Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
bridská modrá kočka

bridská modrá kočka

Potřebné ingredience

...

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zelný bramborák

Zelný bramborák

Potřebné ingredience

Brambory asi 4-5 velkých,250g kysaného zelí( ve sklenici nebo ze sáčku- scezené),asi 4 stroužky česneku-podle chuti,asi 100g hladké mouky,2 celá vejce,dochutíme solí,pepřem a majoránkou,sádlo na smažení

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy najemno.Přidáme scezené zelí,vejce utřený česenk,osolíme , opepříme ,přidáme majoránku a zahustíme hladkou moukou- důkladně…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová krémová polévka

Brokolicová krémová polévka

Potřebné ingredience

1 brokolice,1,2l zeleninového vývaru,1 kelímek smetany na vaření,česnek podle chuti( já dávám 3 stroužky),1 lžíce másl,sůl,pepř,špetku muškátového oříšku.

Postup přípravy

Brokolici-očistíme,rozdělíme na růžičky.V hrnci rozpustíme máslo a na něm orestujeme na plátky nakrájený česnek.Přidáme brokolici -chvíli společně opékáme a pak zalijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marinovaná česneková krkovice pečená-podle MIKA59

Marinovaná česneková krkovice pečená-podle MIKA59

Potřebné ingredience

Suroviny: 3 hrubší plátky krkovice, menší brambory ve slupce + koření na brambory, cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce oleje, sušený zázvor, mletá paprika může být i pálivá, mletý kmín, sůl, sádlo na opečení, čerstvě mletý pepř, špetka hnědého cukru

Postup přípravy

Smícháme olej s hořčicí, utřeným česnekem a kořením. Plátky masa marinujeme nejlépe přes noc. Na sádle opečeme plátky zprudka z obou stran. Do pekáčku nakrájíme cibuli, přidáme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Nejjednodušší nakličování semen

Nejjednodušší nakličování semen

Potřebné ingredience

...opsáno z diskuze na lidicky.cz, když jsem hledala nejjednodušší nakličovací recept...

Postup přípravy

Semena dám do 0,5 L sklenice (množství, co naberete do pěsti, je zhruba na jednu porci do salátu ap), doplním vodou až po okraj a nechám namáčet přes noc. Pak přes sklenici…

Zobrazit více...
DORTY
svadobná, bielo-smotanová

svadobná, bielo-smotanová

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvový koláč s tvarohem

Mrkvový koláč s tvarohem

Potřebné ingredience

Korpus: 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 125 g Hery, 125 g jemně nastrouhané mrkve, 1 žloutek, ½ lžičky citronové kůry, špetka soli. Náplň: 250 g měkkého tvarohu (v alobalu), 3 PL cukru krupice, 1 žloutek, 2 bílky.

Postup přípravy

Recept na mrkvové řezy (z dvojité dávky) jsem objevila na internetu a hned jej i vyzkoušela.

Z uvedených surovin na vále zpracujeme vláčné těsto, zabalíme do potravinové…

Zobrazit více...
DORTY
Strom s kořeny

Strom s kořeny

Potřebné ingredience

spodní patro: sachr korpus, malinový gel, pařížská šlehačka, kompotované višně; horní patro: vanilkový korpus, malinový gel, vanilkový krém s mascarpone, čerstvé jahody; potah smartflex velvet, listy smartflex flower

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové vláčné řezy s dětskou krupičkou

Tvarohové vláčné řezy s dětskou krupičkou

Potřebné ingredience

250 g tvarohu ve vaničce 3 vejce 80 g cukru krystal vanilkový cukr 50 g dětské krupičky 50 g rozpuštěného másla šťáva z malého citronu

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh, krupičku, šťávu z citronu a nakonec vychladlé rozpuštěné máslo. Těsto je dost řídké, tak se nelekejte. Vlijeme na…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí řízky na pórku s žampióny-podle Tom Beyk

Kuřecí řízky na pórku s žampióny-podle Tom Beyk

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g kuřecích řízků, 200 g žampiónů, porek menší na kolečka, 1-2 PL škrobové moučky, 1 PL podravky, 1 ČL mleté papriky, pepř, kmín, sůl olej (řepkový - snáší nejvyšší teploty)

Postup přípravy

Postup přípravy receptu


Řízky pokrájíme na menší kusy (ale nemusíme), posolíme, opepříme a obalíme ve škrobu.

Rozpálíme olej, vložíme řízky a smažíme při…

Zobrazit více...

Kategorie