Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Cuketová kulajda

Cuketová kulajda

Potřebné ingredience

1 cuketu,3 brambory,máslo,cibuli,sušené houby,sůl,bobkový list,nové koření,celý pepř,mletý kmín,kopr čerstvý či naložený,smetanu na vaření,ocet,cukr

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit.Přidáme sůl a nové koření bobkový list,celý pepř (dávám do sítka).Uvaříme do měkka.Cuketu oloupeme a nakrájíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na kmíně

Vepřová plec na kmíně

Potřebné ingredience

asi 500 g vepřové plece,sádlo,větší cibule,česnek- podle chuti,1 lžičku drceného kmínu,sůl,vývar z vepřových kostí nebo masoxu,asi 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli.Maso nakrájíme na větší kostky .přidáme k cibuli.osmahneme.Přidáme sůl.kmín,česnek a rychle vše opečeme.Pak podlijeme vývarem a dusíme asi 40…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Závitek z krkovice plněný zelím

Závitek z krkovice plněný zelím

Potřebné ingredience

5 ks krkovic sůl,pepř,kmín,paprika,grilovací koření, máslo uzený, anglická slanina zelí cibule

Postup přípravy

Maso naklepat okořenit , na maso položit plátek anglické slaniny ,kysane zelí. Na špeku orestovanou cibulku a uzené maso. Zamotat a dát do pekáčku vedle sebe , nahoru kousek másla…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso po švýcarsku

Vepřové maso po švýcarsku

Potřebné ingredience

vepřovou plec,sladkou ml.papriku,smetanu na vaření,olej,cibuli,sůl,pepř,asi 2 lžíce hl.mouky,eidam,špagety

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,cibuli nadrobno a osmahneme na oleji-přidáme kostky masa.osolíme,opepříme ,poprášíme paprikou-orestujeme a podlijeme trochou vody-dusíme do měkka.Když…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře dušeno-pečené-podle babičky

Kuře dušeno-pečené-podle babičky

Potřebné ingredience

4 porce kuřete,sůl,kmín,máslo,slanina

Postup přípravy

Kuře osolíme a dáme do pekáčku (nebo kastrolu )s rozehřátým máslem,pokmínujeme,přidáme kostičky nakrájené slaniny a mírně podlijeme.Dusíme pod pokličkou ,při tom podléváme,kuře…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvoubarevný jablečný koláč z podmáslí -hrnkový recept

Dvoubarevný jablečný koláč z podmáslí -hrnkový recept

Potřebné ingredience

3 hrníčky polohrubé mouky ,3/4 hrníčku krupicového cukru,1 vanilkový cukr,1 prášek do pečiva,2 hrníčky podmáslí,1/2 hrníčku oleje,1 vejce,2 lžíce kokosu,2 lžíce kakaa,4 jablka,skořice

Postup přípravy

V míse smícháme polohrubé muky,krupicový a vanilkový cukr a prášek do pečiva.Přidáme podmáslí.vejce,olej a kokos-promícháme.Dvě třetiny těsta nalijeme na plech na pečící papír. Do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosové laskonky

Kokosové laskonky

Potřebné ingredience

130g bílků (cca ze 4 vajec), 80g moučkového cukru, 250g cukru krupice, 180g kokosu, sůl. Náplň: griliáš (100g mandlí, 80g cukru, sůl). Krém: 65g bílků, 100 - 130g cukru, 200g másla

Postup přípravy

Bílky na korpus a sůl šleháme se 1/3 cukru krupice, poté pramínkem přiléváme svařený cukrový rozvar, který připravíme svařením zbývajícího cukru krupice s trochou vody "na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky se slaninou

Housky se slaninou

Potřebné ingredience

42 g droždí, 100 ml vody, 200 ml mléka, 1 lžička cukru do kvásku, 1 velká cibule, 200 g anglické slaniny, 500 g hladké mouky, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1,5 lžičky soli, 1 vejce

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dorůžova, přidáme slaninu pokrájenou nadrobno a opečeme. Zaděláme těsto a necháme vykynout asi 1 hodinu.
Těsto rozdělíme na 12…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD BABIČKY - krásně drží tvar

VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD BABIČKY - krásně drží tvar

Potřebné ingredience

150dkg hladké mouky, 2 dkg cukru moučka, 10dkg másla, 6dkg lískových oříšků mletých, 1 žloutek, na obalování: smíchat moučkový cukr s vanilkovým cukrem

Postup přípravy

Všechny suroviny zpracujeme, těsto dáme odležet a vychladit, ručně vytvarujeme rohlíčky, pečeme při 180°C, ještě teplé obalujeme v cukru. Jsou křehké, ale neroztékají se na plechu.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Potřebné ingredience

Spodní těsto: 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g másla, 2 PL kakaa, 5 PL studené vody, 1 vejce. (bez cukru) Náplň: 500 g očištěných jablek, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 40 g kokosu, hrst rozinek. Vrchní těsto: 2 vejce, 200 g cukru krupice, 100 ml oleje, 60 ml studené vody, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme tmavé těsto a necháme chvíli odležet. Jablka nakrájíme na malé kousky a v míse je promícháme s ostatními surovinami. Na plech 30x40 cm s pečícím papírem…

Zobrazit více...

Kategorie