Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Dědova polévka a smažená sýrová kolečka

Dědova polévka a smažená sýrová kolečka

Potřebné ingredience

100 g másla 50 g hrubé mouky 50 g krupice 2 vejce 1 mrkev sůl polévkové koření nové koření hřebíček bobkový list zelená petrželka Sýrová kolečka: 200 g eidamu 2 vejce 100 g strouhanky sůl, olej

Postup přípravy

Z tuku, mouky a krupice připravíme jíšku. Přidáme vejce a necháme ho srazit. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření a strouhanou mrkev. Vaříme asi 15 min. Dochutíme polévkovým…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková polévka s masovými knedlíčky

Pórková polévka s masovými knedlíčky

Potřebné ingredience

400 g krkovice 1 střední pórek 1 vejce skleněné čínské nudle česnekový olej 2 pol. lžíce zázvoru kostka bujónu (vývar) sůl, bílý pepř

Postup přípravy

Krkovici umeleme, ochutíme solí, pepřem a zázvorem. Přidáme vejce, promísíme a vypracujeme 7 masových koulí, které vložíme spolu s kostkou bujónu do cca 2 litrů vroucí vody.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Česneková omáčka

Česneková omáčka

Potřebné ingredience

Omáčka: 4 lžičky másla 4 lžíce mouky 20 ml mléka 2 párky 10-20 stroužků česneku sůl, pepř

Postup přípravy

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou a mlékem. Rozšleháme a 10 minut povaříme. Do omáčky vložíme na kolečka nakrájený párek a česnek, popřípadě dosolíme a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sýrové kuličky k vínu

Sýrové kuličky k vínu

Potřebné ingredience

200 g různých sýrů (ne tavených) 3 vejce půl lžičky kypřícího prášku 100 g strouhanky půl deci bílého vína koření a příchutě podle libosti olej na smažení

Postup přípravy

Sýry nastrouhejte a spolu s dalšími ingrediencemi smíchejte, vypracujte měkké těsto. Nechte chvíli ztuhnout a pak vyválejte stejnoměrný pramen, ze kterého nakrájejte stejné dílky.…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tvarohové pomazánky

Tvarohové pomazánky

Potřebné ingredience

250 g tvarohu, 100 ml kysané smetany, sůl 50 g paprikového salámu, 20 g másla mletá paprika, 30 g sterilované papriky; 50 g žampionů, 20 g másla, 50 g taveného sýra sojová omáčka, pórek; 70 g uzeného masa nebo šunky mletý kmín, česnek, pažitka (4 porce, 15 minut)

Postup přípravy

Základem pomazánek je měkký tvaroh rozmíchaný se solí a kysanou smetanou. Do něho pak přidejte v prvním případě jemně, na nitky nakrájený paprikový salám a dále v másle rozetřenou…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Plněný hermelín

Plněný hermelín

Potřebné ingredience

4 ks sýru Hermelín černé a zelené olivy 50 g paprikového salámu sterilované papriky petrželová nať (4 porce, 30 minut)

Postup přípravy

Plněný hermelín připravíte docela snadno, potřebujete k tomu pouze trochu trpělivosti. Sýr musí být středně zralý, uvnitř ani ne tvarohový a ani tekoucí. Rozkrojte ho opatrně…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sýrové roládky

Sýrové roládky

Potřebné ingredience

400 g eidamské cihly 200 g pomazánkového másla 100 g šunky 60 g paprikového salámu pažitka sterilovaná paprika (6 porcí, 45 minut)

Postup přípravy

100 - 150 g sýra vložte do mikroténového sáčku a zavažte na uzlík. Zabalený sýr ponořte do horké vody a nechte pozvolna ve vroucí vodě rozpustit. Mezitím si připravte šunku.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Kanadská omeleta

Kanadská omeleta

Potřebné ingredience

(2 porce) 4 vejce 1 cibule 100 g brokolice 1 červená paprika 100 g žampiónů olivový olej česneková sůl pepř sladká paprika

Postup přípravy

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, brokolici, žampióny a červenou papriku. V mixeru si rozšleháme vajíčka, která ochutíme solí, pepřem a paprikou. Až zelenina a houby…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Plněné zapékané omelety

Plněné zapékané omelety

Potřebné ingredience

200 g hladké mouky 2 vejce 250 ml mléka 1/8 l uhličité minerální vody 5 lžic oleje 1 cibule 500 g mletého masa 2 stroužky česneku 2 pórky 300 g rajčat 100 g tvrdého sýra sůl cayenský pepř sladká mletá paprika petrželka

Postup přípravy

Mouku rozmícháme s vejci, solí a mlékem. Přilijeme minerální vodu a vymícháme hustší, ale tekuté těsto, které necháme chvíli odpočinout. Na oleji zatím orestujeme cibuli s…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Anglické brambory

Anglické brambory

Potřebné ingredience

750 g syrových brambor 1 červenou papriku (ne kapii!) 1 svazek naťových cibulek 250 g anglické slaniny 4 lžíce oleje sůl, pepř 4 vejce kadeřavou petrželku

Postup přípravy

Brambory, papriku a naťové cibulky nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme rozpustit. Pak ji z pánve vyjmeme a dáme stranou. Ve slaninovém výpeku…

Zobrazit více...

Kategorie