Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Bulky s krustou

Bulky s krustou

Potřebné ingredience

400g hladké mouky, 240g mléka, 60g vody, 2 lžíce oleje, 1 lžíce cukru, 1 a 1/2 lžičky soli, 7g sušeného droždí. Na krustu: 50g rýžové mouky, 50g vody, 10g oleje, 10g cukru, 4g sušeného droždí, sůl

Postup přípravy

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, přidáme cukr a droždí a necháme chvíli stát, než se vytvoří pěna. Poté Přidáme zbytek surovin na těsto a vypracujeme. Necháme kynout 1 - 1,5 hodiny.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso pod pokličkou

Vepřové maso pod pokličkou

Potřebné ingredience

cca 600g vepřové plece, sůl, pepř, tymián, olej, 2 lžíce sójové omáčky, 2 bobkové listy, 400 - 500g zeleninového vývaru, 300g hnědých žampionů, hrst sušených hub předem namočených, 1 plná lžíce hladké mouky, cca 1 kg brambor

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky, přidáme lžíci oleje, sůl, a lžíce sójové omáčky. Necháme marinovat do druhého dne (není nutné). Poté maso orestujeme na tuku, přidáme žampiony. Zaprášíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánový koláč

Banánový koláč

Potřebné ingredience

100g měkkého másla, 6 lžic javorového sirupu, 4 zralé banány, 120g třtinového cukru, 4 vejce, 150g hladké mouky, 50g hladké špaldové mouky, 100g mletých mandlí, 1 lžička sody, 2 lžičky PP, 200g jogurtu

Postup přípravy

Pekáček vymažeme máslem, na dno dáme pečící papír, na ten naskládáme půlky 3 banánů řezem dolů a pokapeme asi 3 lžíce mi sirupu. Na těsto vyšleháme máslo, cukr a vejce do…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chléb s fialovou mrkví a špaldou z remosky

Kváskový chléb s fialovou mrkví a špaldou z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 8 g mateřského kvásku, 70 g žitné mouky, 60-70 g vody; * PYRÉ: 70 g fialové mrkve, 100 g vody; * TĚSTO: 120 g špaldové chlebové mouky (nebo pšeničné chlebové mouky), 150 g celozrnné špaldy, 150 g mouky Manitoba, 260 g vody, 10 g soli

Postup přípravy

Recept podle Maškrtnice, v mém případě jen poloviční množství a upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). - http://www.maskrtnica.cz/chleb-s-fialovou-mrkvi-a-spaldou/ …

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Telecí plátky s bramborem z remosky

Telecí plátky s bramborem z remosky

Potřebné ingredience

plátky telecího masa, červená cibule, 1-2 lžíce sušené cibule, několik stroužků česneku, sůl, pepř, brambory, máslo

Postup přípravy

Cibuli pokrájet na kolečka, česnek na plátky, brambory na menší díly, maso osolit a opepřit.

Remosku vymazat máslem.
Po obvodu rozložit brambory a lehce osolit.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky

Housky

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 30 g droždí 3 lžičky cukru 1 lžičku soli 1 vejce 50 g rozehřátého másla vejce na potření, na posypání sůl, mák, sezam, kmín a pod.

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku a v ní uděláme důlek, do kterého nalijeme část vlažného mléka, rozdrobíme droždí a přisypeme cukr. Když droždí vzejde, přidáme zbylé mléko, vejce, sůl,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ptačí mléko

Ptačí mléko

Potřebné ingredience

800g mléka, asi 30g cukru, 25g pudinku, vanilka, 2 žloutky, 4 bílky

Postup přípravy

Vyšleháme sníh ze 4 bílků. V části mléka rozmícháme žloutky a pudink. Zbytek mléka osladíme, dáme vanilku a přivedeme k varu. Na mírném ohni do něj zavařujeme lžící vykrajované…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kapustové závitky

Kapustové závitky

Potřebné ingredience

8 kapustových listů, sůl, pepř, cca 600g mletého vepřového masa, 100g slaniny, 1 stroužek česneku, 1 vejce, strouhanka na zahuštění. Rajčatová omáčka (700g pasírovaných rajčat, sůl, pepř, olivový olej, oregano, bazalka, česnek, cukr)

Postup přípravy

Maso smícháme se všemi ingrediencemi a přidáme trochu strouhanky. Listy vaříme v osolené vodě 2 - 3 minuty, poté zchladíme ve vodě ledové. Váleček masa zabalíme do listu, dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Eklérky s dýňovým krémem

Eklérky s dýňovým krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 80g másla, 80g mléka, 100g vody, 1 malá lžíce cukru, 110g hladké mouky, 3 vejce. Krém: 5 žloutků, 100g cukru, 25g hladké mouky, 100g dýňového pyré (předem upečená a rozmixovaná dýně), 250 šlehačky, 1/2 lžičky skořice, vanilka, 1 plátek želatiny, 100g mascarpone. Poleva: 100g hořké čokolády, 90g šlehačky, 1 lžíce kukuřičného sirupu. Ozdoba: hrst dýňových semínek, 1 lžíce medu, 15g másla, olej

Postup přípravy

Na eklérky připravíme odpalované těsto - na hrnce dáme vodu, mléko, máslo a cukr, necháme přijít k varu, pak nasypeme mouku a mícháme odspodu asi 3 minuty. Necháme vychladnout,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová srdce na houbách

Vepřová srdce na houbách

Potřebné ingredience

2 vepřová srdce (cca 600 - 800g), 80g slaniny nebo špeku, 1 mrkev, 1 petržel, sůl, pepř, nové koření, 6 - 7 hnědých žampionů, 200g vývaru, na zahuštění jíška nebo solamyl

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme. Orestujme kousky slaniny a zeleniny, poté i kousky masa. Přidáme žampiony, koření, vývar a vaříme v papiňáku asi 1 hodinu.…

Zobrazit více...

Kategorie