Zobrazit přihlášovací formulář
RYBY A DARY MOŘE
Tmavá treska se sýrovou omáčkou

Tmavá treska se sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

filé z tmavé tresky, cibule, mrkev, hrášek, parmazán (nebo sýr parmazánového typu - Grana Padano, Grand Moravia...), sladká smetana, citrónová šťáva, kousek másla

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- cibuli nakrájet na půlkolečka
- mrkev pokrájet na kostky
- parmazán nastrouhat na jemno
- tresku lehce osolit a zakápnout citrónoou šťávou

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Povidlový koláč z remosky

Povidlový koláč z remosky

Potřebné ingredience

*TĚSTO: 150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 10 g droždí, 40 g rozpuštěného másla, 110 ml mléka, 1 žloutek, špetička soli; * NÁPLŇ: 200-250 g tvarohu, 2 lžíce cukru krupice, vanilkový extrakt nebo pasta, 1 žloutek, (trocha rumu); povidla (kupovaná dochucuji skořicí a kardamonem); * DROBENKA: 15 g Hery, 30 g polohrubé mouky, 30 g cukru krupice; mandlové plátky na posypání

Postup přípravy

Inspirace od paní Martiny H. (Žirafka1) ID 202660


Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Ze všech surovin na…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
DĚTSKÁ VAŘENÁ MODELÍNA

DĚTSKÁ VAŘENÁ MODELÍNA

Potřebné ingredience

Na půl kila modelíny budete potřebovat: 300 ml vody, 150g hladké mouky (lze i polohrubé), 75g soli, 2 lžíce octa, 1 lžíce oleje, potravinářské barvivo, příp. vonné esence

Postup přípravy

Ve vodě si rozmíchejte potravinářské barvivo, ocet a olej. Do teflonové pánve nebo teflonového hrnce (ten teflon je opravdu důležitý, protože v normálním hrnci se hmota děsně…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
CHLEBA LUBKA

CHLEBA LUBKA

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 400 ml vody, 4g sušeného droždí, 2 lžičky, 2 lžičky drceného kmínu

Postup přípravy

Zamícháme suroviny a dáme kynout, po uplynutí doby vyklopíme těsto na vál posypaný moukou. Uděláme placku a asi třikrát přeložíme, uděláme bochánek a přendáme do mísy, poprášíme a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
ŠVESTKOVÝ DIP

ŠVESTKOVÝ DIP

Potřebné ingredience

osmažená cibulka, švestkové povidla, med, brusinky, chilli koření

Postup přípravy

vše smícháme a dobrou chuť

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Květákové kari

Květákové kari

Potřebné ingredience

1 květák * velký batát * cca 150 g mraženého nebo čerstvého hrášku * cibule * 4 stroužky česneku * 1 velká lžíce červené kari pasty * asi 4 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru * 1 lžička římského kmínu * 1 lžička mletého koriandru * 200 ml kokosového mléka * voda, půl kostky kuřecího bujonu (nebo cca 150 ml vývaru) * sůl

Postup přípravy

V pánvi wok (nebo jiné vhodné nádobě) osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme lžíci kari pasty, aby se rozvoněla. potom dáme nakrájený česnek, na kostky nakrájený batát a na plátky…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Plněné knedlíčky - vepřové

Plněné knedlíčky - vepřové

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 220 g hladké mouky, 100 g vlažné vody, 30 g cukru, 20 g oleje, 1 lžička sušeného droždí; * NÁPLŇ: 250 g masa - vepřové, hovězí nebo mix, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce Worcestrové omáčky, sůl, (cukr), na zahuštění ¼ šálku vody +1 zarovnaná lžička kukuřičného škrobu

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- maso pokrájet na drobné kousky (nebo použít mleté)
- cibuli pokrájet na drobno
- česnek pokrájet na drobno
- maso pokrájet na drobno
- škrob…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Minibábovky s čokoládou a ořechy z remosky

Minibábovky s čokoládou a ořechy z remosky

Potřebné ingredience

120 g polohrubé mouky, 1 vejce, 110 g mléka, 50 g cukru, pár kapek vanilkového extraktu, ½ kypřícího prášku, 25 g oleje, 25 g čokolády na vaření, 25 g vlašských ořechů

Postup přípravy

Oddělit bílek od žloutku a ušlehat pevný sníh.
Čokoládu nastrouhat na hrubo a ořechy pokrájet na drobno.

Smíchat mouku + cukr + mléko + vanilku + žloutek + olej +…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Lososový tatarák

Lososový tatarák

Potřebné ingredience

100g uzeného lososa, postačí i treska ala losos (plátky), kousek červené cibule nebo šalotka, 150-200g creme fraiche ale postačí i neochucené pomazánkové máslo, citron, kopr čerstvý nebo sušený, kapary nebo sterilovaná okurka (nemusí být)

Postup přípravy

Vše pokrájet nadrobno, pokapat citronem, smíchat s creme fraiche.
Podáváme s opečenými tousty

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Lemon curd

Lemon curd

Potřebné ingredience

2 žloutky, 40g třtinového cukru, 40g citrónové šťávy, 30g másla, citrónová kůra

Postup přípravy

Vše, kromě másla, dát do mísy a vařit ve vodní lázni do zhoustnutí (asi jako pudink). Z počátku netřeba míchat často, ke konci už ano. Po odstavení dáme máslo a metličkou…

Zobrazit více...

Kategorie