Polévka z černých fazolí s chorizem
Potřebné ingredience
černé fazole, lahůdková cibulka, cherry rajčata, klobása chorizo, vývar (kuřecí nebo slepičí), limetka
Postup přípravy
Fazole namočit den předem do vody.
Druhý den fazole uvařit v osolené vodě do měkka (sbírat pěnu), poté slít a zachovat z nich cca 0,5 hrnku vody, ve které se vařily.
Pekelníkovo kuře - připravujeme se na čerty
Potřebné ingredience
1 kuře, cibule,4 stroužky česneku,lžíce nasekané petrželky,1 a 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 a 1/2 lžičky červené papriky( pro dospělé může být pálivá), 2 lžíce kečupu,sůl,2 lžíce oleje,máslo na vymazání pekáčku
Postup přípravy
Do misky si dáme kečup,olej,nasekanou cibuli a petrželku,prolisovaný česnek,zázvor,papriku ,sůl a vše dobře promícháme.Omyté kuře osušíme,naporcujeme a potřeme ze všech stran…
Mrkvová polévka s fenyklem
Potřebné ingredience
5 středně velkých mrkví, 1 fenykl, 1 litr zeleninového vývaru(případně z kostky),1 cibule,máslo 1 lžíce,sůl,pepř,trochu zázvoru, 1/4 lžičky koriandrových semínek,zakysaná smetana
Postup přípravy
Očistíme si mrkev nakrájíme ji na menší kousky,Fenykl ,též očistíme a nakrájíme , horní lístečky si necháme na ozdbu polévky (vypadají ,jako kopr) a ještě si nadrobno pokrájíme…
Žabí huby
Potřebné ingredience
těsto :250 hladká mouka .....250 máslo.....1 vejce ..nápň:160 mleté ořechy ,100 mletý cukr,rum,1 žloutek .
Postup přípravy
z těsta vykrajujeme kolečka doprostřed dáme náplň ,pak přehneme . (při pečení se mírně rozevřou )
po upečení obalujeme v moučk cukru ...jsou křehké ,výborné
Mrkvové cukroví-děkuji Gabriele
Potřebné ingredience
200g polohrubé mouky 125g másla 100g jemně strouhané mrkve 1/3 prdopeč (prášek do pečiva) citrónová kůra z jednoho citronu moučkový cukr, vanilkový nebo skořicový na obalení (u nás vítězí moučkový)
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
ze surovin vypracujeme tužší těsto, vyválíme na tenký plát a vykrajujeme dle libosti. Pečeme do zlatova při 180 C cca 10 minut a hned po dopečení…
Nutellové hvězdičky
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g hladké mouky, 70 g cukru moučka, 20 g kakaa, 150 g másla, 30 g strouhaných vlašských ořechů, 1 žloutek. Krém: 100 g másla, 1 lžíce nutelly. Dále: 100 g čokolády na vaření, malý kousek 100% tuku, mandlové plátky (nemusí být).
Postup přípravy
Na vále vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme chvíli odpočívat, klidně i přes noc. Těsto rozválíme a vykrajujeme hvězdičky plné i hvězdičky s dírou, na…
VÝBORNÝ LEDOVÝ SALÁT SE SLANINOU A SMETANOU
Potřebné ingredience
ledový salát, minimálně 150 g anglické slaniny, 2 stroužky česneku, komu nedělá zle může i více:-), SLADKOKYSELÝ NÁLEV: 200 ml vody a co lžička cukru to lžička octa - záleží jak kdo má rád kyselé, špetka soli, 250 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy
Uděláme si nálev ze všech surovin.
Slaninu si nakrájíme a vyškvaříme - čím víc pustí šťávy tím lépe.
Do mísy natrháme salát, na to nalijeme vyškvařenou slaninu, rozmělněný…
Pizza Hawai-děkuji Janě
Potřebné ingredience
Těsto: 350 g hladké mouky 5 g cukru 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí 9 g soli 20 ml oleje 200 ml vody Omáčka: pasírovaná rajčata 4 stroužky česneku oregano pepř špetka soli Na pizzu: 200 g eidamu nebo mozzarely 200 g šunky konzerva ananasových kostek oregano
Postup přípravy
Uděláme si z teplé vody, cukru a droždí kvásek. Smícháme mouku se solí, přidáme olej, kvásek a postupně vodu. Uhněteme těsto, které necháme půl hodiny kynout.
Mezitím smícháme…
Kokosovo-tatrankové cukroví-děkuji Hele
Potřebné ingredience
35 dkg hladké mouky | 6 dkg moučkového cukru | 25 dkg ztuženého tuku | 6 dkg kokosové moučky | 1 vejce | 2 lžíce kakaa | 3 Tatranky
Postup přípravy
Postup přípravy receptu Kokosové cukroví s tatrankami :
Tatranky umeleme a spojíme s ostatními surovinami. Vypracujeme těsto a plníme do formiček. Klademe na plech,…
Císařský trhanec - kaiserschmarrn
Potřebné ingredience
hrst rozinek - velký panák rumu - 500 ml mléka - 5 žloutků - 250 g polohrubé mouky - 1 vanilkový cukr - 1 lžička soli - 5 bílků - hnědý cukr - máslo ............ dle chuti může být i citronová kůra, skořice, strouhané jablko
Postup přípravy
tak tři hodiny předem rozinky namočit v rumu.
V mléce rozmíchat metlou žloutky, cukr, mouku a sůl a rozinky i s rumem, nechat 15 minut stát, ušlehat bílky a vmíchat.