Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jemňoučké koláčky - nejen na vánoce

Jemňoučké koláčky - nejen na vánoce

Potřebné ingredience

20 dkg solamylu, 1 vanilkový pudinkový prášek, 20 dkg hl. mouky, 20 dkg tuku, 15 dkg práškového cukru, 1/2 balíčku kypř. prášku, 1 žloutek, asi 3 lžíce zakysané smetany, citr. kůra ( nemusí být) marmeláda na slepení, můžeme polívat čokoládou, jak kdo rád

Postup přípravy

Promícháme všechny sypké suroviny. přidáme povolené máslo, žloutek a smetanu a vypracujeme těsto. Necháme odležet do druhého dne v lednici. Těsto se musí podsypat, ale jinak se s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třený ovocný koláč

Třený ovocný koláč

Potřebné ingredience

4 vejce, 25 dkg krup. cukru, 12 dkg másla, 30 dkg pol. mouky, 1 prášek do pečiva, vlažné mléko dle potřeby ( asi 1/2 hrnečku, ovoce, drobenka 13 dkg pol mouky, 10 dkg cukru, 3 lžíce másla

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem a povoleným máslam do pěny, přidáme mouku s kypř. práškem a mléko dle potřeby, nakonec sníh z bílků. Těsto by mělo bát né moc tekuté, aby ovoce…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutý litý koláč - hrníčkový, rychlý

Kynutý litý koláč - hrníčkový, rychlý

Potřebné ingredience

Tentokrát s borůvkama - mám v receptech

Postup přípravy

..

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduché osvěžující letní řezy

Jednoduché osvěžující letní řezy

Potřebné ingredience

200g cukru, 4 vejce, 100g mléka, 100g oleje, 290 g pol. mouky, 1/2 kypř. prášku, citr. kůra, vanilk. cukr 1 šlehačka, 1 ztužovač šlehačky, 1 zakysaná smetana hustá krémová, asi 2 pol. lžíce cukru ( dle chuti) nahoru 2 dortové želé uvařané dle návodu, ovoce dle chuti ( borůvky, jahody, maliny...

Postup přípravy

korpus jako na mou bublaninu. Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny, přidáme postupně olej a mléko a nakonec mouku s kypř. práškem, vylijeme na plech s peč. papírem a pečeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kefírová bleskovka s ovocem

Kefírová bleskovka s ovocem

Potřebné ingredience

3 vejce, 1 hrnek o obsahu 250 ml cukru, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1/3 hrnku másla ( 100g), necelý hrnek kefíru, 1 kypřící prášek, 1 van. cukr, ovoce dle chuti

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem a van. cukrem, přidáme máslo, kefír a mouky s kypř. práškem. Vlijeme na pekáč a poklademe ovocem, aby nepropadlo až na dno, můžeme ho zaprášit moukou. Dáme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

Potřebné ingredience

2 plechovky rybiček, 1 malá cibule, 2 sterilované okurky, 3 vařená vejce, 1 lžíce hořčice, 1 sášek majonézy

Postup přípravy

Vše dát do misky a projet tyčovým mixérem. Dobrá i na chlebíčky nebo jednohubky.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červená řepa se zelím dlouhá léta prověřená

Červená řepa se zelím dlouhá léta prověřená

Potřebné ingredience

1 kg červené řepy, 1 kg bílého zelí, 20 dkg cibule, 350 ml octa, 2 lžíce soli, 1/2 l vody, 10 dkg cukru

Postup přípravy

Omytou řepu uvaříme asi 3/4 h. Vodu s octem, solí, cukrem, cibulí nakrájenou na kolečka přivést k varu, pak přidat nakrouhané zelí a asi 10 min povařit, nakonec přidat červenou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kopr v sladkokyselém nálevu

Kopr v sladkokyselém nálevu

Potřebné ingredience

nálev: 750 ml vody, 225 ml octa, 1 a 1/2 lžíce cukru, 1 a 1/2 lžičky soli kopr

Postup přípravy

Nálev svařit. Kopr oprat, nechat oschnout a nakrájet nadrobno. Zalít horkým nálevem, skleničky uzavřít a sterilovat 20 minut. Nálev stačí na 5 přesnídávkových skleniček. Je z toho…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Potřebné ingredience

2 a 1/2 hrníčku ( 250 ml) pol. mouky, 3/4 hr. cukru, 3/4 hr. oleje nebo rozpuštěného tuku, 1 kypřící prášek, 1 vanilkový cukr, 4 žloutky, asi 3/4 hr. mléka ( dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech Nahoru: sníh ze 4 bílků, 3/4 hrnku cukru, mistička rybízu ( asi 1/2 litru)

Postup přípravy

Žloutky trochu utřeme s cukrem a van. cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypř. práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný, jak je…

Zobrazit více...

Kategorie