ANANASOVÉ ŘEZY i pro alergiky
Potřebné ingredience
550g ananasu ( lze i z plechovky ) 120g jablečného pyré 150g sušeného ovoce 150g uvařené cizrny 3 vejce 30g kokosové mouky 2 čajové lžičky perníkového koření.
Postup přípravy
Do kastrůlku dejte pyré a ananas a na mírném plameni nechte projít varem - nechte pak vychladnout. Vychlazenou hmotu dejte do mixéru, přidejte uvařenou cizrnu, vejce, kokosovou…
Dvojité margotové řezy
Potřebné ingredience
8 vajec, 8 lžic moučka cukru, 10 lžic polohrubé mouky, 10lžic vody, prášek do pečiva. Dále: 1 tyčinka Margot, 5 lžíc kakaa. Krém: 250g másla, 4 lžíce moučka cukr, 100ml instatní kávy. Na polevu: 50g másla, 1 lžíce oleje, 200g čokolády na vaření
Postup přípravy
Těsta: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vymixujeme s vodou a cukrem. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Do 2/3 přimícháme…
Margotové rohíčky
Potřebné ingredience
1 tvaroh, 250g hladké mouky, 100g cukru, špetka soli, prášek do pečiva, 5 lžic oleje. Na ozdobu: 2 tyčinky Margot
Postup přípravy
Vše vypracujeme v hladké nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na poloviny. Rozválíme do kruhu, potřeme troškou oleje, posypeme strouhanou Margotkou a rozřízneme rádýlkem na osminky.…
PLNĚNÝ SLANÝ KOLÁČ S PARMEZÁNOVOU PŘÍCHUTÍ
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g hladké mouky, 150 másla, 3 polévkové lžíce jemného krystalového cukru špetka soli. Slaná náplň: 250 g baleného tvarohu, 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, 100 g tvrdého sýru nakrájeného na kostičky, 100 g pikantní uzeniny nakrájené na malé kostičky, 1 celé vejce, sůl, pepř, feferonka (nemusí být)
Postup přípravy
Parmezán je dobře znám svou nasládlou chutí a vůní a patří především do pravého italského „risotta“ nebo špaget „Carbonara“. Ale právě pro jeho typickou chuť je skvělé ho přidat i…
Kefírová buchta-vareni.cz
Potřebné ingredience
Suroviny: 1/2 skleničky oleje, 3 skleničky polohrubé mouky, 2 skleničky krystalového cukru, 1 lžíce kakaa, 1 kávová lžička jedlé sody, 1/2 l kefíru (místo kefíru můžeme použít i podmáslí), 1 vejce.............................Poleva: 6 dkg 100% tuku, 6 dkg cukru, 2 dkg kakaa, 1 lžička bramborové moučky, 2 lžíce mléka.
Postup přípravy
Postup:
vše se zamíchá dohromady, dá se na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme ve vyhřáté troubě.Po té polít polevou
Velikonoční vajíčkový salát
Potřebné ingredience
Receptík mám od kolegyně a včera jsme měli fakt úúúžasnou, lehkou a zdravou večeři. Suroviny (cca pro 4 osoby): 5 vařených vajec 30 dkg šunky (šunkového salámu) vcelku 25 dkg cherry rajčátek 1 kelímek sýru Cottage (200 g) - můžeme nahradit i bílým jogurtem, ev. smíchaným s trochou majolky či tatarky či zakysanou smetanou, zkrátka co potřebujete zrovna spotřebovat 1 malá červená cibulka (já nedávám) pepř, sůl
Postup přípravy
Rajčata, šunku i vejce nakrájíme na větší kousky, promícháme, přidáme Cottage sýr, ev. ten jogurt, osolíme, opepříme, promícháme. Podáváme buď s bílou večkou nebo s celozrnným…
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Potřebné ingredience
Těsto: 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 2 PL cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 100 g másla, 1 vejce. Maková náplň: 200 ml mléka, 2PL cukru krupice, 150 g mletého máku. Tvarohová náplň: 500 g vaničkového tvarohu, 1 vejce, 2 PL cukru krupice. Dále: 10 švestek.
Postup přípravy
Mléko s cukrem přivedeme k varu, vsypeme mák a minutu povaříme, náplň vychladíme. Smícháme tvaroh s cukrem a vejcem. Z uvedených surovin na těsto uděláme drobenku. Do vymazané…
Dort bez cukru a mouky (podle sookie)
Potřebné ingredience
1/2 hrnku spařených jáhel, 1/2 hrnku kokosu, 2 lžíce kokosvého oleje, 2 lžíce agávového sirupu, hrnek ořechového mléka, 1/2 litru mixovaných jahod (popřípadě dolít vodou do 1/2 l), 5 g agaru
Postup přípravy
V mléce vaříme spařené jáhly, podle potřeby doléváme vodu, než vznikne kaše, do horké přidáme kokos a kokosový olej, zamícháme. Urovnáme do formy a necháme trochu zchladnout.…
Měkké sušenky
Potřebné ingredience
130g strouhané mrkve, 20g strouhaného zázvoru (pro děti nemusí být), 50g mletých mandlí (nebo jiných ořechů), 50g kokosu, 70g žitné celozrnné mouky, 50g špaldové mouky, 2 lžíce agávového sirupu, 25g kokosového oleje, 25g přepuštěného másla
Postup přípravy
Vše smícháme s rozpuštěným tukem, tvoříme placičky, pečeme na pečícím papíru ve vyhřáté troubě asi 20min.
Jablkové knedlíky
Potřebné ingredience
jablka, špaldová mouka, skořice, tuk na omaštění (máslo, kokosový olej,...)
Postup přípravy
jablka nastrouháme nahrubo, smícháme s moukou, aby vzniklo mírně lepivé těsto. Necháme chvíli odstát, poté uvaříme ve vodě. Na talíři posypeme skořicí a polijeme tukem.