Bílkový koláč s domácí čokoládou a kokosem
Potřebné ingredience
Těsto: 4 bílky, 100 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 3 lžíce rozpuštěného másla * Čokoládová poleva: 80 g másla, 3 lžíce cukru moučka, 3 lžíce kakaa, 100ml pařížské šlehačky, 1 lžíce gustinu (kukuřičný škrob), strouhaný kokos
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 160°C. Na dno dortové formy dáme pečící papír. Rozpustíme máslo. Bílky ušleháme do tuha. Do bílků opatrně přidáváme mouku, cukr a rozpuštěné máslo.…
Piňa colada v kakaovém kabátku
Potřebné ingredience
Těsto: 250 g polohrubé mouky, 50 g kakaa, 125 g cukru, 125 g másla, 2 žloutky, lžička prášku do pečiva * Náplň: 2 nízkotučné tvarohy, 160 ml kokosového mléka, 125 g cukru, 3 lžíce strouhaného kokosu, 1 lžička rumu, špetka vanilky, 2 lžíce kukuřičného škrobu, plechovka ananasu
Postup přípravy
Prosijeme mouku a kakao, přidáme cukr, vejce, prášek do pečiva a nakrájené máslo. Vypracujeme drobenkové těsto. V míse vyšleháme tvarohy s kokosovým mlékem a cukrem. Přidáme…
DOKONALÝ KOLÁČ - snadný, rychlý, zdravý a vynikající
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g polohrubé mouky, 100 g mletých ořechů, 100 g cukru, 100 g másla, 2 žloutky, 1 lžička prášku do pečiva * Náplň: 2 tvarohy (použila jsem 1 polotučný a 1 tučný), 1 zakysaná smetana (lze i vynechat), 100 ml mléka, 120 g cukru, 1 vanilkový pudink * 3 jablka, lžíce cukru, lžíce rumu, skořice (lze použít i jiné ovoce: hrušky, švestky, broskve, meruňky...)
Postup přípravy
Jablka oloupeme, nakrájíme a povaříme s cukrem, rumem a skořicí (cca 10 min) a necháme vychladnout. Zatím si připravíme těsto: máslo pokrájíme do misky a smícháme s ostatními…
Medový závin - povidlový a jablečný
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g hladké mouky, 200 g celozrnné žitné mouky, 3 vejce, 3 lžíce tekutého medu, 60 g rozpuštěného másla, 100 g cukru moučka, necelá lžíce sody, lžíce skořice, špetka vanilky, mletý hřebíček * Povidlová náplň: povidla, rum, skořice, nasekané vlašské ořechy * Jablečná náplň: nastrouhaná jablka, skořice, rozinky namočené v rumu, vlašské ořechy, nastrouhaný perník
Postup přípravy
Metličkou vyšleháme vejce, med, cukr a rozpuštěné máslo. Přidáme prosátou mouku, sodu a koření. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc v…
Hraběnčin koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 225 g polohrubé mouky, 125 g másla, 60 g cukru, 2 žloutky, 1-2 lžíce mléka, špetka prášku do pečiva * Náplň: nakrájená jablka na plátky, vlašské ořechy, rozinky namočené v rumu, skořice, 2 bílky, moučkový cukr
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme změklé máslo, prosátou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto a dáme ho do lednice asi na půl hodiny.
Koláč jsem pekla v dortové…
Švestkový koláč s mákem a skořicovou drobenkou
Potřebné ingredience
Těsto: 125 g hladké mouky, 125 g špaldové celozrnné mouky, 30 g cukru, 1 žloutek, 50 g másla, 125 ml mléka, 15 g droždí, 1 lžíce rumu, citrónová kůra Dále: vypeckované půlky švestek, mletý mák smíchaný s moučkovým cukrem, hrubá mouka, moučkový cukr, máslo a skořice na drobenku, trochu vlažného mléka
Postup přípravy
Z uvedených přísad vypracujeme kynuté těsto (přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a lžíci rumu). Necháme hodinu vykynout. Těsto vyválíme na papíře na pečení, přeneseme na plech,…