Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
Křehké špenátové omeletky

Křehké špenátové omeletky

Potřebné ingredience

1 balíček mraženého špenátu,2 vejce,1 cibule ,asi 3 stroužky česneku ,sůl, pepř,2- 3 lžíce hladké mouky,1/2 lžičky prášku do pečiva, tuk na smažení omeletek, zakysaná krémová smetana

Postup přípravy

Na trochu oleje osmahneme nakrájenou cibuli nadrobno, přidáme částečně rozmrazený špenát a podusíme ,necháme trochu prochladnout .Pak do něj vmícháme žloutky-bílky dáme stranou.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čočková polévka

Čočková polévka

Potřebné ingredience

250 g čočky,1 cibule,80 g anglické plátkové slaniny,olej,2 lžíce hladké mouky, česnek ,majoránka, mletý kmín, pepř, 2 lžíce polévkového koření,petrželka

Postup přípravy

Čočku propláchneme pod tekoucí vodou .Zalijeme ji studenou vodou a necháme 2 hodin namočenou.
Po dvou hodinách ji vaříme do měkka.
Cibuli nakrájíme nadrobno ,zrovna tak…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nedělní chlebíček

Nedělní chlebíček

Potřebné ingredience

4 vejce, 150 g změklého másla, 120 g moučkového cukru, 250 g tvarohu, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 100 g oříšků (vlašské ořechy, mandle.....), čokoláda na vaření (asi 4 čtverečky), 50 g rozinek, 50 g sušeného ovoce (višně, meruňky, brusinky, fíky..... ), rum

Postup přípravy

Rozinky namočit do rumu, ořechy, ovoce a čokoládu pokrájet na menší kousky.

Oddělit bílky od žloutků.
Z bílků vyšlehat pevný sníh.

Žloutky vyšlehat s máslem a…

Zobrazit více...
DORTY
Nepečený dort s jogurtem a malinovým pyré

Nepečený dort s jogurtem a malinovým pyré

Potřebné ingredience

Korpus: 1 Esíčka (220 g), 100 g másla. Bílý krém: 500 g selského jogurtu Hollandia, 250 g měkkého tvarohu (v alobalu), 100 g cukru moučka, 5 želatinových plátků. Ovocná vrstva: 900 g jablečno-malinového pyré, 20 g mleté želatiny Dr. Oetker.

Postup přípravy

Sušenky rozdrtíme nebo nastrouháme, smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno dortové formy průměr 24 cm s pečícím papírem. Necháme půl hodiny v ledničce ztuhnout. Jogurt s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosový koláč bez cukru

Kokosový koláč bez cukru

Potřebné ingredience

250g špaldové mouky, 60g hladké kukuřičné mouky, 3 lžičky PP, sůl, 400g kokosového mléka (domácího; u kupovaného s tukovou vrstvou), 250g rýžového sirupu, kokos na posypání

Postup přípravy

Promícháme mokré ingredience se suchými, nalije do pekáčku vyloženého pečícím papírem, posypeme kokosem a pečeme na 180°C asi 30 - 45 min. Koláč je málo sladký, kdo chce sladší,…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Cizrnová pomazánka

Cizrnová pomazánka

Potřebné ingredience

cizrna, olivový olej (do pomazánky o na povrch), česnek, vývar z cizrny, tahini (sezamová pasta), sůl, pepř

Postup přípravy

Cizrnu přes noc namočíme, poté uvaříme hodně doměkka. Slijeme, necháme trochu vývaru na doředění. Cizrnu s ostatními ingrediencemi rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou pastu,…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jáhlové noky

Jáhlové noky

Potřebné ingredience

jáhly, rýžová mouka, hladká pšeničná mouka (lze nahradit moukou bezlepkovou), sůl Příloha dle chuti - šlehaný tvaroh, ovoce, skořice,... Hodí se i jako příloha k masu.

Postup přípravy

Jáhly uvaříme asi ve dvojnásobku mírně slané vody (tekutina se vsákne/odpaří), mírně rozmixujeme. Necháme vychladnout (může být i přes noc, ale to směs dost zhoustne a druhý den…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Banánovo-kokosový koláč

Banánovo-kokosový koláč

Potřebné ingredience

2 zralé banány, 1 lžíce chia semínek, 1 vejce (nemusí být), 60g kokosu, 55g pohankové mouky, 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje, 1/2 lžičky PP, ev.skořice

Postup přípravy

Rozmačkané banány smícháme s vejcem a olejem, přidáme zbylé ingredience a promícháme. Pečeme na 180°C asi 20-30min. Lze použít i jako korpus pro dort.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makový jablečník s čokoládou

Makový jablečník s čokoládou

Potřebné ingredience

500 g očištěných jablek, 3 vejce, 150 g cukru moučka, 150 g polohrubé mouky, 150 g mletého máku, 100 g másla, 100 ml vody, 1 lžička prášku do pečiva (3 g), ½ lžičky skořice, 1vanilkový cukr. Dále: 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.

Postup přípravy

Do dortové formy průměr 26 cm přivřeme pečící papír a okraje papíru odstřihneme. Na papír nakrájíme plátky jablek a posypeme je skořicí a vanilkovým cukrem. Z bílků a poloviny…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Ledovce

Ledovce

Potřebné ingredience

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 250 g másla nebo Hery, 2 žloutky, 1/2 prášku do pečiva, 300 g cukru moučka, 2 PL smetany, 20 g kakaa, 120 g strouhaných ořechů. Krém: 400 ml mléka, 1vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru krupice, 150 g másla, 2 PL cukru moučka. Dále: 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku, bílá čokoládová poleva.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto (je ho 1100 g) a rozdělíme následovně: 410 g necháme tak, do 390 g přidáme 20 g kakaa a uděláme kakaové těsto a do zbytku zapracujeme…

Zobrazit více...

Kategorie