Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Letní hrášková polévka

Letní hrášková polévka

Potřebné ingredience

balíček mraženého hrášku, avokádo, zelené bylinky (co zrovna máme - bazalka, pažitka, nasekaný špenát…), stroužek česneku, nějaké pikantnější koření (třeba zázvor nebo mletý pepř), sůl

Postup přípravy

Hrášek a avokádo rozmixujeme v menším množství vody, přidáme sůl, bylinky a koření. Nevaříme. Podávat můžeme na studeno i ohřáté.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Raw burger (inspirováno receptem na Vegmania)

Raw burger (inspirováno receptem na Vegmania)

Potřebné ingredience

1/4 hrnku mandlí, 1/4 hrnku slunečnicových semínek, 2 stroužky česneku, sůl, 1/2 hrnku lněného semínka, 1-2 lžíce olivového oleje, šťáva z jednoho citronu

Postup přípravy

Ořechy a semínka umeleme, přidáme prolisovaný česněk a sůl, olivový olej, citronovou šťávu a nepatrné množství vody. Rukama uhněteme hutnou hmotu a z ní vytvarujeme burgery. Hmota…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Kolivo (tradiční balkánský pokrm)

Kolivo (tradiční balkánský pokrm)

Potřebné ingredience

pšenice (nejlépe špalda), sůl, med, kokos

Postup přípravy

Předem namočenou špaldu uvaříme dle návodu na obalu v mírně osolené vodě. Do vychladlé špaldy vmícháme med a kokos a můžeme podávat. Můžeme přidat i další přísady, jako jsou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gazpacho

Gazpacho

Potřebné ingredience

6 velkých rajčat, 1 salátová okurka, 1 červená paprika, 2 stroužky česneku, zelená cibulka, citron, olivový olej, bazalka, trochu pepře nebo mletého zázvoru, sůl

Postup přípravy

Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky a rozmixujeme v malém množství vody. Přidáme nasekanou cibulku, bazalku, šťávu z citronu a olivový olej. Osolíme, okořeníme a můžeme podávat.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocný triffle s rýžovými chlebíčky Silouette

Ovocný triffle s rýžovými chlebíčky Silouette

Potřebné ingredience

250 gramů tvarohu, 200 gramů kysané smetany, 300 gramů různého ovoce podle vlastní chuti, plátky mandlí, rýžové chlebíčky Silouette, třtinový cukr na doslazení

Postup přípravy

Nejprve si připravím krém jednoduchým smícháním tvarohu a smetany, podle chuti a použitého ovoce přidám cukr. Na dno velké skleněné nádoby si vyskládám nejprve vrstvu ovoce,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Letní koláč - kynutý až na plechu  - hrnkový recept

Letní koláč - kynutý až na plechu - hrnkový recept

Potřebné ingredience

1 hrnek a 4 lžíce vlažného mléka,3/4 hrnku(250 ml) moučkového cukru,2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky.1 kostka droždí, špetku soli,2 žloutky,1/2 kostky rozpuštěné Héry (nebo másla). Směs letního ovoce: meruňky, rybíz, borůvky drobenka. 3 plné lžíce hrubé mouky,1/2 kostky másla,2 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

Ze 4 lžic mléka, lžičky cukru , trochu mouky a droždí si připravíme kvásek. V míse smícháme mouku se solí, cukrem ,žloutky, rozpuštěným tukem , kváskem a zbytkem vlažného mléka v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečené makové koláčky (zdroj: Vitarecepty)

Nepečené makové koláčky (zdroj: Vitarecepty)

Potřebné ingredience

Základ: ořechy, slunečnicová semínka, rozinky, med nebo javorový sirup či jiné přírodní sladidlo. Náplň: mletý mák, slunečnicová semínka, cironová šťáva, med nebo javorový sirup apod., špetka muškátového oříšku, špetka skořice

Postup přípravy

Semínka a oříšky na základ umeleme, rozinky rozmixujeme, přidáme med nebo jiné přírodní sladidlo a uhněteme základ. Z toho pak vytvoříme několik placiček s lehce zvednutými okraji…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
plněná rajčata (zdroj: Vitarecepty)

plněná rajčata (zdroj: Vitarecepty)

Potřebné ingredience

rajčata, špenátové listy nebo salát, jarní cibulka, červená paprika, černé olivy, trochu nakládaných hub, česnek, olivový olej, citron, sůl, javorový sirup (nemusí být)

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na drobnější kousky, česnek prolisujeme, přidáme olivový olej, sůl a trochu šťávy z citronu, můžeme přisladit javorovým sirupem. Rajčata vydlabeme (vnitřek…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Broskvičky

Broskvičky

Potřebné ingredience

850-1000 g hl. mouky 4 vejce 400 g moučkového cukru , 200 ml oleje, 250 ml bílého jogurtu,1 lžička amonia 1/2 lžičky jedlé sody. náplň: 250 g másla, 600 ml mléka, 2 vanilkové pudinky (v orig. receptu Zlaté klasy), 2 vanilkové cukry, 2 lžíce moučkového cukru, 1/2 lžičky broskvového (meruňkového) aroma dále: plechovka broskvového kompotu, žlutá a růžová potravinářská barva, cukr krupice, marcipánové lístky a stopky.

Postup přípravy

Do mísy dáme 850 g mouky, přidáme všechno ostatní a promícháme. Vysypeme na vál a rukama vypracujeme hladké těsto. Podle potřeby podsypáváme zbylou moukou. Těsto necháme hodinu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky zapečené s cuketou - výborné

Vepřové plátky zapečené s cuketou - výborné

Potřebné ingredience

Vepřová pečeně bez kosti-na 4 plátky,sůl,pepř,grilovací koření,1 cibule,500g cukety, 100g strouhané Nivy,olej

Postup přípravy

Vepřové plátky naklepeme ,osolíme,opepříme,posypeme grilovacím kořením.Opečeme je z obou stran na oleji( z každé strany asi 5 minut). Pak je přendáme do vymaštěného pekáčku i z…

Zobrazit více...

Kategorie