Tvarohové řezy mojí maminky
Potřebné ingredience
4 vaničky tvarohu, 20dkg cukru moučka, 15dkg změklého másla, 4 vejce, 6 lžic dětské krupičky, prášek do pečiva, ovoce
Postup přípravy
Všechno smícháme a dáme na plech. Poklademe nejlépe švestkami, ale lze i broskve nebo další ovoce dle chuti - čerstvé i v konzervě. Upečeme při 180stupňů.
Řezy jsou rychlé…
Tiramisu
Potřebné ingredience
2 balíčky cukrářských piškotů (mohou být i obyčejné), šlehačka, Mascarpone, pomazánkové máslo bez příchutě, 200g moučkového cukru. Dále: panák rumu, 250ml silné kávy, jahody
Postup přípravy
Zkoušela jsem různé tiramisu, ale tento nám chutná nejvíc.
Šlehačku ušleháme do tuhé hmoty. Cukr, Mascarpone a pomazánkové máslo ušleháme (kdo nemá rád chuť pomazánkového…
Drobenková buchta s pudinkem -vareni.cz
Potřebné ingredience
drobenka 1 ks vejce, 250 g hera, 1 ks prášek do pečiva, 250 g cukr, 600 g polohrubá mouka krém 3 lžíce cukru, 3 ks vanilkový pudinkový prášek, 1 lmléko náplň ovoce-já dala broskve podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup přípravy
Ze sypkých ingrediencí, hery a vejce si připravíme drobenku. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem nebo jej vymažeme a vysypeme. Kompotované ovoce scedíme. Čerstvé, mražené nebo…
VÝBORNÉ TVAROHOVÉ BUCHTY
Potřebné ingredience
Suroviny do středního plíšku: 200 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, malá špetka soli, vrchovatá polévková lžíce moučkového cukru, 2 deci vlažného mléka, 2 lžičky zakysané smetany, 2 žloutky, 8 polévkových lžic slunečnicového oleje, necelá půlka kostky čerstvého droždí, ½ lžičky moučkového cukru do kvásku. Tvarohová náplň: 250 g baleného tvarohu, 2-3 polévkové lžíce moučkového cukru (sladíme podle vlastní chuti), 1 sáček vanilkového cukru, 1 žloutek, 2 lžičky vanilkového práškového pudinku, strouhaná citronová kůra (ta je v náplni důležitá), předem naložené rozinky v rumu.
Postup přípravy
Věčné i vděčné tvarohové buchty, které se nikdy neomrzí a chutnají pořád stejně dobře.
Postup – tvarohová náplň:
Všechny předepsané suroviny, kromě rozinek, spojíme v…
CHUTNÝ ŠTRŮDL S HRUŠKAMI, SKOŘICÍ A ČOKOLÁDOU
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 balíček listového těsta, 1 vejce na potření. Náplň: 4 hrušky (oloupané a nakrájené na kostičky), 2 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového skořicového cukru, tabulka hrubě nasekané čokolády, plátky mandlí. Ostatní suroviny: 1 bílek na potření závinu, 1/2 polévkové lžíce krystalového cukru na posypání závinu před pečením.
Postup přípravy
Štrůdl s hruškami není sice tak častý, jako jablkový, ale o to větší je pak pochutnání.
Postup:
Listové těsto rozdělíme na 2 díly, které rozválíme a naplníme hruškovou…
Bagety s majonézou
Potřebné ingredience
300g hladké mouky, 300g polohrubé mouky, 4 PL majonézy, 1 a 1/2 KL soli, 1kostka droždí, 250ml vody, semínka a hrubá sůl na posyp, vajíčko na potření, trochu cukru(na kvásek)
Postup přípravy
Těsto- uděláme kvásek z mouky, kvasnic, vody a cukru , když vykyne, přidáme ho do mouky smíchané se solí, majonézou, přilijeme vodu a vymícháme v nelepivé těsto (já jsem těsto…
Dušená rýže
Potřebné ingredience
Voda, rýže, sůl,olej,cibule (hřebíček).
Postup přípravy
Potřebné množství rýže si odměřím (většinou dva hrnky). Důkladně propláchnu na sítu studenou vodou, nakonec propláchnu horkou vodou . Do kastrolu kápnu trošku oleje a okapanou…
PIŠKOTOVÉ KOSTKY PLNĚNÉ ŠLEHAČKOU, ZDOBENÉ OŘÍŠKEM
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 4 vejce (nejprve se zváží i se skořápkou a jejich hmotnost bude stejná pro mouku a cukr), polohrubá mouka (stejná váha čtyř vajec), jemný krystalový cukr (stejná váha čtyř vajec), 1 sáček vanilkového cukru, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, malá špetka soli do bílků, 4 polévkové lžíce studené vody. Suroviny na náplň: 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 sáček želatínového přípravku smetafix od dr. Oetkera. Ostatní suroviny: Půlky nebo čtvrtky vlašských ořechů na ozdobení, strouhaná čokoláda, malá hrst kokosu.
Postup přípravy
Léty osvědčené cukrářské pravidlo říká: Jakou hmotnost mají celá vejce i se skořápkou, tolik navážíme mouky a také cukru.
Postup-těsto:
Zvlášť se ušlehají bílky se…
Tvarohové řezy
Potřebné ingredience
Těsto: vejce, hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanikový cukr, 1 hrnek mléka. Dále: kakao. Krém: 1/2l mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr podle chuti, 2 tvarohy), rum podle chuti, 1/2 másla. Poleva: 2 zakysané smetany, 1 čokoláda na vaření.
Postup přípravy
Na těsto umixujeme dohladka vše mimo kakaa. Na pečící papír nalijeme větší půlku těsta. Do druhé půlky zamícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. Upečeme při 180-200°C asi 15…
Šalamoun - vařené jednoduché a rychlé řezy
Potřebné ingredience
A: hrnek vody, 2 hrnky cukru, 3 lžíce kakaa, 1 máslo. B: hrnek hladké mouky, hrnek polohrubé mouky, 3 vejce, 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Všechny suroviny A dáme do hrnce a na mírném ohni necháme rozpustit a spojit do řídkého hmoty. Odlijeme hrnek směsi a odložíme stranou na konečné zdobení. Pro zpestření můžeme do…