Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
RICOTTOVÉ TROJÚHELNÍČKY ve sladké variantě

RICOTTOVÉ TROJÚHELNÍČKY ve sladké variantě

Potřebné ingredience

150 g hladké mouky, 200 g hustého ricottového sýru, 100 g měkkého másla, 1 KL kypřícího prášku, 1 KL vanilkového cukru, 1 celé vejce, jemný krystalový cukr na obalování, 1 žloutek a trochu mléka na potření.

Postup přípravy

Máslo utřeme s vejcem, ricottou a vanilkovým cukrem. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a těsto necháme 30 minut odpočívat.

Potom na pomoučené desce rozválíme plát…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
HAMBURGEROVÉ HOUSKY sypané mákem a sezamovými semínky

HAMBURGEROVÉ HOUSKY sypané mákem a sezamovými semínky

Potřebné ingredience

450 g hladké mouky, 10 g čerstvého droždí (nebo 7 g sušeného), 20 g cukru, 30 g másla, 180 g vlažné vody, 1 celé vejce, 1 kávová lžička soli, 1 žloutek na potření, ½ deci mléka na potření, na posypání malou hrst nemletého máku a sezamových semínek.

Postup přípravy

V mouce uděláme důlek, ve kterém necháme rozpustit rozdrobené droždí s trochou vody. Pak přidáme předepsané suroviny-zbytek vody se solí nakonec a vypracujeme hladké, elastické…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ s drobenkou a oříšky

TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ s drobenkou a oříšky

Potřebné ingredience

Ingredience na těsto: 300 g polohrubé mouky (já použila americkou s názvem Manitoba), 80 g moučkového cukru, 80 g másla, ½ sáčku kypřícího prášku z prodejny zdravé výživy, 1 celé vejce, špetku strouhané kůry z bio-citronu, trochu mléka na doředění. Ingredience na náplň: 250 g vypeckovaných čerstvých nebo kompotovaných třešní, 2-3 PL višňového džemu, hrst vyloupaných pistácií, hrst hrubě nasekaných mandlí bez slupky.

Postup přípravy

Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do průhledné fólie a vložíme na 30 minut do lednice. Poté odřízneme ¼ vychlazeného těsta, odložíme bokem a nachystáme 2 pečící papíry, mezi…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
SPIRÁLKY-PEČIVO pro různé příležitosti

SPIRÁLKY-PEČIVO pro různé příležitosti

Potřebné ingredience

125 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku (používám bezfosfátový ze zdravé výživy), 135 g bílého hustého jogurtu, ½ kávové lžičky soli, 1 rozšlehané vejce na potření před pečením, pro dozdobení malé kousky černých oliv (očka) proužky červené feferonky nebo kapie (jazýček), trochu nemletého máku na posypání, popř. bylinky.

Postup přípravy

Postup práce:
Všechny předepsané suroviny zpracujeme do hladkého těsta, z kterého pak vytvoříme kousky (1 ks odvážíme 25-26 g). Každý jednotlivý bochánek vyválíme na tenký a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
ZLATAVÉ HOUSTIČKY s dýňovým pyré

ZLATAVÉ HOUSTIČKY s dýňovým pyré

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g oranžové dýně, 500 g polohrubé mouky, 15 g čerstvého droždí, 30 g vlažné vody na kvásek, 15 ml olivového oleje (můžeme nahradit slunečnicovým olejem), 10 g soli.

Postup přípravy

Nejprve oloupeme dýni, očistíme ji od semínek, nakrájíme na silnější plátky, které vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě zhruba 30/40 min na 200 st. C.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VIŠŇOVÉ KOLÁČKY se žloutkovým krémem

VIŠŇOVÉ KOLÁČKY se žloutkovým krémem

Potřebné ingredience

1 baliček domácího listového těsta, 1 vejce na potření, višňový džem, vanilkový cukr na posypání. Suroviny na krém: ½ l mléka, 60 g hl. mouky, 2 žloutky, 50 g jemného krystalového cukru.

Postup přípravy

Předem si připravíme žloutkový krém - v části mléka rozšleháme cukr, žloutky a přivedeme do varu.
Za stálého míchání přidáme dobře rozmíchanou mouku ve zbytku mléka a uvaříme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
FOCACCIA-tradiční italský chléb

FOCACCIA-tradiční italský chléb

Potřebné ingredience

Suroviny: 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, ½ kávové lžičky soli, 125 ml vlažného mléka, 125 ml vlažné vody, 10 g čerstvých kvasnic, 1 PL krystalového cukru, 50 g olivového oleje.

Postup přípravy

Ve vlažné vodě s mlékem rozmícháme kvasnice, přidáme cukr, olej a polovinu mouky. Nakonec doplníme solí a zbytkem mouky. Vypracujeme těsto, které necháme v pokojové teplotě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŠŤAVNATÝ JABLEČNÝ KOLÁČ s rybízem

ŠŤAVNATÝ JABLEČNÝ KOLÁČ s rybízem

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 180 g krystalového cukru, 95 g měkkého másla, 3 celá vejce, 1 deci mléka. Ostatní suroviny: 2 oloupaná jablka, 150 g červeného rybízu, 1 sáček vanilkového cukru.

Postup přípravy

Předem oloupeme jablka a nakrájíme na větší měsíčky.
Obrané kuličky rybízu promícháme s vanilkovým cukrem a obojí dáme bokem.

Vyšleháme vejce s cukrem a máslem,…

Zobrazit více...
DORTY
DORTÍK PLNĚNÝ ČOKOLÁDOVOU PĚNOU - MOUSSE

DORTÍK PLNĚNÝ ČOKOLÁDOVOU PĚNOU - MOUSSE

Potřebné ingredience

Suroviny-korpus: 120 g hladké mouky, 80 g jemného krystalového cukru, 8 g kypřícího prášku, 2 celá vejce, 40 g slunečnicového oleje, 80 g studeného mléka. Suroviny-čokoládová pěna: 350 ml horkého mléka, 120 g krystalového cukru, 30 g kukuřičné moučky, 30 g kakaového neslazeného prášku, 100 g hrubě nasekané hořké čokolády, 250 ml smetany ke šlehání, 10 g plátkového želé a trochu studené vody na změknutí. Ostatní suroviny: 2 ks kompotované hrušky nebo zmražený lesní ovocný mix (nemusí být) na korpus, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Postup práce-čokoládový základ pro mousse:
Zahřejeme mléko a odstavíme bokem. V jiném kastrolku smícháme cukr, moučku a kakao, postupně přilijeme horké mléko, dobře vymícháme,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JEDNODUCHÉ BROWNIES KOSTKY s ořechy

JEDNODUCHÉ BROWNIES KOSTKY s ořechy

Potřebné ingredience

60 g hladké mouky, 180 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 75 g tmavého kakaového prášku, 50 g hrubě nasekaných ořechů, 150 g másla, 2 vychlazená celá vejce, malá špetka soli.

Postup přípravy

Nad párou rozpustíme máslo, cukr, kakao a sůl. Necháme trochu vychladnout, jedno po druhém přidáme obě vejce a důkladně promícháme. Pak přisypeme mouku, ořechy, dobře s těstem…

Zobrazit více...

Kategorie