Zase "Kubánec" k výročí svatby...
Potřebné ingredience
Viz Kubánský dort v mých receptech, modelovací čokoláda, čokoládová poleva, bílé srdíčka a růže jsou z marcipánu
Postup přípravy
Zase to bylo narychlo, zase jsem to trošku přeplácala,ale snězené to bylo snad během pár vteřin:-)))
Dort posilovna pro manžela
Potřebné ingredience
Úplně stejné jako v mém dortu Krtek
Postup přípravy
Nejhorší byla ta figurka,dělala jsem ji asi 3x,první dvě byly hrůza a u té třetí jsem zas měla ten marcipán trochu tužší...Vzala jsem si těžké sousto a ta "dřina",která s tím byla…
Dort k malinké svatbě
Potřebné ingredience
Raffaelo dort podle receptu Zuzany Š. ID 511, akorát je potřený vanilkovým krémem i nahoře,aby se dal kokosem obsypat celý a vydržel na tom marcipán...Marcipán jako vždy dle Zdenky (Aero)
Postup přípravy
Dortík je chuťově moc dobrý a je úplně jiný než klasické máslové dorty...Kdo má rád kokos, toho nezklame! Kytičky jsem dělala poprvé,takže to stálo spoustu času,bylo jich mnohem…
Kubánský dort - nejlepší dort!:-)
Potřebné ingredience
Korpus:6 vajec,290g cukru moučka,120g polohrubé mouky,30g kakaapařížská šlehačka:0,5l šlehačky, 50g cukru krupice, 35g kakaačokoládová poleva
Postup přípravy
Vejce vyšleháme spolu s cukrem, přidáme mouku a kakao. Těsto vlijeme do papírem vyložené dortové formy a pečeme vždy ve vyhřáté troubě na 200°C asi 40 minut. Po chvilce můžeme…
Koprová polévka - neznám lepší!!!
Potřebné ingredience
malá sklenička sterilovaného kopru, cca 200 gramů brambor, 1 petržel s natí (může být i bez natě), 1 mrkev, kousek celeru, pepř bílý a černý mletý - dle chuti, sůl, nové koření 3-5 kuliček, bobkový list, polévkové koření (vegeta,solčanka,vega...), 2 lžíce oleje, 200 ml smetany 33%, 3 vejce
Postup přípravy
Brambory nakrájíme na malé kousky, taktéž zeleninu a vaříme společně s novým kořením,bobkovým listem a solí.Vody dávám tak do litru a půl,přilévá se tam ještě smetana,přidává se…
Krteček - můj 1. dort k 1. narozeninám
Potřebné ingredience
Těsto - Mozartův dort 250 g změklého másla, 250 g moučkového cukru, 6 vajec, 1 bal Polevy tmavé Dr.Oetker, 150 gr hladké mouky, 1 bal Kypřícího prášku do pečiva Dr.Oetker, 250 g mletých lískových oříšků (možné i s vlašskými)
meruňková nebo rybízová marmeláda na potření dortu. Do toho těsta se nedává krém, v surovinách vidíte dost malé množství mouky, je po rozležení vláčný Marcipán - na potažení recept od paní Zdenky (aero) - 12 lžic cukru moučka, 6 lžic sušeného pol. mléka, 1 a 1/2 lžíce glukozy nebo kukuřičného sirupu, mandlové aroma a potravinářské barvivo,voda dle potřeby, dávám 1 lžíci a pak vlhčím ruce
Postup přípravy
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Do pěny zašleháváme vejce (po jednom). Polevu rozpustíme podle návodu na obalu. Do našlehané pěny za stálého šlehání vymačkáme polevu a přidáme…
Trojí mls podle Martiny
Potřebné ingredience
děláno dle receptu Martiny L. (Dočka) ID 107608
Halušky s bryndzou pro mlsné jazýčky:-)
Potřebné ingredience
Halušky - buď v prášku Vitana anebo brambory,sůl,polohrubá mouka,vejce
bryndza (já kupuji v Hrušce,ale mají i v tescu, kauflandu - snad bude stejně dobrá), anglická slanina - 20 dkg, trošičku tekuté šlehačky
Postup přípravy
Já tohle jídlo dělám většinou,když potřebuji něco rychlého,proto dělám nejčastěji z halušek v prášku - ty od vitany jsou moc dobré. Když je čas dělám domácí - syrové brambory…
Valentýnská srdce - má první práce s marcipánem
Potřebné ingredience
Těsto - Mozartův dort
250 g změklého másla, 250 g moučkového cukru, 6 vajec, 1 bal Polevy tmavé Dr.Oetker, 150 gr hladké mouky, 1 bal Kypřícího prášku do pečiva Dr.Oetker, 250 g mletých lískových oříšků (možné i s vlašskými)
- tohle množství je na jednu klas. dortovou formu, já použila formičky na muffiny a ty jsou celkem malé,dělala jsem tedy z třetinové dávky
- meruňková nebo rybízová marmeláda na potření dortu (muffinů)
Do toho těsta se nedává krém, v surovinách vidíte dost malé množství mouky, je po rozležení vláčný
Marcipán - na potažení recept od paní Zdenky (aero) - 12 lžic cukru moučka, 6 lžic sušeného pol. mléka, 1 a 1/2 lžíce medu, mandlové aroma a barvivo (to práškové je opravdu na prd - ani jsem to nedobarvila úplně,protože jsem ho tam nechtěla sypat tolik)
Zkoušela jsem taky marcipán v poměru 1:1,ale mně se s ním moc dobře nepracuje,přijde mi hodně tvrdý a mám strach z přidávání velkého množství vody
Postup přípravy
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Do pěny zašleháváme vejce (po jednom). Polevu rozpustíme podle návodu na obalu. Do našlehané pěny za stálého šlehání vymačkáme polevu a přidáme…
Hermelínové kuře
Potřebné ingredience
Originální recept: 1 celé kuře, 2 hermelíny, 2 smetany ke šlehání, koření "Karí - Thajský typ", pepř bílý mletý, sůl
Já dělala: 3 kuřecí stehýnka, 1 hermelín, 1 smetana ke šlehání, koření Kari, pepř černý mletý, sůl
Postup přípravy
Kuře naporcujeme, omyjeme, osolíme, posypeme podle chuti bílým mletým pepřem a směsí koření "Karí- Thajský typ". Já jsem si ho pořídila, má oranžovou barvu, kdo nemá klidně může…