VEPŘOVÉ MASO V KOŘENĚNÉM OBALU (nejen TUPPERWARE)
Potřebné ingredience
Vepřové maso (panenka, váleček), lžíce olivového oleje, provensálské koření, sůl, cibule, paprika, 2 rajčata, lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce smetany na vaření (Rama),
Postup přípravy
Vepřové maso omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem. Obalíme v provensálském koření a vložíme do Ultra+ spolu s nadrobno nakrájenou paprikou, rajčaty na kostičky a na půl…
FAZOLE S KUŘECÍM MASEM PO ITALSKU
Potřebné ingredience
Plechovka sterilovaných fazolí, cibule, kousek pórku, kuřecí prsa, rajský protlak, sůl, bazalka, směs koření např. na špagety
Postup přípravy
Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky a osmahneme a lehce osolíme. Přidáme na nudličky nakrájený pórek a fazole. Necháme…
KUŘECÍ ROLÁDKA (TUPPERWARE)
Potřebné ingredience
Na 1 porci: 1 kuřecí prsa, 3 plátky sýra, 2 plátky šunky, koření dle chuti a libosti
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrojíme, abychom získali větší plátek, lehce naklepeme. Okořeníme dle chuti, (jakákoliv směs koření - grilovací, na gyros) poklademe sýrem, šunkou a zarolujeme.…
SUPER SNADNÝ PIŠKOTOVÝ KORPUS
Potřebné ingredience
5 vajec, 200 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky (pokud jsou menší vejce uberte množství mouky cca o 30 g), 10 lžic horké vody (nemusí být vařící, ale hodně horká)
Postup přípravy
Celé roky jsem se trápila s všemožnými recepty na piškotový korpus, jejichž výsledkem vždy byla připosražená placka. Nakonec mi manželova maminka, skvělá cukrářka, poradila tento…
OVOCNÝ KOLÁČ S TVAROHEM - snadný a levný
Potřebné ingredience
5 vajec, 20 dkg cukru, 15 dkg polohrubé mouky, olej nebo tuk a strouhanka na vymazání a vysypání plechu, 1 tvaroh, vanilkový cukr, ovoce
Postup přípravy
Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož zašleháme asi 3 dkg cukru. Poté postupně zlehka přidáváme žloutky s trochou cukru, každý žloutek zaprášíme trochou mouky. Hotové těsto…
SVATEBNÍ KOLÁČKY - NEKYNUTÉ
Potřebné ingredience
0,5 kg polohrubé mouky, 250 g 100% tuku (omega), 1 vejce, 1 žloutek, 7 dkg droždí, 3 lžičky cukru, 1/8 l mléka, drobenka, náplň dle chuti (tvarohová, ořechová, maková, povidla...), na potření máslo a rum
Postup přípravy
Z droždí, cukru a mléka připravíme kvásek. Do mouky nastrouháme tuk a vše propracujeme se vzešlým kváskem. Těsto nenecháváme kynout a ihned zpracujeme. Rozdělíme na části,…
JABLEČNÝ KRÉMEŠ - snadná a vynikající variace na štrůdl
Potřebné ingredience
1 listové těsto, 200 g dětských piškotů; NÁPLŇ: 1 kg jablek, 100g cukru krupice, 1 vanilkový cukr; KRÉM: 0,5 l mléka, puding, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Dvě třetiny těsta rozválíme a dáme na plech, aby okraje přesahovaly. Těsto poklademe oloupanými a nastrouhanými jablky smíchanými s cukrem a vanilkovým cukrem (jako na štrůdl),…