Domácí pudink
Potřebné ingredience
Porce: 4 SUROVINY: 450ml obilného mléka, 30g Gustinu, 50g fruktosy, 1/2 vanilkového lusku
Postup přípravy
Škrob rozmícháme v mléce, abychom neměly žádné hrudky. Přidáme cukr a semínka z lusku (místo fruktosy a lusku můžeme použít vanilkovou fruktosu). Dáme na mírný plamen a mícháme,…
Máslo (živočišné)
Potřebné ingredience
Čerstvý chléb namazaný máslem a posypaný mořskou solí nebo bylinkami. Kdo by odolal? V dnešní době máme v obchodech k dostání nepřeberné množství všelijakých kostek, které se více či méně podobají máslu. Každý jistě potvrdí, že nejchutnější je čerstvé. Jakmile si ho doma vyrobíte sami, už nebudete chtít kupované ani vidět. Domácí výroba másla není nijak složitá, ačkoliv domácí máslo není levnější než kupované, tak chuť a hřejivý pocit z vlastní šikovnosti je k nezaplacení. No a co je tedy k výrobě másla potřeba? Tyčový šlehač s vysokou nádobou, jemný cedník, gumové jednorázové rukavice a samozřejmě smetana ke šlehání (alespoň 2 balení, cca 400-500g). Nejlepší je smetana domácí, ale pro nás, kteří tuto možnost nemají, je naštěstí i varianta pasterizované smetany (jen se, prosím, obloukem vyhněte smetanám ošetřeným UHT).
Postup přípravy
Šlehačku nalijeme do nádoby a pomocí tyčového mixéru budeme šlehat a šlehat. Pokud máte samostatný mixér a nemusíte u něj celou dobu stát, stihnete si při přípravě másla uvařit…