Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Těsto na koláče, svatební koláčky...+ náplně

Těsto na koláče, svatební koláčky...+ náplně

Potřebné ingredience

500 g h. mouky, 500 g pol mouky, lžička soli, 250 g sádla (případně 100% tuku), 250 g másla, 40 g krup cukru, 1 vanl. cukr, citr. kůra, 3 dl mléka, 4 žloutky, 7 dkg droždí Na potření: 2,5 dl rumu, 250 g rozpuštěného másla Na obalení: 500 g m. cukru, 100 g v. cukru

Postup přípravy

Necháme vzejít kvásek. Na vál dáme mouky, do ní zamícháme sůl, v.cukr, uděláme důlek, do něj nastrouháme tuky, kůru, dáme žloutky, na to nalijeme kvásek a vše důkladně ručně…

Zobrazit více...
DORTY
Pánský  pro syna

Pánský pro syna

Potřebné ingredience

Ještě k tomu byly doutníky a ty jsem zapomněla vyfotit.

Postup přípravy

xxx

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
BORŮVKY VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ

BORŮVKY VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ

Potřebné ingredience

1/3 sklenička borůvek + 1 lžíce cukru

Postup přípravy

A zavařit

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
NESKUTEČNÁ BORŮVKOVÁ MARMELÁDA OD JITKY

NESKUTEČNÁ BORŮVKOVÁ MARMELÁDA OD JITKY

Potřebné ingredience

1 litr borůvek a 3 lžíce třtinového cukru

Postup přípravy

Dáme na pánev a asi 10 minut vaříme. Když přejedeme po pánvi vařečkou a zůstane pěšinka, tak je hotovo. Dáme do skleniček, na 5 minut otočíme a je hotovo.

Zobrazit více...
DORTY
Růžová orchidejka pro učitelku

Růžová orchidejka pro učitelku

Potřebné ingredience

světlý korpus, vanilkové mascarpone, čerstvé jahody, smartflex velvet

Postup přípravy

Dárek na konci školního roku pro třídní učitelku

Zobrazit více...
DORTY
Žlutá orchidejka pro učitelku

Žlutá orchidejka pro učitelku

Potřebné ingredience

světlý korpus, vanilkové mascarpone, čerstvé jahody, smartflex velvet

Postup přípravy

Dárek na konci školního roku pro třídní učitelku

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bublanina

Bublanina

Potřebné ingredience

500 g pol. mouky, 220 g cukru, 1 pr. do peč. (nebo soda), 1 v. cukr, 3 vejce, 200 ml bílého jogurtu, 100 ml acida, 100 ml oleje (i víc) broskve, rebarbora+cukr+lžička skořice Drobenka: 6 lžic hr. mouky, 4 lžíce cukru, 1 lžička skořice, 2 lžíce másla, 1 lžíce sádla Na polití: 100 g cukru, 100 ml rumu, 100 ml smetany

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem, přidáme ostatní, nalijeme na plech, poklademe broskvemi na kousky, povařenou, oslazenou rebarborou se skořicí, posypeme drobenkou. Upečeme.
Z cukru…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
LÁK NA OKURKY

LÁK NA OKURKY

Potřebné ingredience

2,8 litru vody, 1,2 litru octa, 10 bobkového listu, 10 hřebíčků, 25 kuliček pepře, 25 kuliček nového koření, 16 dkg soli, 60 dkg cukru

Postup přípravy

Nálev povaříme 10 minut a zavařujeme 15 minut na 80 stupňů

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Baklava z filo těsta

Baklava z filo těsta

Potřebné ingredience

1/2 balení filo těsta (480g)+++150g másla+++200g ořechů (lískové, vlašské, pistácie...nebo směs)+++2 lžičky skořice. SIRUP: šťáva z 1 citronu+++150ml vody+++200g cukru+++4 lžíce medu Silnější slámka obalená igelit. folií.

Postup přípravy

Zmražené těsto ( Makro, Marks a Spencer, řecké prodejny...) nejlépe necháme rozmrazit v ledničce. Balení vystačí na dvě dávky menší nádoby. Výhodou tohoto typu přípravy je, že…

Zobrazit více...
DORTY
Call of Duty

Call of Duty

Potřebné ingredience

Piškotový korpus, pudinkovo-máslový krém + jahody, K2 Zdobení - jen taková rychlovkarn+rnještě jsem po přepravěna místo nasypala na podložku kopeček granka - hlínu :-)

Postup přípravy

Piškot: na 1 vejce 3dkg pol.mouky, 4dkg cukru krupice, trochu oleje, špetka kypřícího prášku. Vyšlehat bílky, utřít žloutky s cukrem a olejem a pak smíchat dohromady.

Zobrazit více...

Kategorie