Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Kedlubnová smetanová

Kedlubnová smetanová

Potřebné ingredience

Kedlubny, voda, vegeta, sůl, kousek z másla, hl. mouka, mléko nebo šlehačka

Postup přípravy

Kedlubny nahrubo nastrouháme a vaříme 5 minut v osolené vodě (dávám míň, jelikož to dochucuji ještě trochou vegety). Pak scedíme a vývar nevylíváme. Z másla a mouky uděláme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Segedín jak ho dělám já :-)

Segedín jak ho dělám já :-)

Potřebné ingredience

Maso ( libový bůček, plecko), cibule, česnek, sádlo, kysané zelí, 1/2 masoxu, voda, koření( ml. červená paprika, sůl, pepř, grilovací koření, mletý kmín, trochu vegety), šlehačka, trochu mouky
Toto je na rozpis na cca 1kg masa, 2 kysané zelí

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, kde přidáme sádlo, trochu vody, posypeme grilovacím kořením, cibulí a česnekem (cibule na kostičky, česnek na plátky), ještě trochu…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Svařené víno speciál

Svařené víno speciál

Potřebné ingredience

1 pomeranč, šťáva ze dvou pomerančů, 1 l červeného vína, 100 ml rumu, 2 hvězdičky anýzu, 1 kousek skořice, 100 g pískového cukru

Postup přípravy

Pomeranč omyjeme akůru odkrojíme, pak odstraníme všechny zbytky bílé kůže na pomeranči a dužinu nakrájíme na plátky. Pomerančové plátky, šťávu, červené víno, rum, koření a cukr…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
nakládaný hermelín

nakládaný hermelín

Potřebné ingredience

hermelím podle potřeby, já nakládám 3 - 4 kousky, rostlinný olej, čerstvě mletý pepř, cibule na kolečka, česnek (rozdrtit + celý), bobkový list, feferonka nebo pálivý kozí roh (nakrájet na drobno), špetka chilli, trochu provensálského koření, trochu ml. papriky a samozřejmě sůl

Postup přípravy

hermelín můžeme nakrájet na kolečka (z jednoho 3), v tom případě bude naložení trvat tak 3 dny a nebo na osminky a po 2 dnech už se může papkat. Naložit to můžete taky dvěma…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Krém ze salka

Krém ze salka

Potřebné ingredience

salko, máslo. Navíc: puding, káva, mleté ořechy, rum, kakao

Postup přípravy

salko si uvaříme buď v paiňáku cca 50 minut nebo v hrnci 1,5 - 2 hodinky, necháme vychladnout (nejlépe přes noc) vyšleháme máslo (musí mít stejnou teplotu jako salko) poměr dávám…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
kuřecí prsíčka na kari

kuřecí prsíčka na kari

Potřebné ingredience

kuřecí prsíčka, nebo jiné kuřecí masíčko, kousíček másla, trochu oleje, cibule, 1/2 zeleninového vývaru, kari, špetka ml. muškátu, sůl, pepř, hl. mouka, smetana

Postup přípravy

rozpustíme si na pánvi (já používám wok) máslo s olejem, přidáme na drobno pokrájenou cibulku, necháme zesklovatět a přidáme kousky kuřete, které trochu osolím a opepřím,…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
mokka oválky? jen pro inspiraci

mokka oválky? jen pro inspiraci

Potřebné ingredience

370g hladké mouky, 200g rostlinného tuku, 110 g moučkového cukru, 30 g jemně mleté kávy , 2 - 3 žloutky, vanilkový cukr,
náplň: kondenzované mléko, máslo,
poleva: 250g moučkového cukru, 4 lžíce horké silné kávy, pár kapek oleje,
písmo: Dr, Oetker

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme přes noc odpočinout. Jsou 2 možnosti u tohoto těsta: buď dáme těch 30 g kávy a těsto je takové silné chuti a tmavé, nebo přidáme pouze 1 kávovou lžičku…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Česneková

Česneková

Potřebné ingredience

sýr eidam, tavený sýr, česnek, čerstvě namletý pepř, tatarka, trochu šlehačky(nemusí být)

Postup přípravy

Sýr si nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme asi 4 tavené sýry (bez příchutě), rozmačkáme vidličkou, přidáme tatarku a trochu šlehačky, ale není podmínka... nakonec…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
České zelí

České zelí

Potřebné ingredience

bílé zelí, olej, cukr, sůl hladká mouka

Postup přípravy

Zelíčko si pěkně nakrájíme. Do velkého hrnce si nalejeme olej (podle toho kolik toho zelí je, já dávám tak 1,5 - 2dcl, ale to je max), když je teplý přidám cukr (asi tak 7 kostek,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Slaní šneci z listového těsta

Slaní šneci z listového těsta

Potřebné ingredience

1 listové těsto (nejlépe chlazené, mr. moc nevykyne), asi 3 - 4 žloutky, 20 dkg šunky, 20dkg anglické slaniny, 20dkg eidamu

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na tenký plát, potřeme ho žloutkem (celé vajíčko nedělá dobrotu), na to poklademe připravenou směs (uzeniny se nakrájí na nudličky a sýr nastrouhá na hrubo…

Zobrazit více...

Kategorie