Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Čertovy rumové kuličky

Čertovy rumové kuličky

Potřebné ingredience

150 g sušených hrozinek 2 dcl rumu 200 g mletých ořechů 150 g cukru moučka 100 g čokolády na vaření 100 g dětských piškotů zbytek karamelového krému (asi 100g) kokos nebo ml.ořechy na obalení

Postup přípravy

Rozinky zaleji všechny rumem. Nechám odležet přes noc. Potom je dám do vyšší nádoby a rozmixuji tyčovým mixérem. Namelu si ořechy, piškoty a čokoládu. Vše nasypu do mísy, zaleji…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Měšec,oko,soudek.....každý to vidí jinak

Měšec,oko,soudek.....každý to vidí jinak

Potřebné ingredience

MARCIPÁN: 15 dkg suš.mléka 15 dkg moučk.cukru 2 lžíce medu 2 lžíce oleje mandlové aroma 3 lžíce vody NÁPLŇ: 3 lžíce ml.kávy 3 lžíce kakaa 8 lžic solamylu 8 lžic moučk.cukru 1 lžíce rumu 8 lžic změk.másla ČOKOLÁDA: 1 čokoláda na vaření 1x,125g hery,3 lžíce kakaa

Postup přípravy

Tento recept používám na kávové zrna,ale do těch se mi nechtělo,tak jsem přemýšlela,jak si to zjednodušit a toto je výsledek.
Z marcipánu jsem si dělala kuličky,do nich ďolíček…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosové  oválky

Kokosové oválky

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 150 g másla, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 2 PL kakaa. Krém: 150 ml mléka, 80 g cukru moučka, 80 g strouhaného kokosu, 80 g piškotových drobečků, rum, 100 g másla. Dále: čokoláda na vaření, kousek 100% tuku, kousek bílé čokolády.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme hodinu odpočívat v ledničce. Těsto rozválíme, vykrajujeme zoubkované oválky a pečeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Risotto s hřiby a gongonzolou

Risotto s hřiby a gongonzolou

Potřebné ingredience

Rýže (Arborio), vývar (hovězí, drůbeží, zeleninový), Olivový olej, máslo, sýr Gorgonzola (dolce, piccante), sladká smetana, cibule šalotka, česnek, hřiby (sušené, mražené, čerstvé), tymián (čerstvý), šalvěj.

Postup přípravy

Zimní večeře pro čtyřčlennou rodinu:
Do kastrolu (cca 1,5 l) vlít 20 ml olivového oleje, pozahřátí na středním ohni vložit hrst jemně krájené cibule, a po krátkém restování…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečené brambory se špenátem a nivou

Zapečené brambory se špenátem a nivou

Potřebné ingredience

400 g brambor, 200 g špenátu, česnek, niva, olej, sůl, pepř, 100 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

1. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Zchladlé je oloupeme a nakrájíme na plátky.
2. Na malém množství oleje necháme zavadnout opraný a nakrájený špenát, přidáme česnek,…

Zobrazit více...
HOUBY
Smetanová žampionová omáčka

Smetanová žampionová omáčka

Potřebné ingredience

žampiony,malá cibulka,vývar,hladká mouka,sůl,pepř,mletý kmín,smetana ke šlehání,citron.šťáva,máslo

Postup přípravy

Na másle zpěníme najemno nasekanou cibulku,pak přihodíme žampiony nakrájené na plátky,opečeme asi 5 minut,přidáme trochu pepře a mletého kmínu.Pak zaprášíme hladkou moukou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
dvoubarevný koláč-vareni.cz

dvoubarevný koláč-vareni.cz

Potřebné ingredience

4 žloutky 200 g moučkového cukru 100 g tuku 1 vanilkový cukr 250 ml mléka 1 lžíce prášku do pečiva 300 g polohrubé mouky 1 lžička kakaa 3 bílky

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem a se změklým tukem do pěny. Přidáme vanilkový cukr, mléko a mouku, do které jsme předem a pečlivě vmíchali prášek do pečiva. Těsto promícháme a rozdělíme…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Utopenci - žravý dárek ....

Utopenci - žravý dárek ....

Potřebné ingredience

Jemný salám, celý pepř, buřty, cibule, nové koření, bobkový list, feferonka, voda, ocet.

Postup přípravy

Vykrájené prasátka z jemného salámu, místo oka celý pepř a pak buřty na kolečka, cibule, celý barevný pepř, nové koření, bobkový list, nahoře pálivá feferonka a zalité vodou s…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Nakládané sýry - žravý dárek....

Nakládané sýry - žravý dárek....

Potřebné ingredience

3 druhy Hermelínu, Eidam, Mozzarella mini, olej, feferonka, tymián, nové koření, bobkový list, cibule, 7 druhů pepře a sušená petrželka a pažitka...

Postup přípravy

Přikládám můj recept, samozřejmě si každý dá to, co má rád...\r\nHermelíny na osminky, Eidam na kostičky, Mozzarella mini (malé kuličky ) proklademe kořením, feferonkou, zalijeme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Vosí hnízda politá čokoládou

Vosí hnízda politá čokoládou

Potřebné ingredience

Ořechy mleté,piškoty mleté,cukr moučka, voda,vanilk.cukr,rum. 200g ořechů, 200g piškotů, 80g moučkového cukru, 1 vanilk.cukr, trošku převař.vody a kapku rumu. Poleva: 5 ks čokolády Ledové kaštany rozpustím na vodní lázni, přidám 40 g 100% tuku Iva. Krém: 5 žloutků 100g moučk.cukru, 250 g másla,rum. Vyšleháme na robotu a plníme sáčkem. Zavíráme lineckým kolečkem.

Postup přípravy

Suroviny smícháme,zvlhčíme vodou a rumem, vtlačujeme do formiček. Dáme vychladit a poléváme čokoládou.
Krém ušlehám žloutky,cukr,máslo, kapku rumu a plníme,zavírám lineckým…

Zobrazit více...

Kategorie