Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Pohanka s lilkem a cizrnou(nebo kuř.masem)

Pohanka s lilkem a cizrnou(nebo kuř.masem)

Potřebné ingredience

Pohanka, pórek, cizrna vařená nebo z plechovky (nebo kuřecí maso), lilek, sůl, pepř, česnek, kmín mletý, oliv.olej, parmezán

Postup přípravy

Pohanku povařit 5min a dát do tepla na 20 min. Na pánvi na oliv.ol.orestovat pórek (když chcete s masem,tak dáme na kousky kuřecí a orestujeme,pak vynechte cizrnu) a přidat na…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Salát z červené řepy s tofu a kolínkama

Salát z červené řepy s tofu a kolínkama

Potřebné ingredience

1bal.červené vařené řepy, 5x cherry rajčata, 3ks sušená rajčata v oleji, 5ks oliv zel., 1/2-3/4 tofu, parmezán, 1/2-3/4 lahůdkového tofu, hrst semínek slunečnice a plátky mandlí, sůl, pepř, oliv.olej, balzam.ocet, čerstvé bylinky bylinky(např. petržel, pažitku, tymián , bazalku) , uvařené semolin.kolínka nebo kroupy

Postup přípravy

vše pokrájíme na kousky a smícháme

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Mungo fazole s rýží

Mungo fazole s rýží

Potřebné ingredience

mungo fazole, rýži basmati, pórek nebo cibule, oliv.olej, sůl, pepř, pál.paprika, česnek (může být i sušený)

Postup přípravy

Fazole mungo zalít vroucí vodou a nechat do druhého dne namočené...možná trochu i vyklíčí, což je dobře.

-Rýži basmati uvařit běžným způsobem.

-Na trochu oliváče…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Zapékané brambory s brynzou a slaninou

Zapékané brambory s brynzou a slaninou

Potřebné ingredience

brambory uvařené ve slupce, brynza, smetana ke šlehání, majoránka, prorostlá slanina (uzené maso)

Postup přípravy

Připravím si: brambory oloupu a nakrájím na plátky, slaninu na kostičky-vyškvařit (nebo dávám domácí uzené-prorostlou část nakrájím a vyškvařím a zbytek libového přimíchám),…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z hlívy

Polévka z hlívy

Potřebné ingredience

hlíva ústřičná, mrkev (nebo dávám mraženou polévkou směs Mochovanka - mrkev, celer, cibule, pórek na malé kostičky), Masox, cibule, máslo, hladká mouka, mletá paprika, majoránka, sůl nebo Podravka

Postup přípravy

Na másle osmahnu drobně nakrájenou cibuli, pak zpěním mletou papriku, přidám nakrájenou hlívu, řádně promíchám, zapráším moukou, osmahnu. Pak zaliju vývarem z Masoxu, trošku…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Čokoládové muffiny se špaldovou moukou

Čokoládové muffiny se špaldovou moukou

Potřebné ingredience

120 g špaldové mouky, 100 g hladké mouky, 50 g třtinového a 50 g krystalového cukru, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 170 ml mléka, 2 lžíce smetany, 125 g rozpuštěného másla, 1 vrchovatá lžíce kakaa, 100 g kvalitní hořké čokolády.

Postup přípravy

Mouky smícháme s práškem do pečiva, přidáme rozpuštěné máslo s mlékem a smetanou. Poté přidáme vejce a cukr smíchaný s kakaem. Do hotového těsta přidáme nadrobno nasekanou hořkou…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
NAŠE NEJ PALAČINKY 3 2 1

NAŠE NEJ PALAČINKY 3 2 1

Potřebné ingredience

MLÉKO, VODA, OLEJ, HL. MOUKA, SŮL

Postup přípravy

300 ML MLÉKA + 200 ML VODY + 100 ml (50 ML OLEJE) + 2 VAJÍČKA + 200 GR. HL. MOUKY + ŠP. SOLI

JÁ OSOBNĚ DÁVÁM OLEJE MÉNĚ A PÁNVIČKU JIŽ NEMASTÍM...
U NÁS NEJOBLÍBENĚJŠÍ…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kamenické vepřové žebírko

Kamenické vepřové žebírko

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety,200 g kysaného zelí,2 lžíce oleje,1 cibule,100g anglické slaniny,100g žampionů,2 stroužky česneku,sůl,ml.pepř,kmín,tymián,2-3 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, zelená petrželka

Postup přípravy

Kotlety mírně naklepeme,osolíme ,opepříme,okořeníme drceným kmínem a špetkou tymiánu.Poprášíme moukou a opečeme z obou stran na oleji.Výpek z kotlet slijeme do kastolu( kotlety…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký tvarohovo, rebarborový koláč - hrnkový

Křehký tvarohovo, rebarborový koláč - hrnkový

Potřebné ingredience

3 hrnky hladké mouky,1 prášek do pečiva,1 hrnek moučkového cukru,2 lžíce kakaa,3 vejce,1 kostka Hery, Tvarohová náplň : asi 400g rebarbory,2 vaničky tvaroh(polotučný),6 lžic moučkového cukru,2 vejce,2 balíčky vanilkového pudinku na posyp 1 lžíce mleté skořice,1 balíček vanilkového cukru

Postup přípravy

Připravíme si tvarohovou náplň: tvaroh rozmícháme s moučkovým cukrem a žloutky,přimícháme vanilkové pudinky a z bílků ušlehaný tuhý sníh.Zlehka promícháme.Rebarboru oloupeme a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené plněné papriky s mozarellou

Zapečené plněné papriky s mozarellou

Potřebné ingredience

4 větší paprikové lusky,500 g mletého masa ( míchané hovězí a vepřové),1 žemle,200 ml mléka,1 větší cibule,2 vejce,česnek,sůl,pepř,bazalka,4 lžíce oleje,100 g anglické slaniny,150 g mozarelly,2 velká rajčata

Postup přípravy

Žemli(rohlík) nalámeme na kousky a namočíme do mléka.Do mísy si dáme mleté maso,přidáme,vejce,namočenou žemli,najemno nasekanou cibuli,česnek,osolíme,opepříme,přidáme trochu…

Zobrazit více...

Kategorie