* Dort "KŠILTOVKA" - značková *
Potřebné ingredience
Korpus z 8 vajec, na 1 vejce 3 dkg cukru a 3 dkg pol. mouky ........... Linecká marmeláda ........... Čokoládový pudinkový krém z 1l mléka ........... Hmota K2, kakao, detaily z pravého marcipánu
Postup přípravy
Korpus z polokoule jsem několikrát prokrojila a naplnila. Dále jsem měla jeden nízký kulatý korpus, ze kterého jsem vykrojila kšilt, který jsem pouze pokrémovala a potáhla (:
…
* Dort "RÁKOSNÍČEK + TASMÁNSKÝ ČERT" *
Potřebné ingredience
Korpus z 12 vajec (vysoký plech) + kakao + oříšky ........... Linecká marmeláda ........... Čokoládový pudinkový krém ........... Banány ........... Hmota K2, marcipán, potravin. barvy Wilton
Postup přípravy
Na upečený korpus jsem přiložila na papíře vytištěné požadované postavičky, vyřízla potřebný tvar, poté korpus jednou prořízla a naplnila. Další den jsem korpus potáhla hmotou K2…
* Dort "Mašinka Tomáš" + OBRÁZKOVÝ POSTUP!!! *
Potřebné ingredience
12 vajec, na 1 vejce 3dkg cukru a 3dkg pol. mouky, kakao ........... Linecká marmaláda ........... Čokoládový pudinkový krém ........... Hmota K2, marcipán, potravin. barvy Wilton ........... Disko sušenky, lentilky
Postup přípravy
Mašinku sestavuji ze srnčích hřbetů, a to výhradně z dlouhých (40 cm). Upekla jsem si dva, abych měla i na vláček. každý jsem 3x podélně prokrojila a odřízla 1/3. Pak už jsem jen…
* Dort "TANK" + OBRÁZKOVÝ POSTUP!!! *
Potřebné ingredience
Velký plech - 13 vajec, malý plech - 3 vejce, na 1 vejce 3dkg cukru a 3dkg pol. mouky, oříšky........... Marmeláda ........... Vanilkový pudinkový krém ........... Jahody ........... Hmota K2 + marcipán na detaily ........... Černá tekutá barva, zelená barva Wilton, kakao
Postup přípravy
Z velkého plechu jsem vykrojila tvar tanku, 2x prokrojila, promazala a do jednoho patra dala jahody. Z malého plechu jsem poskládala vršek tanku. Poté dle obrázků... (:
* Dort "Prsa" - obj. kamarádka pro…
Potřebné ingredience
9 vajec (forma srdce střední) .......... Linecká marmeláda ........... Čokoládový pudinkový krém ........... Jahody ........... Hmota K2, zelený marcipán obarvený barvou Wilton
Postup přípravy
Ze srdíčka jsem vyřezala tvar poprsí, naplnila, pokrémovala a potáhla a dozdobila (:
To si ten francouz bude o nás češích tedy myslet pěkné věci, když mu kamarádka objednala…
* Dort "FOTBALOVÉ HŘIŠTĚ + KOPAČKA" - obj.…
Potřebné ingredience
8 vajec (větší plech - hřiště) + 3 vejce (malý plech - kopačka), na 1 vejce 3dkg cukru a 3dkg pol. mouky ........... Linecká marmeláda ........... Vanilkový pudinkový krém ........... Hmota K2, potravin. barvy - Wilton zelená a tekutá černá.
Postup přípravy
Korpus z většího plechu 2x prokrojen a naplněn krémem.
Z menšího plechu vykrojeny tři pláty, dány na sebe a vyříznut tvar kopačky. Poté kopačka potažena hmotou K2 a nabarvena…
* Dort "PRASÁTKO - KASIČKA" (objednala babička…
Potřebné ingredience
8 + 8 vajec, na 1 vejce 3dkg cukru a 3dkg pol. mouky ........... Vanilkový pudinkový krém ........... 1/2 kg hmoty K2 + červená barva Wilton ........... Marcipán na dozdobení
Postup přípravy
Upekla jsem si jeden korpus polokouli (tělo prasátka) a jeden korpus plát, z něj vyřezala tvar celého prasátka vč. nožiček a ze zbytků poskládala hlavičku - viz obrázkový postup (:
* Dort "25" - na zakázku s mou "volnou…
Potřebné ingredience
Oříškový korpus z 13 vajec - na 1 vejce 3dkg curku a 3dkg pol.mouky ........... Vanilkový pudinkový krém ........... Linecká marmeláda ........... Jahůdky ........... Hmota K2 ........... Zelená potravin. barva
Postup přípravy
Upekla jsem čtvercový korpus o průměru 25 cm, rozkrojila jej na 4 pláty, tři jsem naplnila a poslepovala a ze čtvrtého vykrojila 2 číslice "2" a dvě číslice "5" (:…
* Dort "GAUČ / SEDAČKA / POHOVKA" - na zakázku…
Potřebné ingredience
Světlý korpus z 13 vajec (na 1 vejce 3dkg cukru a 3dkg pol.mouky) ........... Vanilkový pudinkový krém ........... Marmeláda ............ (bez ovoce) ........... Pravý marcipán ........... Potravin.barvy, na gauč použita tekutá zelená z Lidlu
Postup přípravy
Pečeno ve čtvercové formě o průměru 25 cm, rohově vyříznuta dolní část gauče, dvakrát prokrojena a pokrémována a vzádu v rohu "otesána" do kulata.
Ze zbytků korpusu…
* Dort "RYBÁŘ" - na zakázku *
Potřebné ingredience
Můj korpus z 8 vajec - na 1 vejce 3dkg cukru a 3dkg mouky, světlý ........... Vanilkový pudinkový krém ........... Želatina + modrá potravin.barva ........... Kokos ........... Marcipán
Postup přípravy
Korpus o průměru 23cm jsem rozkrojila na 4 pláty, 3 jsem poslepovala krémem, z posledního vyřízla tvar rybníčku a položila navrch (: Celé pokrémovala, ze stran polepila kokosem a…