BRAMBORIZZA“
Potřebné ingredience
4 středně velké brambory 1 menší cibule 1 rajče 1 menší paprika 1 kyselá okurka 1 vejce strouhaný sýr provensálské koření, sůl
Postup přípravy
Brambory nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Dáme smažit hrubší vrstvu brambor na pánev - posolíme. Převrátíme na druhou stranu - opět posolíme,…
PLOVDIVSKÉ MASO S HRÁŠKOVOU RÝŽÍ
Potřebné ingredience
500 g vepřové kýty 2 velké cibule mletá paprika sladká trošku grilovacího koření sůl 1 větší rajský protlak mouka na zahuštění
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce podusíme na troše oleje. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví přidáme papriku a grilovací koření …
BRAMBORY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM A LEČEM
Potřebné ingredience
1 kg brambor vařených ve slupce 0,5 kg mletého vepřového masa 1 cibule + 1 lžička mleté papriky 1 zeleninové lečo 3 vejce + 2 dcl mléka 100 g strouhaného eidamu
Postup přípravy
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mleté maso a se solí a paprikou dusíme 20 min. Pak přidáme lečo a vaříme ještě…
KOTLETY PEČENÉ NA HLÁVKOVÉM ZELÍ A MRKVI I S PŘÍLOHOU
Potřebné ingredience
6 plátků vepřové kotlety ½ hlávky zelí (nakrájeného na větší kousky) 400 g mrkve (nakrájené na větší kolečka) 2 cibule, česnek sůl, pepř syrové, umyté brambory i se slupkou
Postup přípravy
Na dno vyššího plechu na pečení dáme nakrájenou mrkev, zelí, cibuli a česnek, promícháme a mírně posolíme. Na zeleninu naklademe naklepané, osolené a opepřené kotlety. Brambory…
RAŽNIČÍ Z TROUBY
Potřebné ingredience
600 g vepřové pleci nakrájené na kostky klobása nakrájená na kolečka anglická slanina žampiony- kousky cibule, červená i zelená paprika sůl, pepř, koření Gyros
Postup přípravy
600 g vepřové pleci nakrájené na kostky
klobása nakrájená na kolečka
anglická slanina
žampiony- kousky
cibule, červená i zelená paprika
sůl, pepř,
koření Gyros
KUŘECÍ PLÁTEK ZAPEČENÝ SE SÝREM A SLANINOU
Potřebné ingredience
4 kuřecí řízky 200 g nivy 300 g eidamu 300 g anglické slaniny hořčice, sůl, pepř, alobal
Postup přípravy
Kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikl co největší plát masa, který lehce naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme mírně hořčicí. Zprudka osmahneme na pánvi. Osmahnuté maso…
KUŘECÍ NUDLIČKY NA CELERU
Potřebné ingredience
2 velká kuřecí prsa 1/2 celeru 2 velké cibule 4 stroužky česneku grilovací koření, sůl
Postup přípravy
Cibulku nakrájíme nadrobno a orestuje na troše oleje, přidáme nahrubo nastrouhaný celer, krátce podusíme a přidáme kuřecí maso nakrájené na jemné nudličky. Posypeme lehce…
KUŘECÍ ČTVRTKY NA MORAVANCE
Potřebné ingredience
4 kuřecí čtvrtky 2 skleničky Moravanky (nebo jiné, obdobné sterilované zeleninové směsi) sůl, mletá paprika, grilovací koření, česnek
Postup přípravy
Kuřecí čtvrtky okořeníme klasicky - jako pečené kuře (kdo je jak zvyklý). Do pekáče dáme 3 Moravanky i s nálevem a na zeleninu poklademe kuřecí čtvrtky. Pečeme asi 1 hod. 10 min.…
ŘÍZKY SE SNĚHOVOU ČEPICÍ
Potřebné ingredience
Kuřecí prsní řízky (počet dle počtu strávníků) sůl pepř bílek z vajíčka sýr eidam strouhaný
Postup přípravy
Kuřecí prsní řízky (počet dle počtu strávníků) naklepme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na pánvi. Naskládáme do vymaštěného pekáčku, zakryjeme kopečkem sněhu z bílků a…
ŘÍZKY V SÝROVÉ PEŘINCE
Potřebné ingredience
4-8 ks kuřecích řízků (podle počtu osob) 300 g strouhaného eidamu 1 šlehačka, sůl těstíčko z vajec, hladké mouky a mléka
Postup přípravy
Maso naklepme, osolíme, obalíme v těstíčku a osmažíme na pánvi, pak naskládáme vedle sebe do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Dáme zapéct do trouby.
…