Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Sýrové sušenky k vínku

Sýrové sušenky k vínku

Potřebné ingredience

12 dkg strouhaného ementálu,1 vejce + 1 bílek,15 dkg Hery,15 dkg hladké mouky,1 rovná lžička prášku do pečiva,sůl,trochu muškátového květu Na potření rozšlehaný žloutek se lžící smetany Na posypání : mák, nuličky mandlí

Postup přípravy

Všechny přísady si dáme do mísy a hnětačem zpracujeme v těsto.To pak zabalíme do folie a dáme na hodinu do ledničky odpočinout.Po hodině ho vyndáme ,vyválíme na sílu 1 cm a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ořechové cukroví přes strojek

Ořechové cukroví přes strojek

Potřebné ingredience

420g hladké mouky, 300g másla, 150g cukru moučka, 200g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 1 žloutek, sůl. Krém: másla, cukr, silná uvařená káva, trouchu spařené mleté kávy, rum

Postup přípravy

Vypracované těsto necháme v lednici do druhého dne, poté přes strojek uděláme stejně dlouhé pásky. Upečeme ve vyhřáté troubě, vychladlé slepujeme krémem (vyšlehat máslo s cukrem…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosové válečky

Kokosové válečky

Potřebné ingredience

150g hladké mouky, 20g cukru moučka, 100g másla, 50g kokosu, 1 žloutek, VC, sůl. Cukr na obalování.

Postup přípravy

Zaděláme těsto, necháme chvíli v chladu. Poté vyválíme váleček, nakrájíme na kousky a upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé obalujeme v cukru.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduchá, rychlá a chutná domácí ruská zmrzlina

Jednoduchá, rychlá a chutná domácí ruská zmrzlina

Potřebné ingredience

Šlehačka 33%, mletý cukr (dle chuti), zmrzlinové oplatky. Šlehačka může být klasická, karamelová, pařížská... (záleží na chuti).

Postup přípravy

Našleháte šlehačku oslazenou dle vlastní chuti. Našlehanou šlehačku naplníte do zmrzlinových oplatek (cca 1 polévkovou lžíci), zabalíte do mikrotenového sáčku a zamrazíte. Délka…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Mandlovo-kakaová kolečka

Mandlovo-kakaová kolečka

Potřebné ingredience

250g hladké mouky, 1 čokoládový pudink, 1 lžička kakaa, 120g cukru, 250g másla, 100g nahrubo nasekaných mandlí, 1 vejce, sůl. Kokos, cukr, 250g omegy, 50g čokolády na vaření, 1 lžíce kakaa, 5 lžic rumu

Postup přípravy

Zadělat těsto, dát alespoň na chvíli do lednice, poté dělat kuličky a rukama na plechu rozmáčknout do placičky. Upéct ve vyhřáté troubě. PO vychladnutí máčet v polevě a obalovat v…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kuličky s oříškem

Kuličky s oříškem

Potřebné ingredience

250g hladké mouky, 200g másla, 1 žloutek, 20g cukru, sůl. Lískové ořechy, cukr na obalení.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme chvíli v chladu. Vždy do kousku těsta zabalíme oříšek. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10min. Vychladlé obalujeme v cukru.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VELMI DOBRÁ A SNADNÁ KOKOSOVÁ BÁBOVKA S PŘÍDAVKEM KAKAA

VELMI DOBRÁ A SNADNÁ KOKOSOVÁ BÁBOVKA S PŘÍDAVKEM KAKAA

Potřebné ingredience

Suroviny-těsto: 100 g rozpuštěného másla,180 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g strouhaného kokosu, 150 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 1 polévková lžíce tmavého kakaa, 6 bílků, malá špetka soli.

Postup přípravy

Napůl světlá a napůl tmavá bábovka s kokosem je opticky i chuťově skvělá. Do těsta jsou použity s ostatními surovinami pouze bílky bez žloutků v podobě pevně vyšlehaného sněhu,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
rychlé paprikové plecko-podle Jitky

rychlé paprikové plecko-podle Jitky

Potřebné ingredience

Vepřová plec 6 pláteku nakrájet na proužk, cibule 2 ks, česnek 3 stroužeky, paprika sladká (koření), 1 lžička kávová rovná pepř mletý černý, 1 špetka sul,paprika zelená na proužky

Postup přípravy

Postup přípravy:
Na téměř osmahnutou cibulku položit osolené a opepřené naklepané plátky. Z obou stran přismahnout, poté posypat paprikou (jak to máte rádi, obvykle dávám tolik…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DVOJBAREVNÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A OŘÍŠKY-SKVĚLÝ

DVOJBAREVNÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A OŘÍŠKY-SKVĚLÝ

Potřebné ingredience

Suroviny na světlé linecké těsto: 300 g hladké mouky 150 g studeného másla, špetka soli, 100 g jemného krystalového cukru, 1 celé vejce, 1 žloutek. Suroviny na tmavé těsto: 235 g hladké mouky, 15 g tmavého kakaa, 150 g studeného másla, špetka soli, 100 g moučkového cukru, 2 žloutky. Tvarohová směs: 250 g tvarohu (balené i ve vaničce), ½ sáčku vanilkového pudinku, 1-2 polévkové lžíce moučkového cukru (osladíme podle své chuti), 1 sáček vanilkového cukru, 1 kelímek zakysané smetany, 1 vejce, 1/2 tabulky nasekané oříškové čokolády, 1 lžička strouhané citronové kůry, 1 lžička strouhané pomerančové kůry, kostičky z jedné oloupané hrušky, 1 lžička rumu. Ostatní suroviny-na posypání mřížky: 1/2 tabulky hrubě nasekané oříškové čokolády , malá hrst nasekaných lískových oříšků.

Postup přípravy

Světlé i kakaové linecké těsto v kontrastu s bílou tvarohovou náplní a dvoubarevnou mřížkou, je na pohled velmi zajímavá kombinace, která navíc příjemně podtrhuje i výbornou…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Pečená červená řepa s brambory a cibulí

Pečená červená řepa s brambory a cibulí

Potřebné ingredience

Červená řepa, brambory, cibule. Vše zhruba ve stejném poměru, nakrájené na kostky. Sůl, pepř, provencálské koření, olivový olej, citron.

Postup přípravy

Řepu, brambory a cibuli osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením, promícháme a zastříkneme olivovým olejem.

Pečeme v zapékací míse na 180 °C 30 minut.

Zobrazit více...

Kategorie