Anýzovka- sladký chléb na cesty
Potřebné ingredience
45dkg pol.mouky(nebo 1/2 hl. 1/2 pol.) 3žloutky,8dkg cukru,špetka soli,1lžička anýzu,kostka kvasnic,1/4l mléka,10dkg tuku
Postup přípravy
Zaděláme těsto,necháme vykynout,uděláme šišku jako na chleba,potřeme máslem,dáme do vyhřáté trouby, pečeme cca 45min./180st.(podle trouby)upečenou anýzovku ještě teplou potřeme…
pivní štrudl-labuznik.cz
Potřebné ingredience
Ingredience •500 g hladké mouky •250 g ztuženého tuku •čtvrt litru piva •špetku soli •máslo na potření Na náplň: •800 g nakrájených jablek •strouhanka, cukr, skořice •1 vejce na potření
Postup přípravy
Postup
Do prosáté mouky nastrouháme tuk, přidáme pivo a sůl a zpracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly.
Každý díl rozválíme, potřeme máslem, posypeme…
Rychlá čína-toprecepty.cz
Potřebné ingredience
300 g kuřecích prsou 1/2 hlávky brokolice 1 mrkev 2 stroužky česneku sůl, pepř 2 lžíce sójové omáčky 2 lžičky kokosového cukru (nebo hnědého třtinového) 1-2 lžičky Solamylu olej
Postup přípravy
Na pánvi, nejlépe na woku, rozehřejeme olej, vhodíme maso nakrájené na kostičky nebo nudličky a restujeme do poloměkka. Pak přidáme všechnu zeleninu - cibulky nakrájené na…
Rychlá tuňáková pomazánka
Potřebné ingredience
Plechovka s drceným tuňákem, dvě vejce uvařená natvrdo, tvrdý sýr, majonéza nebo bílý jogurt, sůl
Postup přípravy
Do misky vyklepneme tuňáka, dáme vejce, rozmačkáme vidličkou, přidáme nastrouhaný sýr a trochu majonézy. Promíchat, dosolit, dopepřit. Kdo nemá rád kousky, může umixovat.
Pomazánka
Potřebné ingredience
1 pomazánkové máslo bez příchuti,1 tatarka (100ml) nebo smetanu, jogurt, 1 stroužek česneku nemusí být,10 dkg šunkového salámu,10 dkg eidamu, 3 uvařená vejce, 1 větší zelená paprika, 2 středně velká rajčata nebo cherry, mletá nepálivá paprika, může být sůl, pepř
Postup přípravy
Smícháme tatarku s pomazánkovým máslem, prolisovaným česnekem a mletou paprikou...přidáme na kostičky nakrájený šunkový salám, jemně nastrouhaný eidam a nakrájené vejce -…
VLÁČNÝ KAKAOVÝ KOLÁČ SE SMETANOVOU NÁPLNÍ
Potřebné ingredience
Suroviny na korpus: 175 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá malá lžička kakaa, ½ sáčku kypřícího prášku, 75 g moučkového cukru, 2 vejce, ½ hrnku vlažné vody, ½ hrnku slunečnicového oleje. Suroviny na smetanovou náplň: 1 kelímek bílé smetany na šlehání, 1 kelímek pařížské šlehačky, 2 sáčky želatinového ztužovače-smetafix, moučkový cukr na doslazení šlehačky (nemusí být, želatinový ztužovač šlehačku dosladí). Suroviny na máslový krém: 125 g másla, 1 PL moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 PL rumu, 2 deci mléka, ½ sáčku vanilkového pudinku, 1 PL krystalového cukru. Ostatní suroviny: Trochu jahodového, nebo malinového džemu na potření upečeného korpusu.
Postup přípravy
Nízký upečený kakaový korpus a na něm dvě vrstvy smetanové náplně-do rána zaležené a vychlazené v ledničce. To všechno dohromady je pak náramně osvěžující a vláčná pochoutka.
…
Bezlepková kynutá vánočka
Potřebné ingredience
Ingredience 500g bezlepkové mouky 150g Korunního cukru moučka 100g rozinek 7g soli citrónová kůra Korunní cukr na posypání moučníků 350g vody 100g másla 2 vejce 1 balíček droždí (42g) mandle na ozdobení
Postup přípravy
Všechny přísady by měly mít teplotu 30 °CDroždí rozdrobíme, zasypeme troškou cukru a opatrně zalijeme trochou vody, necháme na teplém místě vyběhnout a v míse smícháme s ostatními…
Podmáslová polévka
Potřebné ingredience
půl litru podmáslí,půl litru vody,sůl,, pepř,kmín,3 vejce,2 lžíce másla,2 lžíce hladké mouky,1 lžíce krupice,polévkové koření,petrželka
Postup přípravy
Dáme vařit vodu.V podmáslí rozšleháme 2 lžíce hl.mouky a lžíci krupice a zašleháme do vroucí vody.Povaříme 20 minut,přidáme máslo,sůl,pepř,kmín ,polévkové koření ,nakonec…
Kuře s brokolicí v nudlích
Potřebné ingredience
2 kuřecí řízky,1 brokolice,1 červená paprika,1 cibule,1 balení dlouhých nudlí,1 šlehačka,tymián,pepř,sůl,bazalka,strouhaný sýr -asi 10 dkg
Postup přípravy
V osolené vodě si uvaříme nudle-podle návodu.Na poslední 4 minuty varu k nim přidáme brokolici rozebranou na růžičky.Pak scedíme a necháme okapat.Prsíčka a papriku si nakrájíme na…
PLNĚNÁ ZAPÉKANÁ RAJČÁTKA S RÝŽÍ A BAZALKOU
Potřebné ingredience
Suroviny: Rajská jablíčka-podle počtu porcí. Suroviny na náplň: 1-2 polévkové lžíce velkozrnné rýže určené na saláty (1-2 PL rýže do jednoho rajčete), olej, sůl, 1 stroužek česneku, petržel, bazalka. Suroviny-šťáva na podlití: 1 deci rajské šťávy, ½ deci vody, pár kapek oleje, sůl.
Postup přípravy
Rajčátka naplněná rýží a zapečená v troubě nejvíc chutnají, když jsou trochu zaležená a výborná jsou zastudena. Dají se konzumovat nejen jako příloha k hlavnímu chodu, ale i…