Makovník (recept je velmi jednoduchý)
Potřebné ingredience
2,5 dcl mléka, 15 dkg práškového cukru, 15 dkg mletého máku, 15 dkg hrubé mouky, 1 prášek do pečiva.
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme a těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Po upečení potřeme citronovou polevou. Zkladní makové těsto lze různě kombinovat: 1)na makové…
Tvarohový sváteční koláč
Potřebné ingredience
těsto: 1vejce,150g moučkového cukru, 150g margarínu, 300g polohrubé mouky, ½ balíčku prášku do pečiva. Náplň: 500g měkkého tvarohu, 150g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 0,5 l mléka, 0,1 l oleje, 2 vanilkové pudinky, 3 žloutky, 1vejce.(vše rozšlehávám mixerem) Sníh: 4 bílky, 120 g krystalového cukru.
Postup přípravy
T Ze všech přísad vypracujeme těsto, které necháme v chladničce ztuhnout. Potom ho vyválíme, uložíme na pomaštěný a vysypaný plec- já dávám na pečící papír. Na těsto vlijeme…
Jablečné řezy (mufíny)
Potřebné ingredience
3 celá vejce, 3 dcl mletého cukru, 1 vanilkový cukr 2 dcl oleje, 1 dcl mléka 6dcl pol. mouky, 1 lžíce kakaa, 1 lžička skořicového cukru, 3 lžičky sody 6 jablek nastrouhat
Postup přípravy
3 celá vejce vyšleháme s cukry, přidáme olej, mléko pak přidáme pol. mouku, kakao, skořicový cukr a sodu nakoec vmícháme nastrouhaná jablka
Jednoduché noky
Potřebné ingredience
400 g polohrubé mouky, 1 vejce, 100 g hery, sůl, mléko
Postup přípravy
Do misky dáme mouku, osolíme, přidáme vejce, rozpuštěný tuk a promícháme. Postupně přiléváme mléko a promícháváme až vznikne hladké těsto o trochu řidší než na buchty - aby z něho…
Ředkvičkova pomazánka
Potřebné ingredience
250 g tučného tvarohu 100 g šunky nejvyšší jakosti 100 g majonézy 4 ředkvičky 3 natvrdo uvařená vejce 2 ks jarní cibulky i s natí sůl dle potřeby
Postup přípravy
Tvaroh s majonézou vyšleháme dohladka Přidáme najemno pokrájenou cibulku včetně natě Šunku nakrájíme na drobné kostičky, uvařená vejce nasekáme nadrobno a ředkvičky…
POMERANČOVÝ CHEESECAKE
Potřebné ingredience
KORPUS: 200 g máslových sušenek 100 g rozpuštěného másla 2 PLpomerančové šťávy pomerančová kůra KRÉM: 200 g mascarpone 250 g tvaroh (kostka) 100 g bílé čokolády 200 ml smetany (31%) 100 ml šťávy pomerančové i s dužinou DOHOTOVENÍ: 1 kelímek zakysané smetany 1 ks pomeranč hobliny (čokoládové)
Postup přípravy
Sušenky vložíme společně s nastrouhanou pomerančovou kůrou do mixéru a rozemeleme. Pak smícháme s rozpuštěným máslem a pomerančovou šťávou. Vzniklou směs nasypeme do dortové…
Dortíčky Margot s čokoládovou polevou
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g hladké mouky 50 g moučkového cukru 100 g nastrouhané čokolády Margot 1 balíček vanilkového cukru 200 g másla 50 g sádla 2 lžíce rumu špetka soli Krém: 150 g másla 1 rovná lžíce moučkového cukru 150 g salka-karamel 50 g nastrouhané čokolády Margot podle chuti rum rozpuštěná hořká čokoláda na polití strouhaná čokoláda Margot na posypání
Postup přípravy
Na krém vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, zašleháme Salko-karamel, vmícháme jemně strouhanou čokoládu Margot a přidáme podle chuti rum. Na vál prosejeme mouku s moučkovým…
Nejlepší piškot
Potřebné ingredience
Na 1vejce 40g cukru 40g hl. mouky 1PL rozpuštěného vychladlého másla
Postup přípravy
Bilky vyšleháme s cukrem do hodně husta na nejvyšší rychlost. Na nejpomalejší rychlost postupně zašleháme žloutky a máslo. Nakonec ručně mouku.
Piškotový korpus
Potřebné ingredience
4 vejce, 200g cukru moučka, 200g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 10 lžic vody, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny ručním mixérem. Přidáme 10 lžic vody. Nakonec zašleháme mouku, kterou jsme si předem smíchali s PDP. Formu si vyložíme pečicím papírem a…
Čokoládový dort
Potřebné ingredience
10 vajec 300g krupicového cukru 200g mléko 150 g slunečnic. oleje 320g hladká mouka 50 g kakaa 20 g kypřící prášek
Postup přípravy
Celá vajíčka šlehejte chvilku samotné .Pak přidejte postupně cukr a šlehejte do světlé pěny, Uberte otáčky přidejte mléko, olej. Nakonec přidejte směs kakaa, mouky a PDP a…