Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Plněný hermelín

Plněný hermelín

Potřebné ingredience

Hermelín, 2 stroužky česneku, 1 polévková lžíce másla, 3dkg drcených vlašských ořechů.

Postup přípravy

Hermelín rozkrojíme na 2 kolečka. Vnitřek vydlabeme. V misce si smícháme vnitřek z hermelínu, přidáme 2 stroužky česneku prolisovaný, 1 polévkovou lžíci másla, 3 dkg drcených…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sýrové chuťovky

Sýrové chuťovky

Potřebné ingredience

125g hermelínu, 60g změklého másla, 4 lžíce smetany, 8 krajíců chleba, 1 svazek ředkviček, petrželka, 30g vlašských ořechů, olivy podle chuti.

Postup přípravy

Sýr utřeme vidličkou s máslem a smetanou. Chleba zbavte kůrky a vykrajovátkem na cukroví vykrojte kolečka. Ty namažte sýrovou směsí a vždy 2 kusy slepte - krém je i na horní části…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vynikající zapečené vepřové kotlety se šunkou, cibulí a pórkem

Vynikající zapečené vepřové kotlety se šunkou, cibulí…

Potřebné ingredience

vepřové kotlety (může být i krkovička)bramboryšlehačkatvrdý sýršunkacibule, pórek, česneksůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín, mleté nové koření, mletý pepřmáslo

Postup přípravy

Pečící nádobu vymažeme máslem. Navrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme šlehačkou. Nahoru…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí perkelt s červeným vínem

Hovězí perkelt s červeným vínem

Potřebné ingredience

Hovězí maso 600 g
olej 1 dl
cibule 200 g
česnek 5 g
kmín 2 g
červená paprika, sladká 20 g
sůl 20 g
paprikové lusky 120 g
rajčata 80 g
červené víno 2 dl

Postup přípravy

Maso omýt a nakrájet na kostky. V hrnci rozehřát olej a nechat zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidat prolisovaný česnek, trochu mletého kmínu a zasypat paprikou. Aby…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sedmihradské vrstvené zelí

Sedmihradské vrstvené zelí

Potřebné ingredience

600 g mletého vepřového masa
1,5 kg kyselého zelí
300 g anglické slaniny
300 g debrecínské či podobné pikantní klobásy
200 g cibule
120 g rýže
150 g sádla
6 dcl kyselé smetany
stroužek česneku, paprika, sůl

Postup přípravy

Zelí dáme do hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme kůži z anglické slaniny a vaříme doměkka.
Rýži uvaříme ve slané vodě.
Maso podusíme na sádle s cibulí a česnekem, osolíme,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pochoutka pro děti

Pochoutka pro děti

Potřebné ingredience

1/4 litru šlehačky,
1 dcl sklenička nasekaných ořechů nebo spařených oloupaných mandlí,
2 tabulky mléčné čokolády,
4 menší jablka

Postup přípravy

Šlehačku pevně ušleháme a přidáme cukru podle chuti. Vmícháme jablka, postrouhaná na hrubším struhadle, postrouhanou čokoládu a všechno lehce promícháme. Dáme na hodinu do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Maďarský guláš

Maďarský guláš

Potřebné ingredience

1 l bujónu
1 hovězí konzerva nebo 700g hovězího masa
1 kg brambor
2 cibule
paprika
sůl
pepř

Postup přípravy

Do většíhu hrnce dáme nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle (jen lehce, musí zůstat světlá) Přidáme na kostičky nakrájené maso a orestujeme, zaljeme bujónem a vaříme do…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Paprikáš z králičího masa

Paprikáš z králičího masa

Potřebné ingredience

500g králičího masa bez kosti,
60 g sádla nebo másla,
3 větší cibule,
lžíce sladké papriky,
2 dl kysané smetany,
šálek vývaru z kostí nebo masoxu.

Postup přípravy

Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na větší kousky. Rozehřejeme tuk, přidáme jemně nasekanou cibuli a trochu osmahneme. Pak přidáme nakrájené maso, osolíme a krátce opečeme.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
kuřecí paprikáš

kuřecí paprikáš

Potřebné ingredience

0,75 kg kuřete, na díly ročleněného
2 lžíce sádla
1 nadrobno nakrájená cibule
2 stroužky česneku, utřeného
1 ½ lžíce sladké papriky
0,25 l vývaru
2 lžíce mouky
3,5 dl zakysané šlehačky

Postup přípravy

Osušte kuřecí díly a řádně osolte.
V hrnci rozpalte sádlo a na něm osmahněte kuřecí díly dohněda, opečené dávejte stranou. Slijte tuk a nechte jen slabou vrstvu, na ní zpěňte…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Zelí na maďarský způsob

Zelí na maďarský způsob

Potřebné ingredience

25 g másla
1 cibule
1 lžíce mleté papriky
1 rajčatový protlak (70 g)
750 g kyselého zelí
2 lžičky římského kmínu
2 lžičky sušeného tymiánu
250 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru z kostky

Postup přípravy

Cibuly nahrubo nakrájet a zpěnit na másle. Přidat mletou papriku a rajčatový protlak a nechat na mírném ohni asi 2 minuty povařit.

Odkapané zelí, římský kmín a tymián…

Zobrazit více...

Kategorie