Linecké řezy s tvarohem a marmeládou
Potřebné ingredience
Těsto: 42 dkg hladké mouky, 14 dkg cukr moučka, 28 dkg Hera nebo máslo, 2 žloutky, 1/2 vanilkového cukru, 1/2 prášku do pečiva Tvaroh: 2 vaničky polotučného tvarohu, 1 ks vanilkový cukr, 2 vejce, cukr moučka podle chuti, nahoru marmeláda
Postup přípravy
Všechny přísady na těsto zpracujeme, 1/3 oddělíme na horní mřížku. Na pečící papír vyválíme 2/3 těsta, na to vylijeme ochucený tvaroh. Z 1/3 těsta vyválíme plát, ze kterého…
Zelené fazolky se slaninou
Potřebné ingredience
syrové zelené fazolky, anglická slanina, česnek na plátky, cibule na měsíčky, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
Fazolky uvaříme na páře skoro do měkka, slaninu na kostičky ( větší ) dáme osmažit na pánev, v případě potřeby přidáme olej, trochu osmahneme, přidáme fazolky, česnek na plátky a…
Jarní zeleninová polévka - naše nejoblíbenější !!!
Potřebné ingredience
Zeleninu jakou máte rádi, já dávám: Kapustu asi 2 listy, květák, kousek celeru vcelku, 1 ks petržel vcelku, nastrouhanou mrkev na hrubo, hrášek, kousek pórku na kolečka, kopr, rajče, brambory na kostičky, sůl, pepř, kmín, kdo chce může podravku, kousek zeleninového bujonu ( nemusí být ), zásmažka
Postup přípravy
Zeleninu si nakrájíme na kousky, jak chceme velké, dáme vařit ( kromě porku a kopru ), přidáme sůl, pepř, kmín, podravku . Až je zelenina měkká, tak ji zasmažíme zásmažkou ( sádlo…
♥ Smetanovo - jahodová zmrzlina ♥
Potřebné ingredience
1/2 kg jahod, 400 ml smetany na šlehání, salko asi jen menší půlku konzervy ( kdo nechce sladké dá tatru ), cukr dle chuti, ale sladké je to ze salka dost
Postup přípravy
Jahody rozmixujeme s cukrem dle chuti, smetanu ušleháme do tuha. Do šlehačky opatrně zamícháme asi půl konzervy salka nebo tatry, ale ta je řídká, snad to nevadí. Do plast. misky…
♥ Harlekýn ♥
Potřebné ingredience
Piškot: 3 vejce, 9 dkg hl. mouky, 9 dkg cukru krupice, 2 lžíce oleje, kakao ( míchám mouku s kakaem 7 dkg mouky, 2 dkg kakaa ), 2x šlehačka na šlehání nejméně 33%, ledové kaštany, ztužovač, kakao a cukr na paříž.
Postup přípravy
Ušleháme sníh z bílků, zašleháme cukr a žloutky. Prosijeme mouku s kakaem, zamícháme a přidáme olej. Dortová forma o průměru 26, vyložená pečícím papírem. Pečeme zhruba 15-20…
♥ Šlehačkové rohlíčky na slano ♥
Potřebné ingredience
Těsto: 40 dkg hladké mouky, 1/4 l šlehačky ( já měla kelímek a stačilo ), 1 máslo celé nebo hera, špetka soli, 1 vejce, náplň podle chuti, šunka, ostřejší salám, tvrdý sýr, může být kečup, niva apod.
Postup přípravy
Uděláme těsto a hned rozdělíme na 5 dílů, z každého dílu vyválíme kolo a to rozdělíme na 8 dílů. Položím sýr, salám ohnu okraje dovnitř a stočím ke špičce. Potřu vajíčkem a sypu…
♥ Lasagne ♥
Potřebné ingredience
mleté maso mix, lasagne, cibule česnek, sůl, pepř, oregáno, bazalka ( sušené, čerstvé ), olej, tvrdý sýr, kečup, rajský protlak Bešamel: máslo, hladká mouka, mléko
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibuli, pak maso, přidáme česnek a koření, chvíli opékáme. Přidáme kečup a rajský protlak, dle potřeby vodu. Vše děláme podle počtu porcí a hlavně vaší chuti.…
Skládanky z listového a křehkého těsta
Potřebné ingredience
Sladká varianta : listové těsto, křehké těsto ( 2 x 250 ml hladké mouky, sůl, 20 dkg hery, pár kapek octu, 100 ml vody, mouku jsem trošku přidala ), nádivky: maková, tvarohová, jablečná, Slaná varianta: slanina, šunka (salám), cibule, 1 vejce, 1 zakysaná smetana, sůl, pepř, tvrdý sýr
Postup přípravy
Sladké skládanky jsem dělala podle Iva M. (Inecka) ID 96902, jen jsem dala jen listové těsto bez strouhanky, naplnila různýma náplněma, potřela vajíčkem.
Jablečná náplň:…
BUBLANINKA S ČOKOLÁDOU
Potřebné ingredience
Těsto jako na bublaninu od babici, kdo neví tady je receptík: 3 hr.hl mouky, 2 hr. cukru (krupice, moučka je to jedno ), 1 hr. sodovky nebo vody, 1 hr. rozpuštěného másla, 4 vejce, 1 PDP, 1 van. cukr, 1 a 3/4 čokolády na vaření. Hrnek o objemu asi 2 dcl, vše smícháme, nic nešleháme, je to rychlovka.
Postup přípravy
Vylijeme na pečící papír půl těsta světlého, zbytek obarvíme kakaem(nemusíme) a nalijeme na světlé. Do toho dáváme čokoládu, půl čtverečku. Můžeme po upečení ještě přizdobit…