Zapečené čekankové puky
Potřebné ingredience
čekankové puky (cca 4 kusy), uzená slanina (cca 100 g), parmazán (cca 100 g), 250 ml sladké smetany, 3 lžíce petrželky, 2 lžíce strouhanky, nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu (může být i sušená), citronová šťáva (z ¼ až ½ citronu), mletý bílý pepř, máslo
Postup přípravy
Nejprve si připravit suroviny:
- čekankové puky podélně rozkrojit na čtvrtky
- slaninu pokrájet na proužky
- parmazán nastrouhat na jemno
- petrželku pokrájet
-…
Špaldové sušenky
Potřebné ingredience
300 g špaldové mouky (1/2 hladké, 1/2 celozrnné), 100g agávového sirupu, 200g másla
Postup přípravy
Vše smíchat, nechat v lednici asi hodinu. Vyválet, vykrájet tvary, péct asi 10 min. na 180 stupňů.
Dýňová polévka z dýně Hokkaido
Potřebné ingredience
1 dýně Hokkaidó,1 palička česneku,1 cibule, olivový olej, hrubá mořská sůl,1 l vody
Postup přípravy
Tato dýně se nemusí loupat. Takže rozpůlíme, vydlabeme lžící dužninu se semínky - nevyhazujeme!
Dýni nakrájíme na kousky. Na pekáček dáme oliv. olej, přidáme kousky dýně,…
Moje Rote Grütze
Potřebné ingredience
Mražené nebo čerstvé ovoce: 0,5 kg třešní bez pecky, 0,5 kg jahod, 1kg kg směsi ovoce (borůvky, maliny, rybíz, angrešt, ostružiny - každého cca. 200g), 0,5 kg cukru krystal, půl sáčku Agaru (zahušťovadlo ze Zdravé výživy)
Postup přípravy
Rote Grütze známe z Německa, v hotelích se podává k snídani ve velkých mísách. Dá se tam koupit i ve sklenicích. Já jsem si původní německý recept upravila tak, aby příprava byla…
Linecký švestkový koláč se smetanou
Potřebné ingredience
Těsto: 35 dkg hladké špaldové (možno celozrnné) mouky, 25 dkg másla, 15 dkg třtinového cukru, 1 vejce Poleva: 2 zakysané smetany, 1 bílý jogurt, 4 žloutky, 2 sáčky vanilkového cukru (já dala dle chuti trochu jemného třtinového a vanilku)
Postup přípravy
Těsto zpracujeme na vále, vyválíme placku a přeneseme na plech, kde ji vytvarujeme do okrajů, na těsto poklademe vypeckované rozpůlené švestky a zalijeme polevou. Pečeme cca 1/2…
Müsli z ovesných vloček (pečené)
Potřebné ingredience
70% hořká čokoláda (nastrouhaná),sušené ovoce mix, 6 hrnků ovesných vloček 1 hrnek kokosu (i více) ? hrnku oleje, 1 slazené kondenzované mléko (Salko)
Postup přípravy
Postup:
Vše promícháme, dáme na vymaštěný plech a pečeme 20 min při 150° dozlatova. Během pečení směs na plechu několikrát promícháme.
Jogurtové řezy s čokoládovým pudinkem
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 160 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Pudink: 500 ml mléka, 3 PL cukru krupice, 1 čokoládový pudinkový prášek. Krém: 500 g bílého selského jogurtu Hollandia, 200 g zakysané smetany, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, 100 ml vlažné vody. Dále: asi 200 g malin, dětské piškoty, kousek čokolády.
Postup přípravy
Původně jsem chtěla upéct jen piškot s malinami, nakonec ale z toho vznikl tento vynikající zákusek.
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, metličkou vmícháme olej a…
Kapustové placičky
Potřebné ingredience
Hlavička kapusty, 20dkg uzeného, cibule, 2 rohlíky namočené v mléce, 2 vejce, strouhankou, sůl a pepř.
Postup přípravy
Kapustu uvaříme, vše nakrájíme na drobno a smícháme s vajíčkem. Ze směsi tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance. A už jen osmažíme. \r\nDělala jsem dnes prvně a všem moc…
Jablečný dort
Potřebné ingredience
Těsto-4 vejce,135dkg cukr krupice,140 pol.mouka. 1 náplň-jablka,já použila 6 větších,cukr podle chuti,lžička skořice,1 van pudink,trochu vody na rozmíchání pudinku(já dala čtvrt hrnečku. 2 náplň 2x zakysaná smetana,2 lžičky mouč. cukru nahoře posypat skořicí
Postup přípravy
Vyšlehala jsem sníh,potom vejce s cukrem a střídavě jsem do žloutků přidávala trochu mouky,trochu sněhu a metličkou jsem pomalu míchala,aby nepadl sníh.dala jsem do formy vyložené…
dábelské kotlety-pošli recept.cz
Potřebné ingredience
500g kotlety vepřové 3 lžíce kečup ostrý 2 lžíce hořčice plnotučná sůl pepř 2 vejce 1 kelímek smetana zakysaná 100g sýr strouhaný tuk na vymazání formy
Postup přípravy
Do misky rozklepneme vejce,přidáme tři lžíce kečupu,dvě lžíce hořčice a vše zamícháme.Naklapené kotlety naložíme o předem připravené marinády a necháme uležet jeden den,Poté…