Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
babovka s vajecnym likerem

babovka s vajecnym likerem

Potřebné ingredience

250g cukru,250g tuku,4 vejce,2 hrnecky vajecneho konaku,300g hladke mouky,1 prasek do peciva,1 valik.cukr

Postup přípravy

cukr,tuk a vajicka dame trit a pak pridame vajecny konak ja dala 3 deci..a pak dame ostatni suroviny vse dobre vyslehame a dame pect do babovkove formy cca na 50 min.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Piškotový beránek

Piškotový beránek

Potřebné ingredience

4 vejce * 100 g cukru krystal * 1 vanilkový cukr * 1 špetka soli * 4 lžíce oleje (slunečnice) * 4 lžíce horké vody * 200 g polohrubé mouky * citronová kůra * 1 lžička prášku do pečiva

Postup přípravy

ušleháme celá vejce s cukry a solí na nejvyšší rychlost cca 10 minut. na menší rychlost zašleháme olej a vodu a následně mouku s kůrou a práškem do pečiva. šlehám opravdu vše…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí kostky se zeleninou a špaldou

Hovězí kostky se zeleninou a špaldou

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 100 g špaldy, 1 velká cibule, 2 střední mrkve, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 100 g hub, 200 g krájených rajčat z konzervy, sůl, černý pepř, tymián, 200 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

Špaldu cca 8 hodin předem. Připravit suroviny: - maso pokrájet na kostky - cibuli pokrájet na kostičky - mrkev pokrájet na kolečka - celer pokrájet na plátky - česnek…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vohrnoušky z remosky

Vohrnoušky z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 8 g čerstvého droždí, 40 g cukru, 90 g vody, 1 žloutek, 30 g změklého másla (nebo sádla), 1 lžíce rumu, strouhaná citronová kůra, špetička soli, rozpuštěné sádlo na promazávání; * NÁPLŇ: 180 g tvarohu, 1 vejce, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového pudinku, drobné ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, jahody, rybíz, pokrájené meruňky...)

Postup přípravy

Skvělý moučník z Pekárnománie - originální recept je zde: https://www.pekarnomanie.cz/vohrnousky/ Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). Ze všech surovin na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na divoko

Hovězí na divoko

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, kousek slaniny, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 200 g dýně Hokaido, 3 kuliček jalovce, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky černého pepře, sůl, máslo, 120 ml vody (vývaru), 50 ml smetany, instantní jíška

Postup přípravy

Připravit suroviny: - maso osolit a opepřit - slaninu pokrájet na kostičky - mrkev pokrájet na kostky - petržel pokrájet na kostičky - celer pokrájet na kostičky Na másle…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí s dýňovou omáčkou

Hovězí s dýňovou omáčkou

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 300 g dýně (hokaido, muškátová), 1 velká cibule, 1 bobkový list, 1 kulička nového koření, sůl, mletý černý pepř, 100 ml vody, 100 ml smetany, máslo (ghí), (1 lžíce třtinového cukru)

Postup přípravy

Připravit suroviny: - maso nakrájet na velké kostky - dýni pokrájet na kostky - cibuli pokrájet na hrubo Na pánvi osmahnout na másle cibuli a přendat jí do hrnce. Osmahnout…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Houskový knedlík

Houskový knedlík

Potřebné ingredience

Pol. mouka, voda, droždí, vejce, sůl, rohlík

Postup přípravy

Vše smíchat a nechat kynout, vytvarovat šišku a dát vařit do páry.

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Ossobuco s gremolatou

Ossobuco s gremolatou

Potřebné ingredience

2 ossobuco, 1 cibule, 100 g drcených rajčat (z konzervy), hladká mouka, sůl, pepř, máslo, 100 ml bílého vína, 100 ml hovězího vývaru; * GREMOLATA: 2 stroužky česneku, kůra z ½ citronu, 1 velká lžíce petrželky

Postup přípravy

Připravit suroviny: - maso osolit, opepřit a obalit v hladké mouce - cibuli pokrájet na kostičky - česnek nasekat na jemno (nebo prolisovat) - petrželku pokrájet Na másle…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Trhací chlebová placka z remosky

Trhací chlebová placka z remosky

Potřebné ingredience

* KVÁSEK: 10 g čerstvého droždí, 150 ml vlažné vody, ½ lžičky Sladěnky, 1 lžíce hladké mouky; *TĚSTO: 250 gramů hladké mouky, ¼ lžičky soli; NA POVRCH: 30 ml olivového oleje, 1-2 stroužky česneku, bazalka, černé olivy bez pecky (pro obměnu třešňová rajčata, zelené olivy...), strouhaná mozzarella (cca 100 g)

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). Připravit suroviny: - česnek prolisovat - bazalku posekat - olivy pokrájet na plátky Všechny suroviny na kvásek…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí paličky na medu

Kuřecí paličky na medu

Potřebné ingredience

cca 500 g kuřecích paliček, 50 ml rostlinného oleje, 50 ml teplé vody, 1 lžíce medu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce kečupu, 1 lžička plnotučné hořčice, ½ lžičky mleté sladké papriky, ¼ lžičky soli

Postup přípravy

Med rozšlehat v teplé vodě. Přidat olej + sójovou omáčku + kečup + hořčici + papriku + sůl a promíchat. Paličky vložit do hrnce, nalít na ně marinádu, promíchat a nechat odležet…

Zobrazit více...

Kategorie