Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Cuketová -chutná jako hrachovka

Cuketová -chutná jako hrachovka

Potřebné ingredience

1 středně velkou cuketu,2 mrkve,1 cibuli,50g anglické slaniny,1 lžičku majoránky, asi 3 stroužky česneku, sůl , zázvor, máslo, opečené kostičky chleba

Postup přípravy

Cuketu oloupeme ,odstraníme jádra a nakrájíme na větší kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka .Nakrájenou anglickou slaninu na kostičky a cibuli najemno -dáme do většího…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře po bulharsku

Kuře po bulharsku

Potřebné ingredience

Kuře, máslo,olej,200g zelené papriky,200g rajčat,1 cibule, sůl, mletá paprika, pepř, kousek nastrouhaného ementálu, zelená petrželka

Postup přípravy

Kuře naporcujeme, osolíme a na oleji z obou stran opečeme, opečené kuře vyndáme na talíř .Do výpeku přidáme máslo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Obrácený švestkový koláč  s pudinkem

Obrácený švestkový koláč s pudinkem

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 200 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL vody. Poleva: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru krupice. Dále: 750 g vypeckovaných švestek, 50 g másla, 50 g třtinového cukru, 1 čokoládová poleva.

Postup přípravy

Obrácený jablečník je už klasika. Tentokrát jsem se dala nalákat na švestky a rozhodně jsem nelitovala.

Na plech 30 x 40 cm rozložíme pečící papír, nalijeme na něj…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Letní večeře

Letní večeře

Potřebné ingredience

6 rajčat,4 vejce uvařená natvrdo,1 zakysaná smetana,200 g nastrouhaného sýra, sůl, zelená petrželka

Postup přípravy

Omytá rajčata nakrájíme na měsíčky, vejce na kostičky-dáme do misky ,osolíme ,přimícháme zakysanou smetanu ,strouhaný sýr a nasekanou petrželku. Podáváme s dobrým domácím chlebem.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta z cukety

Buchta z cukety

Potřebné ingredience

2 hrnky najemno nastrouhané cukety (vamačkané), 3 hrnky polohrubé mouky, 1 1/2 hrnku krystalového cukru, 1 hrnek oleje, 1 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce kakaa, 3 žloutky + sníh ***Čokoládová poleva a pařížská šlehačka na dozdobení. Já jsem pekla ze třetinové dávky na malý plech

Postup přípravy

Všechny ingredince smícháme,vařečkou vymícháme do hladkého těsta a nakonec vmícháme sníh z bílků

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
DUŠENÁ CUKETA S RUKOLOU ŠPENÁTEM A TOFU

DUŠENÁ CUKETA S RUKOLOU ŠPENÁTEM A TOFU

Potřebné ingredience

Na jednu až dvě porce:1 menší cuketu,3-5 hrstí lístků rukoly,listový špenát-kupuji mražený v Lidlu a dávám tak 5-6 mražených kostek,dále jako koření spetka sušeného nebo čerstvého česneku,sůl, a nasekane bylinky,já dala čerstvou bazalku,trochu rozmarýnu,Olivový olej,sýr Tofu,jako přílohu tortilu.

Postup přípravy

Na pánvi na olivovém oleji lehce orestuji nakrajenou cuketu,přidám rukolu,špenát,ochutim solí, česnekem,přidám nasekane bylinky a podusim do měka.Potom nandam na talíř, zasypu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zeleninové kokotky

Zeleninové kokotky

Potřebné ingredience

2 plátky celozrnného toastového chleba, 2 plátky šunky (nebo slaniny), 1 menší Hermelín, 2 vrchovaté lžíce pórku, 2 vrchovaté lžíce mrkve, 1 lahůdková cibulka, ¼ malé cukety, kousek brokolice, koktejlová rajčata (cca 4-8 kusů), bylinky čerstvé nebo sušené (pažitka, petržel, celer, paprikové flopy apod.), tvrdý sýr (Eidam, Cheddar, Parmazán ...), 2 vejce, máslo na vymazání misek + troška pod zeleninu, sůl (nejlépe Fleur de sel nebo himalájskou růžovou sůl)

Postup přípravy

Skvělý lehký oběd nebo večeře pro horké dny - dá se jíst teplé, ale výborné je to i studené.
Rozpis je pro 2 misky (toto jsou konkrétně misky od Tescomy, jejich využitelný…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
cuketová nádivka

cuketová nádivka

Potřebné ingredience

Cca 800g nastrouhané cukety 2 ostravské klobásy na kostičky pokrájené 1 nastrouhaná niva 4 vejce 1 hrnek strouhanky 2 malé nakolečka pokrájené cibulky 4 Pl oleje Sůl,pepř, česnek,gril.koření dle chuti

Postup přípravy

Vše smíchat, dáme do vymazaného pekáčku.
Péct cca 35 minut 180 C

Podáváme s vařeným bramborem,a okurkou na kefíru
Dcera 3 roky si pochutnala

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodové řezy s piškotem a šlehačkou

Jahodové řezy s piškotem a šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky. Krém: 500 g bílého jogurtu Hollandia, 250 g tvarohu ve vaničce, 400 g jahod, cukr dle chuti, 8 želatinových plátků. Dále: dětské piškoty, 250 ml smetany ke šlehání, 1 Smeta-fix, strouhaný kokos.

Postup přípravy

Další z jemných želatinových moučníků, které v létě osvěží a v zimě jsou zdrojem vitamínů, pokud máme jahody z mrazničky.

Celá vejce s cukrem vyšleháme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z dýně Hokaido

Polévka z dýně Hokaido

Potřebné ingredience

1 dýni Hokaido, trochu oleje, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 1 kávovou lžičku plnotučné hořtice, 1 kostičku masoxu nebo polévkové koření / nemusi být / nebo vývar ,1 zakysanou smetanu, 2 hrstě strouhaného sýra čedar,, eidam apod.,sůl, pepř.

Postup přípravy

Dýni neloupeme a pokrájíme na kostičky, na oleji zpeníme rozkrájenou cibuli a přihoďíme rozkrájený česnek, přidáme hořtici, vsypeme dýni a podlijeme vývarem, aby dýně byla…

Zobrazit více...

Kategorie