Zobrazit přihlášovací formulář
RÝŽE A TĚSTOVINY
Jednoduché a chutné těstoviny s pórkem, žampióny, zel. fazolkami a nivou:)

Jednoduché a chutné těstoviny s pórkem, žampióny, zel.…

Potřebné ingredience

1/2 těstoviny, cca 150g žampionů, 1/3 pórku, trocha mléka (vývaru), tavenák, cibule, zelené fazolky

Postup přípravy

Uvaříme těstoviny a připravíme si je do mísy, na oleji osmahneme cibulku s pórkem, přidáme nakrájené žampiony, přidala jsem ještě zelené fazolky (ale může být jakákoliv zelenina,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DOMÁCÍ KAKAOVÝ PRIBIŇÁČEK

DOMÁCÍ KAKAOVÝ PRIBIŇÁČEK

Potřebné ingredience

500 ml mléka, 1 kakaový pudink, 3 lžíce kakaa holandského typu, 60 g cukru, 250 tučného tvarohu ve vaničce 1/2 kelímku zakysané smetany

Postup přípravy

Uvaříme pudink. Do vlahého pudinku zašleháme :
250 tučného tvarohu ve vaničce
1/2 kelímku zakysané smetany

... a dáme vychladit.

( recept na mandlové sušenky…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
MANDLOVÉ SUŠENKY

MANDLOVÉ SUŠENKY

Potřebné ingredience

50 g mletých mandlí; 150 g změklého másla; 50 g cukru moučka; 1/2 lžičky skořice; 180 g hladké mouky; 1 zarovnaná lžička kypřícího prášku. Přidala jsem i pár kapek mandlového aroma.

Postup přípravy

Vše zpracujeme v těsto a tvoříme malé kuličky, které na plechu s peč. papírem zploštíme pomoučenou paličkou.
Pečeme 15 - 20 min. ; trouba 170°
Množství je na dva plechy.

Zobrazit více...
DORTY
Karamelovo-jablkový cheesecake

Karamelovo-jablkový cheesecake

Potřebné ingredience

Korpus: 30 dkg keksov, 1/2 čl ml.škorica , 100 g maslo rozpustené , 150 ml karamelové salko , 100 g nasekané orechy Jablková časť: 50 g maslo , 100 g hnedý cukor , štipka soli , 1 čl ml.škorica , 5 ks jablká na plátky Krém: 500 g mascarpone , 70 g pr.cukor , 1 čl van.extrakt , 1 vajce , 2 pl citr.štava Na dozdobenie: 250 ml šlahačka , 1-2 pl pr.cukor , karamel , opražené ,nasekané orechy

Postup přípravy

Na korpus rozmixujeme keksy,zmiešame so škoricou a roztopeným maslom.Keksy natlačíme do formy ,aj na boky.Polejeme karamelom a posypeme orieškami.

V hrnci si rozpustíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kapustová s bramborem

Kapustová s bramborem

Potřebné ingredience

asi 300-400 gr kapusty,2 -3 brambory,1 menšícibule,1 větší str.česneku,vývar/voda,máslo,hl.mouka,petržel,libeček,sůl,kmín

Postup přípravy

Na másle osmahneme najemno nasekanou cibulku,zaprášíme moukou,pro barvu můžeme přidat špetku sladké papriky nebo kari,uděláme jíšku a zalijeme studným vývarem/vodou.Vsypeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové po řecku.děkuji Ottovi

Vepřové po řecku.děkuji Ottovi

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg vepřového masa (krkovice, plecko, kýta) 2 lžíce směsi koření na vepřové maso (dovoz Řecko) ((oregano, římský kmín, hřebíček, sušený česnek, sušená cibule) 1 kelímek sladké smetany na vaření 12 % olivový olej, hladká mouka, sůl

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Vepřové maso si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Kostky masa posypeme směsí koření (poměr surovin není znám – tajemství výrobce) osolíme a zalijeme asi…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč s želé

Tvarohový koláč s želé

Potřebné ingredience

1 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukr moučka, 1 hrnek oleje, 1 hrnek vody, 3 vejce, 1 PDP, 3 PL kakaa, 1/2 kg tvarohu, 4 PL rumu, 1 máslo, 200 g cukr krystal + 1 PL na želé, 1/2 l pomerančový džus, 1 vanilkový puding

Postup přípravy

těsto: smícháme mouku, cukr moučka, olej, vodu, vejce, PDP a kakao dohromady a upečeme\r\nnáplň: smícháme tvaroh s cukrem krystal, rumem a máslem do hladka a po vychladnutí…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
vločková kaše-děkuji Lence

vločková kaše-děkuji Lence

Potřebné ingredience

1 špetka sůl 60 g máslo na polití 1/2 l mléko 2 - 3 hrnků ovesné vločky 1 balíček vanilkový pudinkový prášek podle chuti  skořice podle potřeby  kompotované broskve a jahody  cukr krupice

Postup přípravy

Ovesné vločky propláchneme studenou vodou. Dáme do hrnce, zalijeme malým množstvím vody a necháme alespoň 20 minut stát. Vločky krásně změknou a jejich vaření pak netrvá tak…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Velikonoční věnec (Hot cross buns)

Velikonoční věnec (Hot cross buns)

Potřebné ingredience

20g droždí, 200ml rostlinného mléka, 1 vejce + 1 na potření, 500g špaldové mouky (hladké), 50g třtinového cukru (very dark), 50g másla, 100g rozinek, 1 pomeranč, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky perníkového koření, 1/2 lžičky soli; křížkové těsto: 45g špaldové mouky (hladké), 30ml vody, 15g třtinového cukru (very dark); glazura: 2 lžíce rostlinného mléka, 1 lžíce medu; ochucené máslo: 100g másla, 2 lžíce medu, 1 lžička skořice

Postup přípravy

Mléko lehce v rendlíku zahřejeme spolu s pomerančovou kůrou. Sundáme z ohně, vmícháme máslo a necháme rozpustit. Mouku smícháme se skořicí, kořením, cukrem, droždím a solí. Do…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka cobydup-děkuji Terezce

Pomazánka cobydup-děkuji Terezce

Potřebné ingredience

Suroviny: - pomazánkové máslo - tavený sýr - jarní cibulka (nadrobno nakrájená) - červená paprika-kapie ( -II- ) - salátová okurka (nastrouhaná na hrubé slzy) - česnek - sůl - ředkvička, petrželka nebo cokoliv na ozdobu

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Veškeré ingredience pouze smícháme vidličkou dohromady:) Doporučuji z okurky odstranit přebytečnou vodu. Nejlepší je připravovat těsně před podáváním,…

Zobrazit více...

Kategorie