Svačinový perník s jablkem a semínky
Potřebné ingredience
Svačinový perník se semínky a jablkem Na těsto 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku cukru 1 prášek do perníku 1 lžika koření na medový perník 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 1 hrnek strouhaného jablka 1/2 strouhané mrkve 1 vejce
Postup přípravy
Vše promíchat v jedné míse,nejprve si dát do mísy vše sypké,udělat důlek nalít vše tekuté a promíchat směrem ke středu.Nalít na plech a péct na 170°C
Hotový perník polijeme…
Mléčná rýže
Potřebné ingredience
Mléčná rýže\r\n* Miluji mléčnou rýži od Mullera,ale u nás na vesnici se moc sehnat nedá a když tak je pěkně drahá,tak jsem ji zkusila doma a výsledek byl překvapivý\r\n\r\n1hrnek kulatozrnné rýže(proprané)\r\n2,5 hrnku mléka\r\n1šlehačka 33%\r\nhnědý cukr podle chuti\r\n1/4 lžičky soli\r\npár kapek vanilkového aroma (pokud nemáme vanilínový cukr)
Postup přípravy
Propranou rýži dáme do hrnce se solí,mlékem,šlehačkou a na mírném plameni vaříme do měkka,nezapomínáme míchat aby se nám nepřichytla.Ke konci vmícháme cukr podle chuti.\r\nMy si…
Koláč "sendvič" s tvarohem a povidly
Potřebné ingredience
Koláč s tvarohem a povidly\r\n(večerní rychlovka,to když v půl 11 večer zjistíte,že není ani jedna houska ani kousek chleba k snídani,stačí zamíchat,nalít na plech a upéct) Těsto 2 hrnky polohrubé mouky 1 vejce 1 a 1/4 hrnek mléka 1/2 hrnku cukru 1 vanilkový cukr troška citronové kůry(sušené) 1 prášek do pečiva 1/4 hrnku oleje Náplň\r\n2 tvarohy(může být i jeden)\r\npovidla\r\ncukr na dochucení\r\n\r\nSuroviny na těsto promícháme metličkou v míse a polovinu nalijeme na plech.\r\nNa první vrstvu těsta nalijeme řidší tvaroh smíchaný s cukrem,do tvarohu dáváme lžičku povidel abychom po upečení měli z povidel oči,nalijeme další vrstvu těsta a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C
Postup přípravy
Suroviny na těsto promícháme metličkou v míse a polovinu nalijeme na plech.\r\nNa první vrstvu těsta nalijeme řidší tvaroh smíchaný s cukrem,do tvarohu dáváme lžičku povidel…
Nepečený dortík s lesním ovocem a tvarohem
Potřebné ingredience
Na korpus:* 240g máslových sušene * 120g másla *1 lčíce medu * 50g cukru Než vychladne připravíme si náplň:\r\n- 1 tučný tvaroh\r\n- 1 šlehačka vyšlehaná do tuha\r\n- cukr podle chuti
Postup přípravy
Sušenky najemno nadrtíme(ideální je el.sekáček nebo robot,ale jde to i válečkem přes sáček),do najemno drcených sušenek dáme zbylé suroviny a uděláme drobenku.Do dortové formy…
Arašídové sušenky s rybízovou marmeládou
Potřebné ingredience
70g máslových sušenek jemně mletých(pokud nemáte můžete dát 200g hladké mouky ,ale přijdete o jemnou chu´t máslových sušenek) 130g hladké prosáté mouky 1/2 lžičky skořice 125g másla Z těchto surovin uděláme v míse drobenku V další míse mixérm smícháme 50g arašídového másla a 1 vejce a přidáme do mísy s moukou,vytvoříme těsto ,ze kterého děláme kuličky,dáváme na plech a prstem uděláme uprostřed důlek do kterého dáme pikantní rybízovou marmeládu. Péct ve vyhřáté troubě 150°C
Jogurtový kynutý švestkový koláč s celozrnnou drobenkou
Potřebné ingredience
Jogurtový švestkový koláč s celozrnnou drobenkou 250g jogurtu 250g mléka 2 lžičky sušeného droždí 2 žloutky 100g rozpuštěného másla nebo oleje 250g polohrubé mouky 250g hladké mouky a špetka soli
Postup přípravy
Smíchat v těsto metličkou a nechat kynout dokud nezdvojnásobí objem.Vylít na plech,poklást švestkami.
Švestky posypat skořicí a drobenkou z cukru/másla a celozrnné pšeničné…
Řezy s jahodovým tvarohem
Potřebné ingredience
Jahodovo tvarohové řezy s máslovými sušenkami Těsto jako na mé oblíbené muffiny 2 tvarohy 2 vyšlehané šlehačky různé množství jahod cukr máslové sušenky čokoládová poleva 1 a půl velké čokolády na vaření z Lidlu 50g másla 1 šlehačka na šlehání čokoládu nalámat na kousky a rozpustit ve vodní lázni s máslem,když se vše rozpustí metličkou vmícháme šlehačku a nalijeme na hotové řezy nejlépe ihned,tuhne,ale přesto netvrdne a krásně se krájí
Postup přípravy
Upečeme piškot a necháme vychladnout.
Jahody rozmačkáme vidličkou,pokud bude hodně vody trochu odlijeme,smícháme s cukrem a tvarohem a lehce opatrně dvě šlehačky vyšlehané do…
Karamelové vlny
Potřebné ingredience
Tip na dezert Karamelové vlny Výborné,krémové a vcelku jednoduché. Rozpis na středně normlně velký plech do trouby Odpalované těsto,vaše oblíbené nebo můžete zkusit to mé 250ml mléka(můžete dát s vodou 1:1) větší špetka soli 1 lžíce cukru 100g másla (Hera máslová,Zlatá Hana..) 140g hladké mouky 4 vejce Dáme do hrnce mlíko/vodu,tuk,cukr,sůl a necháme vařit,jen co se ohřeje do varu přidáme mouku a mícháme dokud se těsto nezačne pěkně odlepovat od stěn a nedrží v takové kouli,jakmile těsto nelepí na hrnec a drží tvar dáme strannou (1-2 minuty odpalování) Do vlažného těsta postupně zašleháme vejce,jedno po druhém a vznikne lepkavá hmota ,kterou natřeme ve slabé vrstvě na pečící papír a pečeme na 220°C do červena(po upečení jedné strany na krátko otočím spodek nahoru) Než nám pláty vychladnou připravíme si jeden pudink 220ml mléka a 1 šlehačka na šlehání,1 karamelový pudink Dr. Otker Premium s opravdovým karamelem,2 lžíce cukru(později dochutíme moučkovým cukrem) Uvaříme hustější pudink,který necháme vychladnout,po vychladnutí do něj zašleháme měkké máslo,dochutíme moučkovým cukrem.natřeme na jeden plát přiklopíme druhým a hodně pocukrujeme.
Postup přípravy
Dáme do hrnce mlíko/vodu,tuk,cukr,sůl a necháme vařit,jen co se ohřeje do varu přidáme mouku a mícháme dokud se těsto nezačne pěkně odlepovat od stěn a nedrží v takové kouli…
Výborná píchaná buchta
Potřebné ingredience
Na těsto 1 vejce 1/2 hrnku cukru 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek mléka 1/4 hrnku oleje 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička jedlé sody
Postup přípravy
Vše smíchat,nalít na plech a upéct.
Vychladlou propíchat koncem vařečky a zalít rozpuštěnou čokoládou smíchanou s pikantní marmeládou ,přidávám trochu rumové tresti.
Tvarohový nepečený dezert s bebe sušenkami
Potřebné ingredience
2 šlehačky ke šlehání vyšleháme do tuha,v druhé míse smícháme 300g tvarohu ,80g cukru krystal,pak vmícháme do tuha vyšlehanou šlehačku a ztužovač (používám dr.Otker)\r\nNa dno plechu dám na střídačku bebe sušenky(světlá/tmavá) potřu slabou vrstvou krému na ni piškoty ,které je dobré pokabat šťávou z jahod,když zapomenete nic se neděje,nasajou vlhkost z tvarohu.Na piškoty opět krém,na krém jahody ,čerstvé jsou nejlepší,ale kompotem nic nezkazíte,na jahody krém,na ten opět bebe sušenky.\r\nršek polijeme čokoládovou polevou nebo můžete potáhnout marcipánem.
Postup přípravy
Vršek polijeme čokoládovou polevou nebo můžete potáhnout marcipánem.