Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Bílo růžový s motýlkem

Bílo růžový s motýlkem

Potřebné ingredience

světlý piškot, čokoládový krém (čokoláda+zakysaná smetana+rum), banány, jahodová marmeláda, máslovo pudinkový krém, kiwi Hrk hrk krém, kiwi, White Icing potahovací hmota

Postup přípravy

Je to můj první pokus o potahovaný dort, takže dokonalý není, ale i tak z něj mám velkou radost.
Koupila jsem si kvůli tomu White Icing a nějaká ta udělátka a musím říct, že s…

Zobrazit více...
DORTY
Ježek na pařezu

Ježek na pařezu

Potřebné ingredience

Na celý dort jsem našla inspiraci tady na MMB a hlavně u Ivanky E. (egrtka) DÍKY MOC VŠEM :o) korpus z 5 vajec mramorovaný od Dáši(onasi) průměr 25 cm, korpus kakaový 2x ze 2 vajec průměr 25 cm a z 1 vejce do nerezové misky, krém máslový z ledových kaštanů, krém mandarinkový Hrk hrk už mám v receptech, linecká marmeláda, čokoládová poleva se zakysanou smetanou, poloviční dávka modelovací hmoty Varna s přidaným pšeničným sirupem ( také mám v receptech), kupované bonbónky maliny

Postup přípravy

Z Varny nejlépe 1-2 dny předem udělat dekorace. Den předem upéct korpus mramorovaný z 5 vajec, 2 x ze dvou vajec kakaový (recept u čokoládového dortu, tentokrát jen s hladkou…

Zobrazit více...
DORTY
Rákosníček, dort s Rákosníčkem

Rákosníček, dort s Rákosníčkem

Potřebné ingredience

mandlový korpus na plech 40x30cm ze 4 vajec od miskaplyska, krém kupovaný vaječnolikérový od dr.Oetkera s máslem, prostřední patro mandarinkový Hrk hrk ( zůstal mi z předchozího dortu), pokropení rum s vodou, osyp kokos bílý+zelený, povrch a ozdoby Varna

DORTY
Čokoládový s růžemi

Čokoládový s růžemi

Potřebné ingredience

kakaový korpus průměr 25 cm ze 6 vajec, mandarinkový Hrk hrk krém, máslový krém nadstavený kaší, kokos, čokoláda na vaření, zakysaná smetana, palačinková marmeláda, rum s vodou na pokropení korpusu, čoko ozdoby z tmavé a bílé polevy, růžičky z Varny

Postup přípravy

Korpus jsem potřebovala sušší, kvůli Hrk hrk krému, proto jsem vyměnila polovinu hladké mouky za polohrubou. 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 110 g hladké mouky, 110 g…

Zobrazit více...
DORTY
Beruška na dortu, dort s beruškou

Beruška na dortu, dort s beruškou

Potřebné ingredience

Korpus: Jemný ořechový podle miskaplyska z jiných stránek o dortech na netu-Krém : mandarinkový Hrk hrk, ale ze šlehačky Rama Cremefine-palačinková marmeláda- sirup svařený z meruňkového čaje, cukru a trošky pomerančového Jupí sirupu na pokropení korpusů- máslový krém nadstavený kaší podle Arielll ze stejných stránek o dortech jako recept na korpus- ozdoby a vrch dortu Varna + gelové barvičky- bílé minikytičky cukrové kupované-smíchaný zelený kokos 15 g a bílý kokos 30 g- bílé oči a kytička za krkem z hmoty Marschmalow recept třeba tento http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=21632

Postup přípravy

Korpus: péct nejlépe den předem
1 dávka = 1 plát
2 vejce, 80 g cukru krupice, 2 lžíce oleje, 40 g hladké mouky (já dala polohrubou), 40 g mletých ořechů, špetička soli -…

Zobrazit více...
DORTY
Láhev v ledu, flaška s ledem

Láhev v ledu, flaška s ledem

Potřebné ingredience

4 x OŘECHOVÝ KORPUS : 1 dávka = 2 vejce+80 g cukru krupice+2 lžíce oleje+40 g hladké mouky+40 g mletých ořechů+špetka soli- HRK HRK KRÉM MANDARINKOVÝ : 2 malé konzervy mandarinek+250ml šlehačky 33%+125 g zakysané smetany+1 x Dr.Oetker Créme Olé pudink vanilkový bez vaření+1 Smetafix ztužovač šlehačky- KRÉM NASTAVENÝ MOUČNOU KAŠÍ: 250 ml mléka+2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky+50 g Omegy( 100% tuk)+1 vanilkový cukr+250 g másla+cukr moučka a rum podle chuti- Dále 2 sáčky Carla bílá poleva cukrářská- 3 balíčky oplatek Florenta- sáček dětských piškotů-1 malá meruňková marmeláda a 1,5 sáčku kuchyňské želatiny čiré+cukr moučka a citronová šťáva dle chuti

Postup přípravy

Ořechový korpus upéct 4 x ze dvou vajec, potom odpadá prořezávání :o) Nejprve ušlehat sníh z bílků a špetky soli, pak přidat cukr a vyšlehat do pevného sněhu. Po jednom pak…

Zobrazit více...
DORTY
Cars - Blesk McQueen

Cars - Blesk McQueen

Potřebné ingredience

korpus - 3x na plech 40x30cm, 1 plech =4 vejce, 160 g cukru krupice, 160 g hladké mouky, 4 lžíce oleje...jeden korpus kakaový - místo 20 g mouky dáno 20 g kakaa...krém na plnění : 2 šlehačky Rama cremefine + 2 polotučné tvarohy + 8 mírně vrchovatých lžic cukru moučky + 1 Smetafix (ztužovač šlehačky)....krém na obrázek a omazání : 3 celá vejce + 250 g cukru moučky + 2 másla + rum dle chuti...dále 100 g čokolády na vaření + 40 g Omegy (ztužený tuk), velká plechovka broskví, malá sklenička (260 g) palačinkové marmelády, barevný kokos, slunečnicová semínka tříbarevná (čokoláda, jogurt,karamel), bílá poleva, rum zředěný vodou na pokropení korpusu, potravinářské barvy

Postup přípravy

Předem se omlouvám za to nevzhledné umístění na táce s papírem :o(, ale tác se mi nevlezl do lednice, tak jsem musela dort přenášet z tácu na prkýnko a zpět, proto ten pečící…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Višňový piškot, piškot s višněmi - jednoduché a přesto vynikající

Višňový piškot, piškot s višněmi - jednoduché a přesto…

Potřebné ingredience

do dortové formy průměru 26cm : 4 vejce, 120 g cukru moučky, 120 g polohrubé mouky, špetka kypřícího prášku, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce oleje***miska čerstvých vypeckovaných višní***cukr moučka na posypání

Postup přípravy

Celá vejce ušlehat s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do husté světlé pěny, až viditelně zvětší objem a bude krémovitá. Pak do ní už jen ručně vmíchat mouku smíchanou s kypřícím…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třešňový piškotový koláč- jednoduchý

Třešňový piškotový koláč- jednoduchý

Potřebné ingredience

korpus: 4 vejce, 9 lžic cukru krupice, 9 lžic oleje, 8 lžic polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, špetka kypřícího prášku*** náplň: 250 g vypeckovaných třešní, asi tak 1 dcl vody na podlití, 1 vanilkový cukr, cukr krupice dle chuti, trocha rumu, 1 pudinkový prášek vanilkový a asi 0,5 dcl vody na rozmíchání*** dohotovení: šlehačka ve spreji a Granko

Postup přípravy

Celá vejce vyšlehat s cukrem do světlé pěny, přidat olej a nakonec mouku promíchanou s kakaem a kypřícím práškem. Nalít do vymazané a moukou vysypané koláčové formy s vypouklým…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BROSKVOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOVÝM KRÉMEM A ŠLEHAČKOU

BROSKVOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOVÝM KRÉMEM A ŠLEHAČKOU

Potřebné ingredience

Korpus podle Libuše M. (galli) ID 23782 : 4 vejce, 180 g cukru krupice, 1 vanilinový cukr, 150 ml oleje, 150 ml vlažné vody, 250 g polohrubé mouky, 3/4 kypřícího prášku do pečiva*** Krém: 0,5 l mléka, 2 čokoládové pudinkové prášky, 50 g cukru, 125 g másla, 125 g Hery, 100 g čokolády na vaření, 3 lžíce rumu (odměřit a nechat bokem, aby získal pokojovou teplotu, jinak by se mohl krém srazit) **** Ostatní: 2 smetany ke šlehání 31%, 1 želatinový ztužovač od Dr.Oetker, 2 velké konzervy půlených broskví, 50 g čokolády na vaření

Postup přípravy

Korpus : ušlehat celá vejce do pěny, přidat cukry, šlehat až pěna zbělá = cukr se rozpustí, pak přidat olej, vlažnou vodu, ještě chvíli šlehat a pak lehce vmíchat mouku smíchanou…

Zobrazit více...

Kategorie