Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Minibábovky s čokoládou a ořechy z remosky

Minibábovky s čokoládou a ořechy z remosky

Potřebné ingredience

120 g polohrubé mouky, 1 vejce, 110 g mléka, 50 g cukru, pár kapek vanilkového extraktu, ½ kypřícího prášku, 25 g oleje, 25 g čokolády na vaření, 25 g vlašských ořechů

Postup přípravy

Oddělit bílek od žloutku a ušlehat pevný sníh.
Čokoládu nastrouhat na hrubo a ořechy pokrájet na drobno.

Smíchat mouku + cukr + mléko + vanilku + žloutek + olej +…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Kuřecí špíz

Kuřecí špíz

Potřebné ingredience

kuřecí maso (prsní nebo stehenní řízek), kuřecí játra, cibule, zelená nebo žlutá kapie, rajčata, žampiony, anglická slanina, olej, grilovací koření + granulovaný česnek, sůl

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- maso + játra + slaninu + kapii pokrájet na kousky přiměřené velikosti
- cibuli + rajčata pokrájet na širší kolečka
- žampiony pokrájet na širší…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Kuřecí kapsy plněné žampiony a slaninou

Kuřecí kapsy plněné žampiony a slaninou

Potřebné ingredience

kuřecí stehenní řízky, žampiony, pravá anglická slanina, koření na kuře

Postup přípravy

Řízky trochu rozklepat a poprášit kořením na kuře.

Slaninu pokrájet na tenké proužky a žampiony na čtvrtky. Obojí spolu krátce orestovat na pánvi.

Opečené žampiony…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rybízový koláč se sněhem z remosky

Rybízový koláč se sněhem z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 90 g másla (Hery), 200 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g cukru krupice, 2 žloutky, ½ kypřícího prášku; * NÁPLŇ: 2 bílky, 190 g cukru moučka, 250 g rybízu

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Formu na pečení vymazat máslem.

Všechny suroviny na těsto zpracovat v…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chléb se zeleninovým pyré z remosky

Toustový chléb se zeleninovým pyré z remosky

Potřebné ingredience

* PYRÉ: 100 g mrkve nebo dýně, voda; * KVÁSEK: 130 g pyré, ½ lžičky Sladěnky, 1 rovná lžíce hladké mouky, 10 g čerstvého droždí; * DÁLE DO TĚSTA: 150 g hladké pšeničné mouky, 50 g špaldové mouky, 4 g soli, (koření podle chuti - česnek, kmín, rozmarýn, fenykl...); * NA POVRCH: rozšlehané vejce, semínka (dýňová, lněná...)

Postup přípravy

Rozpis je pro formu na cca 400-500 g těsta (tady konkrétně je forma Silikomart Sandwich bread), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejprve připravit…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutá bábovka a kakaem z remosky

Kynutá bábovka a kakaem z remosky

Potřebné ingredience

* KVÁSEK: 10 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 1 lžíce polohrubé mouky, 50 ml vlažného mléka; * TĚSTO: 50 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 50 g hladké mouky, 90 ml vlažného mléka, špetička soli, 1 žloutek, 30 g rozpuštěného másla; * NÁPLŇ: 3 lžíce holandského kakaa, moučkový cukr podle chuti, 20 g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,6 l (tady konkrétně je forma Silikomart Intreccio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Smíchat všechny suroviny na kvásek a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduché pralinky

Jednoduché pralinky

Potřebné ingredience

* ZÁKLAD: čokoláda na vaření, máslo (tuk);; * NA OCHUCENÍ: skořice, kardamon, rum, likér...; * NÁPLŇ: marcipán, různé ořechy...; * NA DOZDOBENÍ: bílá čokoláda, želé, kandované ovoce...

Postup přípravy

Čokoládu na vaření rozpustit spolu s máslem v poměru 2:1.
Čokoládu podle chuti okořenit (není nutné).

Vlažnou čokoládu nalít do formy zhruba do ⅓ až ½ (podle druhu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kakaová buchta s tvarohem z remosky

Kakaová buchta s tvarohem z remosky

Potřebné ingredience

* KAKAOVÉ TĚSTO: ½ hrnku hladké mouky, ½ hrnku polohrubé mouky, ½ hrnku cukru krupice, ½ hrnku mléka, necelá ½ hrnku oleje, ½ prášku do pečiva, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vejce, 1½ lžíce kakaa; * TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 1 tvaroh, ½ hrnku cukru krupice, ½ hrnku mléka, ½ vanilkového pudinku, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vejce

Postup přípravy

Skvělá buchta - podle receptu paní Ivy (Vanusak - ID 171498), https://www.mimibazar.cz/recept.php?strana=2&id=99048

Pečeno v kulaté formě o průměru 26 cm (je poměrně nízká…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvová rychlovka z remosky

Mrkvová rychlovka z remosky

Potřebné ingredience

200 g mrkve, 150 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g špaldové hladké mouky, 130 g cukru (množství upravit podle toho, jak sladká je použitá mrkev), 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, ½ balíčku prášku do pečiva, 1 rovná lžička skořice, 1 velká lžíce meruňkového džemu, 2 vejce, 100 g oleje, 100 g mléka

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,7 l (tady konkrétně je forma Silikomart Eleganza), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Mrkev nastrouhat na jemno.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohovo-meruňkový z remosky

Tvarohovo-meruňkový z remosky

Potřebné ingredience

* KORPUS: 2 vejce, 50 g cukru krupice, 2 lžíce oleje, 50 g hladké mouky, ½ lžičky přášku do pečiva, 1-2 lžíce vody; * MERUŇKOVÉ PYRÉ: 200 g kompotovaných meruněk, 150-200 ml kompotové šťávy z meruněk, 20 g kukuřičného škrobu (lze nahradit pudinkovým práškem); * TVAROHOVÝ KRÉM: 100 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 150 g měkkého tvarohu; * POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 2 lžíce smetany (nebo mléka)

Postup přípravy

Rozpis je pro malou dortovou formu o průměru 20 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Oddělit žloutky od bílků.
Z bílků vyšlehat pevný sníh, v misce…

Zobrazit více...

Kategorie