S koňskou hlavou a růžemi k 35.narozeninám
Potřebné ingredience
Světlý piškot z 8 vajec ovoněný 3 kapkami vanilkového aroma (na 1 vejce 40g polohrubé mouky, 40g cukru krupice, 1 lžíce oleje), ananasový hrk hrk krém, prokapáno rumem, obmazáno ananasovým máslovopudinkovým krémem, potaženo a ozdoby Smartflex Velvet mandle
Postup přípravy
Korpus:
Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Bílky se špetkou soli našleháme do tuha, pak přišleháme cukr krupici, až sníh tvoří špičky. Pak po jednom zašleháme žloutky, pak…
Šípková Růženka tisk na fondánu - "zámek"
Potřebné ingredience
Korpus světlý a tmavý čtyřdekový piškot, mantinely vanilkový pudinkovomáslový krém, náplň mandarinkový Hrk hrk krém, potah a zdobení Smartflex Velvet citron, obrázek tisk na fondánu
Kačenky na vodě
Potřebné ingredience
Světlý piškotový korpus, jahodová marmeláda, máslovopudinkový krém vanilkový na mantinely a "vodu", náplň z tvarohu, šlehačky, zakysané smetany a vanilkového Olé pudinku bez vaření, proloženo banány, mléčný marcipán, cukrářské piškoty.
Květinkový s opravdu podrobným postupem :)
Potřebné ingredience
KORPUS OŘECHOVÝ: 8 vajec, 300 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 160 g strouhaných ořechů, 160 g polohrubé mouky****Krém na mantinely a obmazání pod potahovku: PUDINKOVO-MÁSLOVÝ S BÍLOU ČOKOLÁDOU OD OlgaC. - 300 ml mléka, 1 smetanovovanilkový pudink, 60 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 100 g bílá čokoláda, 250 g másla, panák (asi 20 ml rumu)****NÁPLŇ MANDARINKOVÝ HRK HRK: 250 ml Rama Cremefine ke šlehání, 150 g husté zakysané smetany, 2 konzervy mandarinek, 1 Smetafix, 1 vanilkový Olé pudink za studena od Dr.Oetkera*****meruňková marmeláda*****rum na prokapání*****potahovací hmota Smartflex Velvet příchuť citron
Postup přípravy
Nachystám si suroviny. Hlavně vejce je dobré vytáhnout předem, aby se trochu ohřála, lépe se našlehají. Máslo na krém je potřeba také nechat aspoň hodinu venku z lednice, aby…
Stylizované květy a motýl
Potřebné ingredience
Ořechový korpus, mandarinkový Hrk hrk, máslovo pudinkový s bílou čokoládou na mantinely a pod potah, marmeláda na spodní plát, prokapáno rumem, potah a ozdoby Smartflex Velvet citron
S letadýlkem, letadélko, letadlo
Potřebné ingredience
Světlý piškot, mandarinkový Hrk hrk krém, na mantinely a zdobení máslovo pudinkový krém, osyp madlové plátky, modelovací hmota Mléčný marcipán podle Petry (petatrn) ID 102082.
Spiderman
Potřebné ingredience
světlý piškotový korpus, mandarinkový Hrk hrk krém, máslovo pudinkový krém, mandlové plátky na boky, potahovací hmota Varna
Kokosovo-citrónová kefírovka bez vajec...FAKT VÝBORNÁ!
Potřebné ingredience
Na velký hluboký plech : 2 hrnky (hrnek o obsahu 250 ml) polohrubé mouky, 0,5 hrnku hladké mouky, 0,5 hrnku kokosu, 1,5 hrnku cukru, 2 vanilkové cukry, 1 kypřící prášek do pečiva, čerstvá kůra z 1 citronu, 500ml kefíru, 0,5 hrnku oleje. Citrónová cukrová poleva : šťáva z 1/2 citrónu, 1 lžíce horké vody, cukr moučka podle potřeby - asi 20dkg
Postup přípravy
Ve větší míse smíchat vše sypké, přidat olej a kefír. Pořádně promíchat a vlít do hlubokého plechu vyloženého pečícím papírem. Dát péct do předehřáté trouby na 160 - 180°C na asi…
S medvídky, 2x medvídek
Potřebné ingredience
Figurky a barevné zdobení Varna, potah White Icing. Uvnitř korpus světlý, krém na mantinely máslový s moučnou kaší, náplň šlehačkový s jogurtem a broskve.
Tučňáci, dort s tučňáky
Potřebné ingredience
Recepty mám od šikulek z jiných stránek, tímto jim děkuji :-) Korpus světlý z 8 vajec (kruhová forma průměr 25 cm a miska průměr asi 12 cm a výška 5 cm.) Krém na matinely máslový s moučnou kaší. Náplň jovokrém, kompotované broskve, marmeláda. Potah iglú Smartflex Velvet třešeň, figurky domácí mléčný marcipán.
Postup přípravy
Korpus od Lucky B.: Na 1 vejce 40 g cukru krupice, 40 g polohrubé mouky (nebo půl na půl s hladkou), půl lžíce oleje a půl lžíce teplé vody. Podle počtu vajec si odvážit suroviny,…