Se srdíčkem
Potřebné ingredience
světlý korpus, tvarohový krém s jahodami a ananasem, hmota od Arielll
Postup přípravy
Zase mě zlákala fialovo-zelená kombinace, mám nové formičky, koukněte u detailní fotky
Tvarohový krém:
Smíchala jsem dva tvarohy ve vaničce, jeden tučný a jeden odtučněný,…
Kufr
Potřebné ingredience
tentokrát má úplně původní klasika (mramorový, paříž, banány...) hmota arielllka, pečeno dvakrát ve hlubokém plechu.
Postup přípravy
6200g čisté váhy, nebylo to složité jako spíš zdlouhavé...
Dort je na rozloučení s manželským párem, který se stěhuje do Prahy.
Rybičkový bleskový
Potřebné ingredience
Světlý korpus, jahodový krém, hmota K2, ozdůbky
Gramofon pro tátu
Potřebné ingredience
oříškový korpus, krém čokoládovo-kapučínový, marmeláda
Postup přípravy
Nemohla jsem najít černou gelovku, bylo to k vzteku a pláči... do toho kakao, které nebarví...
nakonec jsem něco namíchala, aspoň že tak...
Rychlovka
Potřebné ingredience
mramorový korpus, pařížský krém a karamelový krém (ve šlehačce rozpustíte mléčné karamely (cca 200g na jednu šlehačku-dost dobrý, ale relativně sladký)
Postup přípravy
Je to dort, který byl v úterý objednán mými rodiči pro souseda ke 40 , měl na něm být Mig 21, pak bylo upřesněno, že ne MIG, ale Grippen, pak byla objednávka zrušena a včera večer…
Pro sousedky maminku
Potřebné ingredience
ořechový korpus, krém z bílé čokolády, ořechy v karamelu, marcipán od Arielll, 2100g
Postup přípravy
vyzkoušela jsem poprvé dárek od švagrové, vypichovač na gerbery... díky, Jani!
Vlčí mák
Potřebné ingredience
takže patchwork v akci, pro nezasvěcené, patchwork se říká těm vykrajovátkám, kterými jsem dělala vlčí mák, díky Zuzce (zuzaa), ta mi na dálku popisovala, jak to vypadá na instruktážním videu. Květ je plastický. korpus můj, tmavý a světlý, skládání po brněnsku (viz fotka v postupu), krém čokoládový, potahová hmota od Arielll, barvičky...
Postup přípravy
postup výroby máku:
Obtiskla jsem si kytičku na hmotu doprostřed dortu. Pak jsem vykrájela všechny její části (vykrajovačku jsem potírala prstem obaleným Solamylem), dost se…
Vlastňáček
Potřebné ingredience
kakaový korpus ze čtyř vajec, dva tvarohy, jedno máslo, moučkový cukr, kompotované višně, griotka, potahová hmota K2 a mléčný marcipán na ozdoby, 24cm v průměru, 2980g
Postup přípravy
Upečeme koprus a rozřízneme ho na 4 části s tím, že vrchní a spodní část budou jen slabounké.
Naspod položíme plát, slabě potřeme krémem a na něj klademe soustředné kruhy,…
Osvěženíčko pro bráchu
Potřebné ingredience
2x korpus 20cm, mojito krém, pařížský krém, marmeláda, želatina, hmota, lahvinka...
Postup přípravy
Za inspiraci díky Sabině a Janině, jejich lahvodorty mě přesvědčily se do něčeho podobného pustit. Dort jsem měla docela dobře vymyšlený, ale postupně se mé nápady měnily v…
Bible
Potřebné ingredience
mramorový korpus, čokoládový a višňový krém, čokohmota
Postup přípravy
kniha není vůbec složitá záležitost! Na vychlazeném korpusu potáhneme nejdříve bílá místa na bocích (listy papíru), pak celou knihu zabalíme do desek. Reliéf jsem tvořila…