Zobrazit přihlášovací formulář
OVOCE
Domácí jahodová zmrzlina

Domácí jahodová zmrzlina

Potřebné ingredience

250 g jahod, 100 g moučk.cukru, 100 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

Jahody omyjeme, zbavíme slupek a nakrájíme na kousky. Promícháme s cukrem, dáme do zavírací misky a vložíme do mrazáku. Necháme je zamrazit do druhého dne.
Zmrazené jahody dáme…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Těstovinový s tuňákem a rajčaty

Těstovinový s tuňákem a rajčaty

Potřebné ingredience

Těstoviny ( farfalle, penne), tuňák, rajčata, cibule, olivový olej, sůl, pepř, koření pizza, čerstvá bazalka

Postup přípravy

Těstoviny uvařit, cibulku nakrájíme na slabé proužky a osmahneme na oleji. Rajčata nakrájíme na osminky. Vše smícháme, přidáme tuňáka, čerstvou bazalku, sůl, pepř, koření na pizzu…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Domácí levandulová limonáda

Domácí levandulová limonáda

Potřebné ingredience

Hrnek kvítků levandule /nejlépe čerstvé, ale lze i sušené/,100g třtinového cukru,200ml vody + 1,5l - 2l vody na dolití a to perlivé či obyčejné / dle preference/,citróny - štáva z citrónů,2 snítky čerstvé levandule k dozdobení

Postup přípravy

Recept je naprosto jednoduchý, ale skutečně výborný.Limonáda je lepší z čerstvě natrhané levandule, ale prý lze i ze sušené /což jsem ještě nezkoušela/. Takže nasbírat šálek květů…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rybízová marmeláda- jednoduchá, rychlá

Rybízová marmeláda- jednoduchá, rychlá

Potřebné ingredience

rybíz, cukr

Postup přípravy

Nejjednoduší příprava rybízové marmelády. Dělám ji již spoustu let, nekazí se, je dokonalá na vánoční cukroví. Je rychle udělaná. Jen se otrhá rybíz, omyje / i se stopkami/,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JAHODOVÁ BUBLANINA

JAHODOVÁ BUBLANINA

Potřebné ingredience

375 g polohrubé mouky, 375 g cukru krupice, 150 ml oleje, 150 ml vody, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, 6 ks žloutků + sníh z 6 žloutků.

Postup přípravy

Nejdříve promícháme všechny suché přísady - mouku s cukrem (krupicí a vanilkovým), práškem do pečiva, citrónovou kůrou. Po té přidáme žlutky, olej a vodu a vše důkladně promícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
GRANKO ZMRZLINA

GRANKO ZMRZLINA

Potřebné ingredience

VYZKOUŠELA JSEM RECEPT Z INTERNETU: 200 ml smetany ke šlehání, 1x vanilkový cukr, 3 lžíce granka, 3 lžíce mléka

Postup přípravy

Smetanu ušleháme do tuha. Přidáme granko a cukr, vše důkladně promícháme. A můžeme plnit do formiček, vložit do mrazáku a druhý den je hotovo.
Dobrou chuť :-).

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Těstovinový salát s krabími tyčinkami

Těstovinový salát s krabími tyčinkami

Potřebné ingredience

Těstoviny (nejlépe vrtule), krabí tyčinky, rajčata, paprika, salát. okurka, čínské zelí (popř.ledový salát), vařené vejce, mozzarella, popř. jiný sýr dle chuti, bílý jogurt, majonéza, kečup, hořčice, ocet, cukr, masox, popř.kuřecí bujon, sůl, pepř.

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme v osolené vodě a necháme vystydnout. Veškerou zeleninu pokrájíme na kostičky (rajčata vydlabeme, dáváme jen dužninu, pokud má okurek velká jádra, tak také…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvkový tunel

Borůvkový tunel

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 4 PL cukru moučka, 4 PL polohrubé mouky, 1 PL oleje, 2 PL kakaa. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 190 g zakysané smetany, 380 g Choceňského bílého jogurtu, cukr moučka dle chuti, borůvky, 10 g práškové želatiny, asi 50 ml vody. Dále: několik dětských piškotů, 100 g mléčné čokolády, kousek hořké čokolády.

Postup přípravy

Před nějakým časem po mně někdo chtěl rcept na tento tunel. Až teď jsem ho sepsala a tady je.

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a vmícháme prosátou mouku. Těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malinový dezert

Malinový dezert

Potřebné ingredience

Piškotový korpus :3 vejce,120g pískového cukru,120g poloh.mouky.\r\n1 šlehačka,1 velký bílý jogurt,1 zakysaná smetana ,2 želatinové ztužovače.1červené dortové želé.Maliny,malinový džem.

Postup přípravy

Upečeme klasicky piškot a necháme vychladnout.Prořízneme potřeme džemem a položíme druhou placku.Posázíme malinami a navrstvíme krém a dáme vychladit do lednice.Vychlazený…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marmeláda z růžových květů

Marmeláda z růžových květů

Potřebné ingredience

okvětní plátky z asi 50 květů růží (cca 150 g), citron 1 ks, třtinový cukr 250 g, voda 250 g, Pektogel nebo jiný pektinový přípravek 40 g (1 balíček)

Postup přípravy

Použijeme pouze extra vonné chemicky nestříkané růžové květy. Květ rozvinuté růže vezmeme jednou rukou za lístky a druhou opatrně odtrhneme kalich i se žlutými prašníky. Stále…

Zobrazit více...

Kategorie