Zeleninová rýže se šunkou z rýžovaru
Potřebné ingredience
1 hrnek rýže, 1½ hrnku vody, 1 velké masité rajče, ½ - 1 hrnek hrášku, ½ -1 hrnek kukuřice, 1 mrkev, ½ hrnku šunky, 1 lžička olivového oleje, ¼ lžičky soli, černý pepř
Postup přípravy
Inspirace z youtube.
Mrkev a šunku pokrájet na kostičky.
(Rýži namáčím cca 10-12 hodin předem, ale není to nezbytné.)
Na dno hrnce nalít olivový olej a rozetřít…
Jogurtové ¨rohlíky¨ se lněným semínkem z remosky
Potřebné ingredience
* KVÁSEK: ¼ kostky čerstvého droždí (tzn. asi 10 g), 50 g vlažné vody, 1 lžička Sladěnky (nebo cukru, nemáte-li Sladěnku), 1 lžička hladké mouky; * TĚSTO: 450 g hladké mouky, 150 g vody, 30 g másla, 50 g bílého jogurtu, 1 lžíce lněného semínka, 1½ lžičky soli; DÁLE: kousek másla na vymazání remosky, semínka na posypání (len hnědý + zlatý)
Postup přípravy
Množství do velké remosky Grand, průměr mísy 29 cm.
Zadělat kvásek - smíchat vodu + Sladěnku + mouku + droždí a nechat vzejít.
Lněná semínka podrtit v hmoždíři.
K…
Piškotová bublanina
Potřebné ingredience
10 vajec, 400g cukru, 300g hladké mouky,130g másla, van.cukr.peč.prášek 1,5 ks. ovoce dle úvahy.
Postup přípravy
Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny(šlehačem). Do ušlehané směsi postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a rozehřátým máslem. Míchám ručně velkou metlou,jen lehce…
Špenátové lasagne
Potřebné ingredience
pláty lasagní, 2 balíčky mraženého sekaného špenátu, česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek, 80g másla, 80g hladké mouky, 1 litr mléka, 250g dušené šunky, bazalkové pesto, 80 - 100g parmazánu, slunečnice
Postup přípravy
Špenát podusíme s česnekem, solí a pepřem. Necháme vydusit tekutinu (popřípadě zahustíme ovesnými vločkami). Připravíme bešamel - z másla a mouky umícháme jíšku, zalijeme částí…
Cheesecake s ricottou
Potřebné ingredience
Korpus: 60g mletých mandlí, 60g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžíce kakaa, 30g cukru, 1 vejce, sůl, 1 lžička PP, 50g másla. Náplň: 3 vejce, 50g cukru, 30g mléka, 200g ricotty, 1 tvaroh ve vaničce, citrónová šťáva. Ovoce
Postup přípravy
Na korpus vše smícháme a mokrou silikonovou stěrkou urovnáme v dortové formě vyložené pečícím papírem. Pečeme na 180°C 15min., poté nalijeme náplň a posypeme ovocem. Snížíme…
Kuře se zeleninovou rýží
Potřebné ingredience
4 kuřecí stehna (nejlépe vrchní díly), 1 hrnek rýže (jasmínová, basmati), 2 hrnky mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice...), 1 lžíce sušené cibule (nebo orestované), 1 hrnek silného kuřecího vývaru (nebo 1 kostka bujonu + voda), koření na kuře (BBQ, grilovací koření... - sůl, paprika, sušená cibule, česnek, kurkuma, rýžový koncentrát...), kousek másla na vymazání hrnce
Postup přípravy
Hrnec vymazat máslem.
Do hrnce nasypat rýži (dávám předem přes noc namočenou a pak propláchnutou) + zeleninu + cibuli, zalít vývarem a promíchat.
Na rýži rozložit maso a…
EDERMAN - Minecraft
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUSY: modrý s příchutí manga, červený s příchutí malin, žlutý s příchutí citronu
SIRUP na korpusy: citronový
KRÉM na naplnění: smetana + mascarpone vyšlehané s…
ANDÍLEK PRO VICTORII
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUSY: oba dva korpusy vanilkové s přidáním ochucovací vanilkové pasty
KRÉM: smetanový s mascarpone
NÁPLŇ: jahodové pyré s kousky jahod
SIRUP na korpusy: jahodový s…
Stracciatella dort
Potřebné ingredience
3 vejce, 50g cukru, 1/2 PP, 30g hladké mouky, 30g pšeničné celozrnné mouky, 20g kakaa, 2 lžíce oleje, cca 30 - 50g vody. Náplň: 2 šlehačky, 500g jogurtu, 1 lžíce cukru, 1 ztužovač šlehačky, 1 želatinový ztužovač za studena, cca 80g hořké čokolády a 100g Margot tyčinky - nastrouhané nahrubo, vanilka
Postup přípravy
Ušleháme žloutky s cukrem, ke koci přidáme vodu a olej, zašleháme. Dále mouku s PP (pokud je těsto husté, přidáme vodu) a nakonec vmícháme sníh. Pečeme na 170°C asi 20 - 30 min.…
Pita chleba
Potřebné ingredience
520g hladké mouky, 20g medu, 240g vody, 150g pšeničného vyzrálého kvasu, 85g zakysané smetany, 12g soli, 1 vejce, olej
Postup přípravy
Vše uhněteme v robotu cca 10 - 15min. Poté 3x po 30 min. překládáme naolejovanýma rukama. Po posledním překladu uložíme do lednice, kde necháme minimálně 24 hod. (možné i déle)…