Dobrý jablkový koláč-toprcepty.cz
Potřebné ingredience
Suroviny: Těsto: 400 g hl. mouky, 1 hera, 1 prášek do pečiva , 5 lžic cukru moučka, 8 lžic mléka Náplň: 1 kg strouhaných jablek, 2 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr, 10 lžic cukru krupice
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Mouku smícháme s prdopečem, přidáme změklý tuk, cukr, mléko a vypracujeme hladké těsto. Rozděláme ho na poloviny. První polovinu rozválíme na…
LISTOVÝ ZÁVIN S JABLEČNOU NÁPLNÍ A VLAŠSKÝMI OŘECHY
Potřebné ingredience
Suroviny: Balíček listového těsta,1 celé vejce na potření. Náplň: 4-5 nahrubo strouhaných jablíček, 3 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového skořicového cukru, plná hrst sekaných vlašských ořechů.
Postup přípravy
Pokud jablečnou náplň na rozváleném listovém plátu posypeme ještě sekanými vlašskými ořechy, rozhodně to závinu dodá na větší chuti.
Postup:
Balíček listového těsta…
NA ŠPAGETY
Potřebné ingredience
Maso mleté hovězí (může být i vepřové,směs atd). Cibule, olej,paprika sladká mletá i pálivá. Domácí lečo(malá sklenička) Domácí lečo dělám jen na vodě, objemově stejné množství cibule,papriky,rajčat rozdusím,až se odpaří část vody, dám do sklenic a sterilizuji,pak používám pod guláše, do rizota,na špagety i na klasické lečo. Domácí kečup.
Postup přípravy
Osmahnu cibuli do zlatova,přidám mleté maso, orestuji,osolím,opepřím,přidám mletý kmín,trošku mletých paprik,malá sklenička leča, zaliji vodou a dusím . Asi hodinu, voda je téměř…
nej české buchty a koláče
Potřebné ingredience
Polohrubá mouka 500 g Droždí 30 g Cukr 80 g Vanilkový cukr 1 balení Mléko 1/4 l Žloutek 2 ks Máslo 120 g Citronová kůra Sůl 1 špetka Tuk Maková náplň Mák mletý 100 g Mléko 1/4 l Hnědý rum Skořice Vanilkový cukr 1 balení Moučkový cukr Tvarohová náplň Tvaroh 1 kostka Vejce 1 ks Citronová kůra Vanilkový cukr 1 balení Moučkový cukr Vanilkový pudink
Postup přípravy
České buchty
Postup přípravy:Zařazení: Moučníky, Buchty
Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem…
Malinové miniroládky
Potřebné ingredience
Korpus kakaový: 5 vajec, 60 g cukru moučka, 70 g polohrubé mouky, 1 PL kakaa. Korpus světlý: 4 vejce, 50 g cukru moučka, 80 g polohrubé mouky. Krém: 200 g přepasírovaných malin, 2 PL cukru krupice, ½ sáčku vanilkového pudinkového prášku, 50 ml vody, 250 g másla, 70 g cukru moučka. Dále: 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme prosátou mouku (s kakaem) a upečeme na plechu s pečícím papírem. Kakaový korpus 180°C 12 minut, světlý 180°C 10 minut. Každý…
Sušená cibule
Potřebné ingredience
cibule,sušička
Postup přípravy
Na podzim jsem měla nadbytek cibule.Na nějakém jarmarku (už je to dlouho),jsem koupila sušenou cibuli(byla dost drahá),tak jsem si řekla,že to doma zkusím.Byla jsem s ní velice…
Salát ze syrové řepy
Potřebné ingredience
1 syrová řepa,2 lžíce majolky, 1 větší stroužek česneku
Postup přípravy
Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme majolku, kdo chce přidá česnek, je chutný i bez česneku, možná trošku přisolit.
Je to hodně zdravé i chutné.
NÁŠ OBLÍBENÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ S PŘÍCHUTÍ KOKOSU -…
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 1 + ½ čtvrtlitrového hrnku polohrubé mouky, ½ hrnku hladké mouky, ½ sáčku kokosového pudinku, 1 hrnek krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 1-2 polévkové lžíce strouhaného kokosu, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje. Suroviny na náplň: 2 vaničky nebo 2 kostky tvarohu, 4-5 polévkové lžíce moučkového cukru-množství dle vlastní chuti, 1 sáček vanilkového cukru, ½ sáčku kokosového pudinku, 2 celá vejce, strouhaná citronová kůra z půlky citronu.
Postup přípravy
Rychlý, snadný a dobrý koláč upečený na plechu.
Postup:
Všechny suroviny na těsto rozmícháme v míse a malou část si dáme bokem.
Těsto vlijeme na vymazaný a…
MANDARINKOVÝ KRÉM – VÝTEČNÝ OVOCNÝ DEZERT
Potřebné ingredience
Suroviny:150-160 g cukru krystalu, 60-70 g škrobové moučky, 2 žloutky, 6 dobře omytých mandarinek, 1/2 l vody na vyluhování kůry, kakaový linecký korpus.
Postup přípravy
Mandarinkový krém je velmi občerstvující ovocný dezert, který se ještě navíc hodí k naplnění upečených lineckých koláčů, košíčků včetně plátů a korpusů z listového těsta.
Křehký jablečný koláč z pohankové mouky-chutná jako…
Potřebné ingredience
260 g pohankové mouky, 125g másla,1 lžíce cukru,2 lžíce medu,2 lžičky mleté skořice, špetka soli,1 vejce,3 velká jablka, trochu nahrubo nasekaných ořechů
Postup přípravy
Z mouky, másla , cukru, 1 lžíce medu, vejce a lžičky skořice si vypracujeme hladké těsto. To si pak zabalíme do folie a dáme na půl hodiny do lednice odpočinout.
Mezi tím si…