BROSKVOVÝ MLS
Potřebné ingredience
150 g broskví, 50 g dětských piškotů, 1/2 lžičky cukru, 1 lžíce bílého jogurtu
Postup přípravy
Jogurt promícháme s cukrem a dětskými piškoty. Broskve oloupáme, vyjmeme pecku a nadrobno rozsekáme. Vmícháme je do jogurtového krému a podáváme.
ZELENINOVÉ PYRÉ S JÁTRY
Potřebné ingredience
50 g jater, 5 g cibule, 1 lžíce oleje, 150 g brambor, 100 g mrkve
Postup přípravy
Čerstvá játra omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme, nakrájíme na tenké plátky a opečeme spolu s cibulí na oleji. Zalijeme je vodou a dusíme doměkka. Očištěnou, omytou mrkev…
DĚTSKÝ BORŠČ
Potřebné ingredience
50 g červeného nebo bílého zelí, 15 g mrkve, 2 g petržele, 5 g cibule, 80 g masa, 10 g rajčat, 100 g brambor, 300 ml vody, 15 g smetany, 1 lžička oleje
Postup přípravy
Libové maso bez šlach (králík, kuře, telecí, hovězí, vepřové) omyjeme pod tekoucí vodou, nadrobno nakrájené vložíme do hrnce a zalijeme 300 ml vody. Vaříme do měkka. Během varu…
KRUPIČKOVÁ KAŠE Z MASOVÉ POLÉVKY
Potřebné ingredience
100 g drůbežího (telecího, hovězího, nebo libového vepřového) masa, 20 g krupičky
Postup přípravy
Z masa a 300ml vody uvaříme čistou netučnou polévku. Do scezeného vývaru zavaříme tenkým pramínkem krupičku, za stálého míchání vaříme 15 minut a podáváme. Maso s polévky…
ANANAS NA KARAMELU
Potřebné ingredience
Kompotovaný ananas, 1 velká vrchovatá lžíce cukru krystal nebo krupice,
Postup přípravy
Na pánev nalijeme 1/2 plechovky šťávy z ananasu. Šťávu přivedeme do varu a nasypeme ananas, který cca 1 minutu restujeme. Na konec nasypeme cukr a necháme ho zkaramelizovat za…
RÝŽE V MIKROVLNCE
Potřebné ingredience
0,5 l rýže, 0,5 l vody, koření dle chuti
Postup přípravy
Máte stejně jako já problém s vařením rýže? Buď je nedovařená nebo zase převařená? Od té doby co jí dělám v mikrovlnce, mám rýži akorát a bez práce s neustálým ochutnáváním. Tak…
Rýže s ovocem
Potřebné ingredience
100 g rýže, 150 ml mléka, 1 lžička cukru, 50 g různého ovoce ( i kompotovaného), 2 lžičky oleje
Postup přípravy
Rýži uvaříme v mléce do měkka. Do hotové vmícháme cukr, olej a na kousky čerstvé nebo kompotované či dušené ovoce.
Dušené ředkvičky
Potřebné ingredience
80 g ředkviček, 10 g másla, 10 g cibule, kmín, sůl, 1 1/2 vejce
Postup přípravy
Čisté ředkvičky nakrájíme na kolečka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na rozehřátém másle, přidáme ředkvičky, kmín, sůl a podusíme. Přidáme rošlehaná vejce a mícháme, až se…
Pórek v jogurtové zálivce
Potřebné ingredience
80 g pórku, sůl, 60 g strouhaného tvrdého sýra, 20 g šunky, 1/2 bílého jogurtu, 1/2 vejce, petrželka, 2 lžičky oleje
Postup přípravy
Pórek očistíme, důkladně omyjeme a 15 minut vaříme v osolené vodě. Necháme okapat a nakrájíme na 2cm dlouhé dílky. Urovnáme je do malé zapékací misky, pokapeme olejem a posypeme…
Zapékané kedlubny s uzeným masem
Potřebné ingredience
200 g kedluben, 50 g uzeného masa, 10 g tuku, 1 vejce, 1/2 šálku kysané smetany, špetka mleté sladké papriky, 10 g čerstvé strouhanky, 10 g strouhaného tvrdého sýra
Postup přípravy
Oloupané kedlubny povaříme v malém množství vody a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme tukem, urovnáme vrstvu kedlubnových plátků, posypeme nadrobno nakrájeným uzeným…