Jablkový perník
Potřebné ingredience
250g polohrubé mouky, 100g celozrnné špaldy, 150g cukru, 350g strouhaných jablek, 1 PP, sůl, skořice, perníkové koření, 2 plné lžíce kakaa, 50g oleje, 50g rumu, 2 vejce, 250g mléka. Poleva: 2 - 3 lžíce medu, 50g másla, 2 lžíce kakaa, 50g rumu. Kokos na posypání
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme ostatní suroviny a zamícháme. Pečeme na 170°C si 40 min. Horký potřeme (polijeme) polevou, posypeme kokosem a necháme vychladnout. Na polevu…
MECHOVÝ DORT ZELENÝ
Potřebné ingredience
těsto: 450 g mraženého špenátového protlaku, 1 citron, 3 vejce, 250 g cukru krupice, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 3 lžičky prášku do pečiva krém: 3 kelímky mascarpone, 2 kelímky smetany ke šlehání, 1 sáček vanilkového cukru, 3-4 lžíce (podle chuti) moučkového cukru na ozdobu: maliny, borůvky
Postup přípravy
Postup
Špenát necháme rozmrznout a vyklopíme ho do sítka vyloženého plátnem. Vymačkáme z něho většinu vody a přemístíme ho do misky. Pak špenát promícháme se šťávou a kůrou z…
VĚNEČKY NEJ, JINÉ NEDĚLAT :)
Potřebné ingredience
Žloutkový krém 250 ml mléka 1 sáček pudinku 60 g cukru krupice 2 žloutky 50 g másla Odpalované těsto 120 ml vody špetka soli 60 g másla 100 g hladké mouky 3 vejce
Postup přípravy
Žloutkový krém
250 ml mléka
1 sáček pudinku
60 g cukru krupice
2 žloutky
50 g másla
Postup
Pudink se žloutky rozmícháme v mléce v dostatečně velkém hrnci.…
Bochník mlynáře Máchala z remosky
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 30 g žitného kvasu, 150 g vody, 75 g žitné chlebové mouky, 75 g pšeničné mouky celozrnné jemné; * DÁLE DO TĚSTA: 225 g šlehaného podmáslí, 300 g pšeničné chlebové mouky, 45 g celozrnných ovesných vloček, 45 g syrové, jemně strouhané brambory, 10 g pšeničných otrub, 1,5 lžičky drceného kmínu, 9 g soli
Postup přípravy
Recept podle Pekárnománie, jen trochu upravené množství surovin do remosky (upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm) - originál je zde: http://www.pekarnomanie.cz…
Kuřecí kari s kokosovým mlékem
Potřebné ingredience
500 g kuřecích prsních filetů, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička kari koření, špetka sladké červené papriky, černý pepř, sůl, 200-250 ml kokosového mléka, kousek másla na osmahnutí cibule a vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití, (něco na zahuštění - škrob, instantní jíška...)
Postup přípravy
Cibuli pokrájet na měsíčky a česnek na plátky.
Cibuli osmahnout na másle a nasypat na dno hrnce.
Na cibuli rozložit maso, osolit a okořenit.
Nakonec zasypat…
Řezy s čokoládovým pudinkem z remosky
Potřebné ingredience
* KORPUS: 150 g polohrubé mouky, 100 g cukru, ½ kypřícího prášku, 1 velké nebo dvě malá vejce, 120 g mléka, 40 g oleje; * KRÉM: 350 ml mléka, 1 čokoládový nebo kakaový pudink, 4-5 lžic cukru, 50 g másla, 1 lžíce holandského kakaa, 150 g měkkého tvarohu; NA DOZDOBENÍ: 50 g strouhané čokolády
Postup přípravy
Skvělý moučník podle paní Ivany. (spero) - https://www.mimibazar.cz/recept/157976/rezy-s-cokoladovym-pudinkem
Rozpis je upraven pro rozvírací formu o průměru 26 cm, pečeno ve…
Citronový koláč z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 110 g moučkového cukru, 110 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 vejce, 5 lžic horké vody; * KRÉM: šťáva z 1 citronu, tolik vody, aby to i s citronovou šťávou dalo 400 ml, 4 lžíce cukru, citronová kůra z 1 citronu, 1 vanilkový pudink; * NA OZDOBU: šlehačka, zakysaná smetana, strouhaná čokoláda....
Postup přípravy
Pečeno ve formě o průměru 26 cm, ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Oddělit bílky a žloutky.
Z bílků vyšlehat pevný sníh.
Vyšlehat žloutky + cukr +…
Jáhlovo-kukuřičné noky
Potřebné ingredience
větší miska vřených a částečně rozmixovaných jáhel (vařené ve slané vodě), 1 vanilkový pudink nebo 40g škrobu, 1 vejce, kukuřičná mouka
Postup přípravy
Jáhly v robotu smícháme s vejcem, postupně přisypáváme mouku, než vznikne celkem tuhé těsto. Tvarujeme noky, šišky,... Vaříme v osolené vodě než vyplavou. Podáváme s mákem,…
Německé perníčky (lebkuchen)
Potřebné ingredience
80g mletých mandlí, cca 230g hladké mouky, 200g medu, 85g másla, 100g ořechů, 50g kandované pomerančové kůry, 1 lžička PP, 1/2 lžičky sody, kulaté oplatky z jedlého papíru (cca 25ks), koření (2 lžičky skořice, 1/2 lžičky sušeného zázvoru, 1/2 lžičky muškátového oříšku, 1 badyán, 15 hřebíčků, 5 kuliček nového koření, 3 kuličky pepře, 1/2 lžičky kardamomu. Čokoládová nebo cukrová poleva.
Postup přípravy
Celé koření podrtíme, a přesejeme přes hrubší sítko. Ořechy nahrubo nasekáme. V kastrůlku rozehřejeme med a máslo, necháme chvíli vychladnout a přidáme k suchým surovinám, předem…
Čokoládový chlebíček s mandlemi
Potřebné ingredience
Korpus: 125 g hořké čokolády (minimálně 60%), 100 g másla, 100 g sloupnutých jemně nastrouhaných mandlí, 4 vejce, 100 g cukru moučka, 35 g polohrubé mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, ¼ lžičky jedlé sody, špetka soli. Dále: 75 g hořké čokolády, kousek kokosového oleje nebo 100% tuku, sekané mandle na posypání.
Postup přípravy
Čokoládu a máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Připravíme si mandle a směs mouky s práškem, sodou a solí. Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něho 3 lžíce cukru. Zbytek…