Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Punčové řezy

Punčové řezy

Potřebné ingredience

Korpus : 2x Plát Suroviny na jeden plát : 4 vejce 80g polohrubé mouky 80g cukru krupice

Postup přípravy

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu za postupného zašlehávání cukru krupice. Poté opatrně vmícháme rozmíchané žloutky a mouku. Rozetřeme na pečící papír uřezaný dle velikosti plechu a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí maso s řepou a hruškami

Kuřecí maso s řepou a hruškami

Potřebné ingredience

500g kuřecích prsou, 3 střední řepy, 2 hrušky, několik snítek tymiánu, rukola, hrst kešu ořechů, 1 lžíce medu, 1 lžička cukru, 1 lžíce balzmika, sůl, pepř, lžíce citrónové šťávy, olivový olej, máslo, grilovací koření

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naložíme do oleje s grilovacím kořením, necháme několik hodin marinovat. Řepu ve slupce uvaříme doměkka (asi 1 hodinu). Hrušky oloupeme a nakrájíme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DVOUBAREVNÁ BUCHTA

DVOUBAREVNÁ BUCHTA

Potřebné ingredience

Na tmavé těsto potřebujeme: 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku oleje, 2 vejce, 1 hrnek cukru, 1 prášek do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 3 polévkové lžíce kakaa na vaření Na tvarohové těsto: 2 nízkotučné tvarohy ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový puding - prášek, 1/2 hrnku moučkového cukru, 2 vejce, 1 hrnek mléka

Postup přípravy

Do vymazaného a moukou vysypanénou plechu s vyšším okrajem nalijte větší polovinu kakaového těsta, na něj nalijte tvarohové těsto (je řidší)

Navrch nalijte zbytek kakaové…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Prolévaná buchta

Prolévaná buchta

Potřebné ingredience

250g másla, 1 hrnek vody, 1 PP, sůl, 2 lžíce kakaa, 4 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky cukru, kokos na posypání, rum

Postup přípravy

Máslo rozpustíme, přidáme kakao, vodu a cukr. Vaříme 5 - 10min. 1 hrnek směsi odlijeme, přidáme 2 lžíce rumu a necháme stranou, zbytek směsi necháme chvíli vychladnout. Do mírně…

Zobrazit více...
HOUBY
Chlupaté knedlíky s houbami

Chlupaté knedlíky s houbami

Potřebné ingredience

brambory, hrubá mouka, vajíčko, sůl, cibule, slanina, houby, petrželka

Postup přípravy

Nastrouháme na jemném struhadle brambory, přidáme vajíčko, osolíme a přisypeme mouku dle potřeby.

Poté pomocí lžíce tvarujeme knedlíky a vkládáme do vroucí osolené vody. …

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Červená řepa s kozím sýrem

Červená řepa s kozím sýrem

Potřebné ingredience

4 střední červené řepy, olivový olej, česnek, sůl, pepř, balzamiko, med, rukola, čerstvý kozí sýr s medem

Postup přípravy

Řepu omyjeme, jednotlivě zabalíme do alobalu. Ke každé řepě přidáme kousek česneku, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem. Pevně zabalíme a pečeme na 200°C doměkka (asi 1…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Chrousti 2

Chrousti 2

Potřebné ingredience

1 vejce, 10 dkg krupic. cukru, 10 dkg ml. ořechů

Postup přípravy

1 vejce se dvacet minut šlehá s 10 dkg cukru krupice(jen tak, ne nad parou) a pak se k tomu přidá 10 dkg strouhaných ořechů.....na pečící papír llžičkou malé hromádky,ozdobit…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Marcipánové pralinky

Marcipánové pralinky

Potřebné ingredience

100ml smetana ke šlehání, 150g mléčná čokoláda, 50g mletých lískových oříšků, 5 lžic mletých kakaových BeBe sušenek, 120g marcipánu, čokoládová poleva, zdobení.

Postup přípravy

Smetanu přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vložíme do ní čokoládu nalámanou na kostičky. Mícháme, dokud se čokoláda v horké smetaně nerozpustí. Lískové oříšky umeleme,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová placka

Tvarohová placka

Potřebné ingredience

450 pol.mouky,20 dkg hery,3 žloutky,1 pr.do pečiva,3 lžíce mléka Náplň 2 tvarohy kupuji obyč ve vaničce 5 lžic m.cukr,3 bílky,1 van.pudink

Postup přípravy

udělat těsto to rozdělit na půl 1 půlku rozválet na plech na ní dát tvarohovou náplň a pak dát druhou půlku těsta
Náplň 2 tvarohy kupuji obyč ve vaničce 5 lžic m.cukr,3 bílky,1…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pařížské rohlíčky do formiček

Pařížské rohlíčky do formiček

Potřebné ingredience

140 g ořechů 140 g cukru krupice 80 g polohrubé mouky 1 vejce ½ KL skořice špetka soli PAŘÍŽSKÝ KRÉM 400 g dobré tmavé čokolády, 500ml neušlehané šlehačky Šlehačku a nastrouhanou čokoládu postavíme na oheň a přivedeme do varu. Jakmile se začne vařit, ihned ji odstavíme a vložíme do ledové vody. Za občasného míchání necháme zchladnout. Pak ji necháme několik hodin ve studenu, nejlépe do druhého dne, kdy ji metlou našleháme. POLEVA 1 omega, 100 g čokolády na vaření – rozpustit a přidat 100 g kakaa, 2 PL moučkového cukru

Postup přípravy

Zaděláme těsto a naplníme formičky.
Pečeme na 140 °C asi 7-10 minut, do lehkého zhnědnutí.
Upečené vyndáme z trouby a necháme úplně vychladnout.
Teprve pak rohlíčky…

Zobrazit více...

Kategorie