Zobrazit přihlášovací formulář
HOVĚZÍ MASO
Vepřové vindaloo-děkuji apetit

Vepřové vindaloo-děkuji apetit

Potřebné ingredience

Ingredience 150 ml rostlinného oleje 4–8 stroužků česneku, prolisované nebo rozmixované 3 červené cibule, nakrájené najemno nebo rozmixované 4 červené chilli papričky, nakrájené najemno 500 g vepřové plece, nakrájené na kostky 500 g zralých rajčat (mohou být i z plechovky), nakrájených 1–2 lžíce rajčatového protlaku 1–4 lžičky mletého chilli sůl a mletý černý pepř NA PASTU VINDALOO 2cm kousek zázvoru, oloupaného 1 lžička mletého římského kmínu 1/4 lžičky mleté skořice 2 lžičky semínek hořčice, drcených 1 lžička semínek koriandru, drcených 1 lžička kurkumy 1–2 lžičky koření garam masála 1 lžička kajenského pepře 3 lžíce bílého vinného octa

Postup přípravy

Příprava jídla
1 Nejdřív připravte pastu: zázvor nastrouhejte najemno, dejte do misky a přidejte kmín, skořici, hořčici, koriandr, kurkumu, garam masálu, kajenský pepř, ocet a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plecko nadivoko s houbami-děkuji  Ivance

Vepřové plecko nadivoko s houbami-děkuji Ivance

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 gr vepřového plecka, sůl, 200 gr cibule, 50 gr slaniny, 4 stroužky česneku, 5 zrnek pepře, 2 zrnka jalovce, 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření, sladká paprika, 200 gr žampionů, 125 ml kysané smetany, 2 pol. lž. hladké mouky, 2 rajčata, 1 pol. lž, hořčice, mletý pepř

Postup přípravy

Postup
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova, maso nakrájené na kostičky přidáme do hrnce a necháme ho zatáhnout.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Linecké cukroví

Linecké cukroví

Potřebné ingredience

Suroviny: 280g hladké mouky, 210g másla, 1 vejce, citronová kůra, 100g mletého cukru, marmeláda na potření

Postup přípravy

Postup
Na vál nasypeme mouku, cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Důlek zakryjeme na kousky nakrájeným máslem. Vše zpracujeme v těsto…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička s pikantní paprikovou směsí-děkuji Andrejce

Krkovička s pikantní paprikovou směsí-děkuji Andrejce

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 plátky krkovice 2 červené papriky 1 velká cibule 100g šunky 3 menší kyselé okurky 1 malý rajčatový protlak worcester 1KL feferonového krému čerstvý křen špetka cukru nebo trochu kečupu na doslazení vývar ( já jsem použila gelový bujón s česnekem) pepř sůl

Postup přípravy

Postup
Krkovici zlehka naklepeme, potřeme olejem, zakápneme worcesterem, osolíme a opepříme. Dáme na hodinu odležet.
Papriky, cibuli, šunku a okurky nakrájíme na nudličky.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvojbarevný jablečný koláč-děkuji Renče

Dvojbarevný jablečný koláč-děkuji Renče

Potřebné ingredience

Spodní těsto Polohrubá mouka 250 g Rostlinný tuk 200 g Kakaový prášek 2 lžíce Studená voda 2 lžíce Vejce 1 ks Kypřící prášek 1 balíček Vrchní těsto Vejce 2 ks Cukr 200 g Studená voda 5 lžíce Olej 200 ml Polohrubá mouka 200 g Kypřící prášek 1 balíček Jablková náplň Jablka velké kusy 4 ks Cukr krupice 1 lžíce Vanilkový cukr 1 balíček Strouhané ořechy 2 lžíce Skořice Rozinky

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme spodní těsto. Vyválíme jej a položíme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto rozetřeme jablkovou náplň připravenou smícháním všech ingrediencí…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí směs ala Asie s divokou rýži

Kuřecí směs ala Asie s divokou rýži

Potřebné ingredience

4 ks kuřecí prsa 2 lžičky solamyl 1 ks menší pórek 1 ks červená paprika 50 g kešu ořechy 3 lžíce olivový olej 2 lžíce ananasová šťáva 2 lžíce sójová omáčka 150 ml kuřecí vývar 1/2 konzervy sterilovaná kukuřice

Postup přípravy

Připravíme si omáčku. V misce smícháme solamyl, ananasovou šťávu, sójovou omáčku a kuřecí vývar, rozmícháme dohladka.

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, na velké pánvi…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková z vepřového-děkuji vareni.cz

Svíčková z vepřového-děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

450 g maso 1 ks citron 1 kelímek sladká smetana 0,5 ks celer 1 ks petržel 1 lžíce cukr 3 kuličky celé nové koření 5 lístků bobkový list 1 ks cibule 1 ks mrkev 1 hrst tymián podle chuti  sůl podle potřeby  voda  světlá jíška

Postup přípravy

Veškerou zeleninu očistíme nebo oloupeme. Nakrájíme ji nadrobno.

V hrnci osmažíme na oleji nebo másle nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, půlku celeru a petržel. Hned na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na paprice -děkuji Pepíčkovi

Vepřové na paprice -děkuji Pepíčkovi

Potřebné ingredience

Ingredience •500 g vepřové plece (ramínka) •sůl •olej •1 střední i větší cibu­le •1,5-2 lžičky sladké mleté papriky •1 lžíce hladké mouky •2 lžíce kečupu (protlaku) - ne­musí být •1 stroužek česneku •šlehačka •vývar (masox). Doporučená příloha •houskový knedlík, rýže, vařené brambory.

Postup přípravy

Postup
Maso rozkrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme na­drobno nakrájenou cibuli (8–10 minut), přidáme rozetřený čes­nek, nakrájené osolené maso a za stálého míchání…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí řízky zapečené s chřestem a hermelínem -DĚKUJI SCARLETĚ

Kuřecí řízky zapečené s chřestem a hermelínem -DĚKUJI…

Potřebné ingredience

•4 kuřecí řízky •1 - 2 hermelíny •8-10 kousků konzervovaného chřestu •10 plátků anglické slaniny •100 g tvrdého sýra •sůl •bílý pepř •vegeta Doporučená příloha •Vařené brambory sypané zelenou petrželkou a zeleninový salát

Postup přípravy

Postup
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme vegetou a opečeme na oleji po obou stranách. Vložíme je do zapékací mísy a přelijeme tukem po opékání, do kterého jsme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí stehna po cikánsku -děkuji BONĚ

Kuřecí stehna po cikánsku -děkuji BONĚ

Potřebné ingredience

Ingredience •4 velká kuřecí stehna •100 g anglické slaniny •1 paprika •5 rajčat •1 cibule •sklenička nakládaných sladkokyselých cibulek •máslo (lépe přepuštěné) •trochu hladké mouky •mletá paprika •pepř

Postup přípravy

Postup
Stehna osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce promíchané s mletou paprikou. Slaninu nakrájíme na proužky a cibuli na slabá kolečka. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo,…

Zobrazit více...

Kategorie