Citrónový cukor, zmrazená citrónová šťava
Potřebné ingredience
citróny, trstinový cukor
Postup přípravy
Často, keď kúpim citróny, po pár dňoch plesnivejú. Tak mi napadlo, že z nich skúsim zužitkovať maximum skôr, než zase zmodrejú.
REBARBOROVÉ ŘEZY S PUDINKEM A ZAKYSANOU SMETANOU
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g cukru krupice, 300 g hl. mouky, 6 vajec, 1 prášek do pečiva, 150 ml oleje, rebarboru nakrájenou na cca 1 cm. Pudink: 1 l mléka, 2x vanilkový pudink, 1x pistáciový pudink, 5 polévkový lžic cukru. Po upečení: 3x zakysané smetany, 3 vanilkové cukry, mletou skořici na posypání.
Postup přípravy
Celá vejce ušleháme s cukrem, po té postupně přidáváme olej a po lžicích mouku s promíchanou s práškem do pečiva. Vylijeme na vyšší plech, vyložený pečícím papírem. Narovnáme…
JAHODOVÁ ZMRZLINA
Potřebné ingredience
2x smetana ke šlehání, 600 g jahod, 1x vanilkový cukr, 130 g hnědého třtinového cukru (může být i bílý)
Postup přípravy
Smetanu ušleháme do tuha. V další misce rozmixujeme na kaši jahody, vanilkový a třtinový cukr. Po té zlehka vmícháme do ušlehané šlehačky a můžeme plnit do formiček. Vložit do…
Hrníčková bublanina
Potřebné ingredience
2 hrnky poloh.mouky\r\n1 hrnek cukru\r\n1 prášek do pečiva\r\n2 vajíčka\r\n1 hrnek smetany nebo mléka\r\n120g másla\r\novoce čerstvé nebo kompotové
Postup přípravy
Z mouky, cukru a másla uděláme drobenku. Hrnek odebereme. Do zbytku vmícháme prášek do pečiva, vajíčka a smetanu. Těsto vlijeme na vymazaný vyšší lech, hustě poklademe ovocem a…
Fitness tvarohové placky bez mouky
Potřebné ingredience
250g nízkotučného tvarohu 4 vejce 1 sáček kypř. prášku koření, sůl, pepř
Postup přípravy
V míse smícháme tvaroh s vaječnými žloutky. Přidáme kypř. prášek, osolíme, opepříme.
V jiné míse uděláme sníh z bílků. Vmícháme do tvarohové směsi. Důkladně promícháme, přidáme…
Babiččina jahodová bublanina
Potřebné ingredience
Cukr krupice 250 g /Mléko 1,5 dl /Mouka polohrubá 300 g /Olej 8 lžic /Prášek do pečiva 1 ks /Vejce 4 ks /jahody
Postup přípravy
viz http://www.tradicnirecepty.cz/moucniky/babiccina-jahodova-bublanina/
Prošlehat žloutky a zbylé suroviny, poté vmíchat sníh z bílků. Obložit ovocem a péct na 180´C asi 20…
Jahodové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce,180g pískového cukru,citronovou kůru.,200ml oleje,200ml mléka,320 g hl.mouky1 prášek do pečiva sníh z bílků. Krém: 1/2l mléka,1 jahodový pudink,2 tvarohy,4 plátky želatiny,dortové červené želé.cukru podle chuti. JAHODY
Postup přípravy
Vyšleháme žloutky s cukrem ,přišleháváme olej ,přidáme mouku smíchanou s práš.do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
pečeme 20 min.
Krém:uvaříme klasický…
Těstovinový s balkánským sýrem a zeleninou
Potřebné ingredience
Uvařené těstoviny (nejraději mám farfalle), zelenina jakou máte (rajčata, okurku, lístky salátu, kukuřice, paprika), balkánský sýr, 3 lžičky bílého jogurtu, citronová šťáva, třtinový cukr, olivový olej, sůl, pepř, čerstvá bazalka (můžou být i olivy)
Postup přípravy
Uvařit těstoviny. Jogurt smíchat s cukrem a citronovou šťávou - zálivka). Zeleninu očistit, nakrájet na kousky, Balkánský sýr nakrájet nadrobno, je lepší než strouhané.
A vše…
Čokoládová pěna - Prostřeno
Potřebné ingredience
100g hoř.čokolády,100g cukru,100g másla,3.vejce. Recept pro 4.osoby.
Postup přípravy
Ve vodní lázni rozpustime máslo s čokoládou,potom vejce oddělít od bílku a cukr se žloutky vyšlehat ve vodní lázní do bílé pěny a bílky vyšlehat do tuha.Potom čokoládu se žloutky…
ZMRZLINA hodně ČOKOLÁDOVÁ
Potřebné ingredience
570 ml plnotučného mléka, 200 g čokoláda na vaření, 300 ml smetana ke šlehání, 100 g hnědého nerafinovaného cukru, 45 g kakaa (kdo chce opravdu hodně čokoládovou chuť, může dát kakaa až 60 g)
Postup přípravy
Mléko s cukrem přivedeme v „pískáči „ k varu, pak do něj přidáme na kousky nalámanou čokoládu a kakao (je dobré ho prosít, aby se netvořily hrudky) a mícháme až do úplného…