Kynutá bábovka z remosky
Potřebné ingredience
200 g hladké pšeničné mouky, 50 g másla, 50 g cukru, 1 vejce, 14 g čerstvého droždí, 80 ml mléka, 50 g rozinek namočených v rumu (nebo namixovat s kandovaným ovocem), ½ lžičky strouhané citronové kůry, ½ lžičky vanilkového extraktu nebo pasty, špetka soli
Postup přípravy
Originální recept na velkou bábovku najdete zde: https://www.vune-chleba.cz/2020/04/babovka-na-nedeli/
Rozpis je pro formu o objemu 1,6 l (tady konkrétně je forma…
Rychlé burger bulky z remosky
Potřebné ingredience
100 g hladké pšeničné mouky, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 10 g čerstvého droždí, 20 g vody, 20 g mléka, ½ lžičky soli, trošku sladěnky, 20 g másla, 1 vejce, (možno přidat lžíci semínek)
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Všechny suroviny smíchat a vymísit hladké pružné těsto.
Naolejovanýma rukama vytvořit z těsta kouli, přikrýt a…
Kváskový chléb s fialovou mrkví a špaldou z remosky
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 8 g mateřského kvásku, 70 g žitné mouky, 60-70 g vody; * PYRÉ: 70 g fialové mrkve, 100 g vody; * TĚSTO: 120 g špaldové chlebové mouky (nebo pšeničné chlebové mouky), 150 g celozrnné špaldy, 150 g mouky Manitoba, 260 g vody, 10 g soli
Postup přípravy
Recept podle Maškrtnice, v mém případě jen poloviční množství a upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). - http://www.maskrtnica.cz/chleb-s-fialovou-mrkvi-a-spaldou/ …
Telecí plátky s bramborem z remosky
Potřebné ingredience
plátky telecího masa, červená cibule, 1-2 lžíce sušené cibule, několik stroužků česneku, sůl, pepř, brambory, máslo
Postup přípravy
Cibuli pokrájet na kolečka, česnek na plátky, brambory na menší díly, maso osolit a opepřit.
Remosku vymazat máslem.
Po obvodu rozložit brambory a lehce osolit.
Skořicoví šneci z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 130 g hladké pšeničné mouky, 130 g polohrubé mouky, 10 g čerstvého droždí, 50 g cukru krupice, ½ lžičky vanilkového extraktu nebo pasty, 110 g mléka, 1 vejce, 50 g rozpuštěného másla, špetka soli; * NÁPLŇ: 50 g másla., 3 lžíce třtinového cukru, 1 vrchovatá lžička mleté skořice, 50 g nahrubo posekaných vlašských ořechů; 1 rozšlehané vejce na potření před pečením
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Všechny suroviny na těsto dát do pekárnya nechat nakynout (cca 1½ - 2 hodiny).
…
Vepřové nudličky po thajsku
Potřebné ingredience
500 g libového vepřového masa (např. kýta), 1 cibule, trocha mladého chřestu, 200 g bambusových výhonků, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worcestrové omáčky, sůl, pepř, na zahuštění trocha kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě
Postup přípravy
Přiravit suroviny:
- maso nakrájet na nudličky¨
- cibuli pokrájet na půlkolečka
- chřest pokrájet na cca 3 cm dlouhé špalíčky
- výhonky pokrájet na nudličky
Čokoládové tyčinky
Potřebné ingredience
150 g tmavé čokolády (100 g na vaření + 50 g másla), skořice, 50 g ovesných vloček, 50 g ořechů (mandle, vlašáky...), na ozdobu trocha čokolády + sekané ořechy nebo kandované ovoce (u nás máme nejraději pomerančovou kůru)
Postup přípravy
Čokoládu rozpustit, ořechy pokrájet na hrubo.
Přidat skořici + vločky + ořechy a promíchat.
Směs přendat do formy, povrch zarovnat stěrkou a nechat ztuhnout v lednici.…
Tmavá treska se sýrovou omáčkou
Potřebné ingredience
filé z tmavé tresky, cibule, mrkev, hrášek, parmazán (nebo sýr parmazánového typu - Grana Padano, Grand Moravia...), sladká smetana, citrónová šťáva, kousek másla
Postup přípravy
Připravit suroviny:
- cibuli nakrájet na půlkolečka
- mrkev pokrájet na kostky
- parmazán nastrouhat na jemno
- tresku lehce osolit a zakápnout citrónoou šťávou
Povidlový koláč z remosky
Potřebné ingredience
*TĚSTO: 150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 10 g droždí, 40 g rozpuštěného másla, 110 ml mléka, 1 žloutek, špetička soli; * NÁPLŇ: 200-250 g tvarohu, 2 lžíce cukru krupice, vanilkový extrakt nebo pasta, 1 žloutek, (trocha rumu); povidla (kupovaná dochucuji skořicí a kardamonem); * DROBENKA: 15 g Hery, 30 g polohrubé mouky, 30 g cukru krupice; mandlové plátky na posypání
Postup přípravy
Inspirace od paní Martiny H. (Žirafka1) ID 202660
Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Ze všech surovin na…
Plněné knedlíčky - vepřové
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 220 g hladké mouky, 100 g vlažné vody, 30 g cukru, 20 g oleje, 1 lžička sušeného droždí; * NÁPLŇ: 250 g masa - vepřové, hovězí nebo mix, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce Worcestrové omáčky, sůl, (cukr), na zahuštění ¼ šálku vody +1 zarovnaná lžička kukuřičného škrobu
Postup přípravy
Připravit suroviny:
- maso pokrájet na drobné kousky (nebo použít mleté)
- cibuli pokrájet na drobno
- česnek pokrájet na drobno
- maso pokrájet na drobno
- škrob…