Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
ANANASOVÉ ŘEZY i pro alergiky

ANANASOVÉ ŘEZY i pro alergiky

Potřebné ingredience

550g ananasu ( lze i z plechovky ) 120g jablečného pyré 150g sušeného ovoce 150g uvařené cizrny 3 vejce 30g kokosové mouky 2 čajové lžičky perníkového koření.

Postup přípravy

Do kastrůlku dejte pyré a ananas a na mírném plameni nechte projít varem - nechte pak vychladnout. Vychlazenou hmotu dejte do mixéru, přidejte uvařenou cizrnu, vejce, kokosovou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvojité margotové řezy

Dvojité margotové řezy

Potřebné ingredience

8 vajec, 8 lžic moučka cukru, 10 lžic polohrubé mouky, 10lžic vody, prášek do pečiva. Dále: 1 tyčinka Margot, 5 lžíc kakaa. Krém: 250g másla, 4 lžíce moučka cukr, 100ml instatní kávy. Na polevu: 50g másla, 1 lžíce oleje, 200g čokolády na vaření

Postup přípravy

Těsta: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vymixujeme s vodou a cukrem. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Do 2/3 přimícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Margotové rohíčky

Margotové rohíčky

Potřebné ingredience

1 tvaroh, 250g hladké mouky, 100g cukru, špetka soli, prášek do pečiva, 5 lžic oleje. Na ozdobu: 2 tyčinky Margot

Postup přípravy

Vše vypracujeme v hladké nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na poloviny. Rozválíme do kruhu, potřeme troškou oleje, posypeme strouhanou Margotkou a rozřízneme rádýlkem na osminky.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
PLNĚNÝ SLANÝ KOLÁČ S PARMEZÁNOVOU PŘÍCHUTÍ

PLNĚNÝ SLANÝ KOLÁČ S PARMEZÁNOVOU PŘÍCHUTÍ

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké mouky, 150 másla, 3 polévkové lžíce jemného krystalového cukru špetka soli. Slaná náplň: 250 g baleného tvarohu, 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, 100 g tvrdého sýru nakrájeného na kostičky, 100 g pikantní uzeniny nakrájené na malé kostičky, 1 celé vejce, sůl, pepř, feferonka (nemusí být)

Postup přípravy

Parmezán je dobře znám svou nasládlou chutí a vůní a patří především do pravého italského „risotta“ nebo špaget „Carbonara“. Ale právě pro jeho typickou chuť je skvělé ho přidat i…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kefírová buchta-vareni.cz

Kefírová buchta-vareni.cz

Potřebné ingredience

Suroviny: 1/2 skleničky oleje, 3 skleničky polohrubé mouky, 2 skleničky krystalového cukru, 1 lžíce kakaa, 1 kávová lžička jedlé sody, 1/2 l kefíru (místo kefíru můžeme použít i podmáslí), 1 vejce.............................Poleva: 6 dkg 100% tuku, 6 dkg cukru, 2 dkg kakaa, 1 lžička bramborové moučky, 2 lžíce mléka.

Postup přípravy

Postup:
vše se zamíchá dohromady, dá se na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme ve vyhřáté troubě.Po té polít polevou

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Velikonoční vajíčkový salát

Velikonoční vajíčkový salát

Potřebné ingredience

Receptík mám od kolegyně a včera jsme měli fakt úúúžasnou, lehkou a zdravou večeři. Suroviny (cca pro 4 osoby): 5 vařených vajec 30 dkg šunky (šunkového salámu) vcelku 25 dkg cherry rajčátek 1 kelímek sýru Cottage (200 g) - můžeme nahradit i bílým jogurtem, ev. smíchaným s trochou majolky či tatarky či zakysanou smetanou, zkrátka co potřebujete zrovna spotřebovat 1 malá červená cibulka (já nedávám) pepř, sůl

Postup přípravy

Rajčata, šunku i vejce nakrájíme na větší kousky, promícháme, přidáme Cottage sýr, ev. ten jogurt, osolíme, opepříme, promícháme. Podáváme buď s bílou večkou nebo s celozrnným…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami

Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 2 PL cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 100 g másla, 1 vejce. Maková náplň: 200 ml mléka, 2PL cukru krupice, 150 g mletého máku. Tvarohová náplň: 500 g vaničkového tvarohu, 1 vejce, 2 PL cukru krupice. Dále: 10 švestek.

Postup přípravy

Mléko s cukrem přivedeme k varu, vsypeme mák a minutu povaříme, náplň vychladíme. Smícháme tvaroh s cukrem a vejcem. Z uvedených surovin na těsto uděláme drobenku. Do vymazané…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dort bez cukru a mouky (podle sookie)

Dort bez cukru a mouky (podle sookie)

Potřebné ingredience

1/2 hrnku spařených jáhel, 1/2 hrnku kokosu, 2 lžíce kokosvého oleje, 2 lžíce agávového sirupu, hrnek ořechového mléka, 1/2 litru mixovaných jahod (popřípadě dolít vodou do 1/2 l), 5 g agaru

Postup přípravy

V mléce vaříme spařené jáhly, podle potřeby doléváme vodu, než vznikne kaše, do horké přidáme kokos a kokosový olej, zamícháme. Urovnáme do formy a necháme trochu zchladnout.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Měkké sušenky

Měkké sušenky

Potřebné ingredience

130g strouhané mrkve, 20g strouhaného zázvoru (pro děti nemusí být), 50g mletých mandlí (nebo jiných ořechů), 50g kokosu, 70g žitné celozrnné mouky, 50g špaldové mouky, 2 lžíce agávového sirupu, 25g kokosového oleje, 25g přepuštěného másla

Postup přípravy

Vše smícháme s rozpuštěným tukem, tvoříme placičky, pečeme na pečícím papíru ve vyhřáté troubě asi 20min.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablkové knedlíky

Jablkové knedlíky

Potřebné ingredience

jablka, špaldová mouka, skořice, tuk na omaštění (máslo, kokosový olej,...)

Postup přípravy

jablka nastrouháme nahrubo, smícháme s moukou, aby vzniklo mírně lepivé těsto. Necháme chvíli odstát, poté uvaříme ve vodě. Na talíři posypeme skořicí a polijeme tukem.

Zobrazit více...

Kategorie