis: ◦800 g vepřové kýty ◦3 lžíce oleje ◦1 velkou cibuli ◦1 velký pórek ◦100 ml 12°piva ◦100 ml kečupu ◦3 stroužky česneku ◦sůl, pepř

Postup přípravy

Postup:
Kýtu nakrájíme na nudličky, v misce promícháme s pepřem, solí, olejem a necháme alespoň 2 hodiny odležet /nejlépe do druhého dne/. Proleželé nudličky masa orestujeme na…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masové knedlíčky s hráškem a žampióny

Masové knedlíčky s hráškem a žampióny

Potřebné ingredience

Ingredience\r\n400 gramů mleté hovězí maso 1 kus malá konzerva hrášku 100 mililitrů smetana 18% 2 lžíce posekaná nať petržele 1 balení Knorr Inspirace Maďarský guláš 200 gramů žampióny 1 špetka pepř

Postup přípravy

Příprava\r\n1.Maso jemně okořeňte solí a pepřem a vytvarujte malé knedlíčky.\r\n2.Na rozehřátém tuku osmažte knedlíčky a žampióny.\r\n3.Sceďte hrášek, přidejte jej s petrželkou ke…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plecko na slanině a rozmarýnu-děkuji Elize

Plecko na slanině a rozmarýnu-děkuji Elize

Potřebné ingredience

Suroviny: 400 g vepřového plecka 200 g slaniny vcelku 2 cibule 1 mrkev 4 stroužky česneku horký vývar mléko 100 ml smetany ke šlehání 2-3 lžíce hladké mouky pepř sůl 1 lžička cukru 2 větvičky rozmarýnu -nebo sušený

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a protáhneme hladkou moukou. Slaninu nakrájíme na větší kostky a asi 5 minut ji opékáme v kastrolu.…

Zobrazit více...

Kategorie