Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Piškotová roláda

Piškotová roláda

Potřebné ingredience

5 vajec, sůl, 2 lžíce cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce celozrnné špaldové mouky, 1/4 lžičky PP

Postup přípravy

Z bílků a soli ušleháme sníh. Ještě než je úplně pevný začneme přisypávat cukr a vyšleháme dotuha. Poté postupně zašleháme po jednom žloutky a nakonec přisypeme najednou mouky s…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Halušky se špenátovou omáčkou

Halušky se špenátovou omáčkou

Potřebné ingredience

bramborové halušky (strouhané brambory, vejce, sůl, mouka), cca 200-250g čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, hrst parmazánu, olej, 1 šlehačka, čerstvý kozí sýr - cca 250g

Postup přípravy

Na oleji orestujeme česnek, přidáme špenát a necháme rychle zavadnout. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a chvilku povaříme, přidáme parmazán a asi polovinu kozího sýru .…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety s dýňovou omáčkou

Špagety s dýňovou omáčkou

Potřebné ingredience

100g sušené šunky, 1/2 menší dýně, bazalka, rozmarýn, sůl, chilli vločky, olivový olej, lžíce rajského protlaku, 2 stroužky česneku, cca 100g 12% smetany, 2 malé hrsti parmazánu, 200g vývaru, špagety

Postup přípravy

Sušenou šunku vyskládáme na plech a vypečeme dokřupava (zvolna, na cca 160°C). Na stejný plech poté dáme kousky dýně, olej, sůl, chilli a pečeme doměkka. Cca 10 - 15min.vpřed…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

Potřebné ingredience

brokolice (asi z 1 malé), 2 nastrouhané mrkve, sůl, pepř, bylinky, česnek, strouhanka, špaldová celozrnná mouka, 2 vejce, 150-200g strouhané goudy, olej

Postup přípravy

Brokolici uvaříme v páře ne úplně doměkka, poté nasekáme - část nahrubo, část rozmixujeme s vejcem. Ze všech surovin uděláme hmotu, kterou zahustíme dle potřeby, aby šly dělat…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Fermentovaný tvaroh

Fermentovaný tvaroh

Potřebné ingredience

250g tučného tvarohu (v alobalu, bez fólie), 5g soli, 50g plnotučného mléka

Postup přípravy

Tvaroh, mléko a sůl smícháme. Zakryjeme a necháme cca 24 hodin při pokojové teplotě, občas promícháme. Poté uložíme do lednice. Chutná jako brynza.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Potřebné ingredience

pláty lasagní, 2 balíčky mraženého sekaného špenátu, česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek, 80g másla, 80g hladké mouky, 1 litr mléka, 250g dušené šunky, bazalkové pesto, 80 - 100g parmazánu, slunečnice

Postup přípravy

Špenát podusíme s česnekem, solí a pepřem. Necháme vydusit tekutinu (popřípadě zahustíme ovesnými vločkami). Připravíme bešamel - z másla a mouky umícháme jíšku, zalijeme částí…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cheesecake s ricottou

Cheesecake s ricottou

Potřebné ingredience

Korpus: 60g mletých mandlí, 60g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžíce kakaa, 30g cukru, 1 vejce, sůl, 1 lžička PP, 50g másla. Náplň: 3 vejce, 50g cukru, 30g mléka, 200g ricotty, 1 tvaroh ve vaničce, citrónová šťáva. Ovoce

Postup přípravy

Na korpus vše smícháme a mokrou silikonovou stěrkou urovnáme v dortové formě vyložené pečícím papírem. Pečeme na 180°C 15min., poté nalijeme náplň a posypeme ovocem. Snížíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Stracciatella dort

Stracciatella dort

Potřebné ingredience

3 vejce, 50g cukru, 1/2 PP, 30g hladké mouky, 30g pšeničné celozrnné mouky, 20g kakaa, 2 lžíce oleje, cca 30 - 50g vody. Náplň: 2 šlehačky, 500g jogurtu, 1 lžíce cukru, 1 ztužovač šlehačky, 1 želatinový ztužovač za studena, cca 80g hořké čokolády a 100g Margot tyčinky - nastrouhané nahrubo, vanilka

Postup přípravy

Ušleháme žloutky s cukrem, ke koci přidáme vodu a olej, zašleháme. Dále mouku s PP (pokud je těsto husté, přidáme vodu) a nakonec vmícháme sníh. Pečeme na 170°C asi 20 - 30 min.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pita chleba

Pita chleba

Potřebné ingredience

520g hladké mouky, 20g medu, 240g vody, 150g pšeničného vyzrálého kvasu, 85g zakysané smetany, 12g soli, 1 vejce, olej

Postup přípravy

Vše uhněteme v robotu cca 10 - 15min. Poté 3x po 30 min. překládáme naolejovanýma rukama. Po posledním překladu uložíme do lednice, kde necháme minimálně 24 hod. (možné i déle)…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kofty

Kofty

Potřebné ingredience

cca 500g mletého masa (hovězí + vepřové, popřípadě jehněčí), sůl, 1 chilli paprička, kůra z 1 pomeranče, hrst nasekaného koriandru, hrst nasekané máty, 150 - 200g fety, 1 lžička drceného římského kmínu, 2 plné lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady necháme v lednici chvíli odležet. Poté grilujeme na rozpáleném grilu, popřípadě na pánvi. Podáváme s dresinkem (zakysaná smetana, sůl, česnek) a pita…

Zobrazit více...

Kategorie