Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
Karbanátky plněné hermelínem-vareni.cz

Karbanátky plněné hermelínem-vareni.cz

Potřebné ingredience

1 starší žemle, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 400 g mletého masa, 1 vejce, sůl, pepř, mletá paprika, majoránka, 125 g hermelínu

Postup přípravy

Housku namočíme do studené vody. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. K mletému masu přidáme vejce, osmahnutou cibuli a vymačkanou housku, osolíme, opepříme a ochutíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlá buchta  s ovocen děkuji Neami

Rychlá buchta s ovocen děkuji Neami

Potřebné ingredience

Suroviny: buchta:16 lzic polohrube mouky 10 lzic cukru 8 lzic oleje 6 lzic mleka 3 vejce 1 prasek do peciva libovolne ovoce drobenka:8 lzic hrube mouky 6 lzic cukru trocha oleje

Postup přípravy

Prisady na buchtu(krome ovoce)smichame v mise, aby nezustaly hrudky. Vymazeme si plech olejem a vysypeme hrubou moukou. na plech vylijeme testo a rozlozime na nej bud drobne, nebo…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rychlé těstoviny-recepty.cz

Rychlé těstoviny-recepty.cz

Potřebné ingredience

Ingredience 1 balíček těstovin, 200g anglické slaniny nebo uzeného vařeného bůčku, 6 stroužků česneku, 1 feferonka,

Postup přípravy

Příprava receptu


Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Mezitím na oleji osmahneme na plátky nakrájený česnek, na nudličky nakrájenou slaninu nebo bůček a nakrájenou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
brokolicová polévka dekuji NEROVI

brokolicová polévka dekuji NEROVI

Potřebné ingredience

Ingredience •500 g brokolice •200 g karotky •50 g cibule •2 stroužky česneku •4 PL smetany ke šlehání •1 l drůbežího vývaru •olivový olej •citronová šťáva •sůl •pepř

Postup přípravy

Postup


Brokolici a karotku uvaříme v páře do měkka. Cibuli a česnek rozsekáme na drobno a zpěníme na olivovém oleji. Přidáme uvařenou zeleninu a zalijeme horkým…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou-podle Janinky

Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou-podle Janinky

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg vepřového masa(měla jsem pěknou plec), 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, kus celeru, olej, 1 kysaná smetana, 1 lžička divokého koření, 10 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 5 kuliček jalovce, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička sušené hlívy ústřičné, 3 bobkové listy, 1/2 lžičky tymiánu, hladká mouka na zahuštění, karamel(cukr+voda), sůl, 1 masox-nemusí být.

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Maso si necháme vcelku, osolíme ho a na plotně ze všech stran opečeme spolu s nakrájenou cibulkou, pak ho přendáme do pekáče, přidáme veškeré koření…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
nakladané řízky -děkuji Ivetce

nakladané řízky -děkuji Ivetce

Potřebné ingredience

Suroviny: vepřová kýta, sůl, pepř, 1 malá lžička podravky, 3 stroužky česneku, 75 g rajčatového protlaku /ne kečup/, 50 g oleje, bylinky - medvědí česnek, bazalka, petrželka, 2 vajíčka, hl. mouka, strouhanka

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Vepřové řízky naklepeme, po okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a naložíme do marinády z oleje, rajčatového protlaku,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelnačka-bonella.cz

Zelnačka-bonella.cz

Potřebné ingredience

Suroviny: 1000 g uzených vepřových žebírek, 2 l vody, 400 g brambor, 500 g kysaného zelí, 50 g hladké mouky, sůl, drcený kmín, kysaná smetana, zelená petrželka.

Postup přípravy

Příprava: Uzená žebírka opereme, dáme do studené vody a přivedeme k varu. Když je maso měkké, scedíme vývar a maso zbavíme kostí. Část vývaru nalijeme na překrájené zelí a na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnečka se sýrem a šunkou-bonella.cz

Česnečka se sýrem a šunkou-bonella.cz

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 – 2 paličky česneku, 1 menší cibule, 4 střední brambory, 1 kostka bujónu (zeleninového nebo hovězího), olej, kmín, 15dkg šunky, strouhaný sýr na posypání

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Česnek můžeme také prolisovat, záleží, jak má kdo rád. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Bavorská sekaná-labuznik.com

Bavorská sekaná-labuznik.com

Potřebné ingredience

Ingredience 800g hovězího a 200g vepřového (ale mix 50/50 ještě nic nezkazil) 250 g slaniny sůl půl lžičky muškátového květu lžička pepře 30 g másla 1 cibule.

Postup přípravy

Postup

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme je na kousky, které umeleme, ale každý druh odděleně. Slaninu nadrobno nakrájíme.

Mleté hovězí maso nejprve propracujeme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
řezy Raffaello-zdroj vareni.cz

řezy Raffaello-zdroj vareni.cz

Potřebné ingredience

ngredience DROBENÍ 1/2 hrnkucukr moučka 3/4 hrnkustrouhaný kokos POLEVA 1 kelímekšlehačka TĚSTO 1/2 hrnkuolej 2 hrnkypolohrubá mouka 3/4 hrnkucukr moučka 1 hrnekmléko 1 balíčekprášek do pečiva 2 ksvejce

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 170 °C a připravíme hluboký plech, který vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Ze všech ingrediencí na těsto vyšleháme hladkou hmotu, kterou…

Zobrazit více...

Kategorie