Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pečené kuře

Pečené kuře

Potřebné ingredience

Kuže chalzené (ideálně tzv. Zlaté kuře, farmářské kuře) cca 1200 - 1400 g, směs bylinek dle stavu "zahrádky" (tymián, dobromysl, rozmarým, estragon, majoránka) česnek, cibule, slanina (za studena uzená), sůl, máslo, bílé víno (veltlínské zelené), drobné brambory.

Postup přípravy

Kuře osolíme jak po povrchu tak v tělní dutině. Opatrně prsty uvolníme kůži na prsou, vnitřní část stehen a dle možnosti i kůži na vnější části stehen. Připravíme si snítky…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Risotto s chobotnicí

Risotto s chobotnicí

Potřebné ingredience

Chobotnice mražená (min 1 kg, raději více), olivový olej, suché bílé víno (malvazia istriana, chardonay, veltlínské zelené), rýže arborio (jiná vhodná), sýr pecorino romano (jiný podobného typu), tymiám, petrželka, cibule šalotka, česnek, bobkový list, černý pepř, + (cibule, mrkev, petržel kořen), máslo, citron.

Postup přípravy

Večeře pro 3 - 6 osob.
Chobotnici (min. 1 kg) necháme pozvolna rozmrazit a pak vložíme do tlakového hrnce spolu s bobkovým listem, petrželkou, tymiánem a několika kuličakmi…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí špaldovo žitný chleba , pekla jsem s klukama v akci a je moc dobrý

Domácí špaldovo žitný chleba , pekla jsem s klukama v…

Potřebné ingredience

200 g špaldové jemně mleté mouky\r\n 100 g žitné chlebové mouky\r\n 10 g droždí\r\n 1 lžička cukru\r\n 2 dl vlažné vody\r\n 1 lžička soli\r\n 2 lžíce olivového oleje\r\n 2 lžíce jablečného octa\r\n 1 lžička celého koriandru\r\n 1 lžička celého fenyklu\r\n 2 lžíce slunečnicového semínka\r\n semínka fenyklu a hrubozrnná sůl na posypání

Postup přípravy

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1100-domaci-spaldovo-zitny-chleb/

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Marcipánovo-ananasový chlebíček

Marcipánovo-ananasový chlebíček

Potřebné ingredience

Těsto: 100 - 150 g marcipánu, 140 g másla nebo Hery, 140 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, špetka soli, 240 g hladké mouky, 1 a půl zarovnané lžičky (4 g) prášku do pečiva, 135 g odkapaného ananasu z kompotu. Dále: čokoládová poleva v sáčku.

Postup přípravy

Vyšleháme změklé máslo, oba cukry a marcipán, nastrouhaný nahrubo. Přidáváme po jednom vejce a každé důkladně zašleháme, přidáme špetku soli. Pak už jen lžící vmícháme prosátou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bezlepkový čokoládový dort

Bezlepkový čokoládový dort

Potřebné ingredience

250 g bezlepková směs na pečení bábovky "Il Pane di Anna" 4 vejce 100 g másla 100 g cukru 200 g hořké čokolády 100 ml mléka 50 g rumu (podle chuti)

Postup přípravy

Dejte do hrnce cukr, mléko, čokoládu, máslo a rozpusťte pomalu za stálého míchání na mírném ohni. V míse smíchejte celá vejce s rumem, přidáme vystydlou čokoládovou směs. Dobře…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bezlepková jogurtová bábovka

Bezlepková jogurtová bábovka

Potřebné ingredience

250 g bezlepková směs na přípravu bábovky "Il Pane di Anna" 5 vajec 250 g cukru 125 g jogurtu (doporučeno citrusový) 1/2 skleničky extra panenského olivového oleje

Postup přípravy

Oddělte žloutky od bílků. Vyšlehejte žloutky s cukrem na pěnu, přidejte jogurt, půl skleničky olivového oleje a promíchejte. Přidejte směs na pečení bábovky " Il Pane di Anna" a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bezlepkový nadýchaný citrónový dort

Bezlepkový nadýchaný citrónový dort

Potřebné ingredience

250 g bezlepková směs na přípravu bábovky "Il Pane di Anna" , 200 g cukru 150 g žloutku+ 125 g celé vajíčko 50 g rozpuštěného másla nastrouhaná kůra ze 2 citronů

Postup přípravy

Vyšlehejte cukr s vejci, vaječnými žloutky a citronovou kůru. Pomalu přidávejte směs na pečení bábovky " Il Pane di Anna" a opatrně promíchávejte od shora dolů. Nakonec pomalu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Bezlepkové těstovinové figurky se sýrem

Bezlepkové těstovinové figurky se sýrem

Potřebné ingredience

Ingredience pro 4 osoby: 300 g těstoviny bez lepku Farabella Figurky , 120 g ricotta (italský tvaroh - pozor, je chuťově odlišný od našeho tvarohu), 120 g ementálu, 4 lžíce parmazánu, 1 šálek mléka, sůl podle chuti

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme v mléce ementál nakrájený na kostky a nastrouhaný parmazán. Uvařit bezlepkové těstoviny Farabella "Figurky", podle návodu na obalu, scedíme těstoviny a přidáme…

Zobrazit více...
DIETY
Sušenky z ovesných vloček-rychle mizí

Sušenky z ovesných vloček-rychle mizí

Potřebné ingredience

3 hrnky(250 ml) ovesných vloček,1 hrnek kokosu,1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka ,rozinky(ořechy,nasekaná čokoláda,kandované ovoce)

Postup přípravy

Ovesné vločky s kokosem smícháme a zalijeme kondenzovaným mlékem,přidáme nasekané rozinky,nebo kdo co má rád,promícháme,moc to u sebe nedrží,ale necháme tak půl hodiny trochu…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
ZAPÉKANÉ PLNĚNÉ PAPRIKY – VELKÁ POCHOUTKA

ZAPÉKANÉ PLNĚNÉ PAPRIKY – VELKÁ POCHOUTKA

Potřebné ingredience

Suroviny do náplně: 1 kg tenkostěnných paprikových lusků-s očištěnými vnitřky, 400-500 g mletého masa, ½ hrnku strouhanky, 1 houska nakrájená na kostičky, ½ hrníčku mléka na namočení housky, 1 menší cibule-jemně nakrájená, 2 stroužky česneku-utřeného na kašičku, 1-2 vejce, 1 lžička plnotučné hořčice, sušená majoránka, na špičku nože sladké mleté papriky-pro barvu, pár kapek polévkové koření, popřípadě jiné koření na dochucení- jak kdo má rád, mletý pepř, sůl. Suroviny do směsi: 5-6 velkých rajčat-nakrájených na větší kostky nebo plátky, 3 velké cibule-nakrájené nahrubo, 3 velké stroužky česneku-nasekaného na drobné kousky, 2 stroužky česneku-utřeného na kašičku, 3 lžíce ostřejšího kečupu, 1-2 lžíce krystalového cukru, 2-3 tenké plátky másla, ½ hrnku studené vody, pepř, sůl.

Postup přípravy

Zapečené plněné paprikové lusky s rajčatovou směsí jsou vynikajícím teplým obědem, nebo večeří.
Avšak největší pochoutkou jsou druhý den, pěkně chuťově zaležené -teplé, vlažné…

Zobrazit více...

Kategorie